[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Rundas
Forum Index » Profile for Rundas » Messages posted by Rundas
Message
Pietrele cum le-au pus? Direct pe geam?
sclau89 wrote:Zi drept Rundas, esti fan PIRATII DIN CARAIBE 1,2,3,etc


Fan nu dar mi-a placut. Filmul meu de suflet este Avocatul diavolului Melodia de suflet Heart of Steel (Manowar)

Nu stiu ce sa zic... pur si simplu mi-a cazut mie cu tronc o epava in acvariu.
sclau89 wrote:
Rundas wrote:În cel intern pune siporax mini. Si lasa epava acolo


Aia cu epava o zice ca are si el, si nu vrea sa fie unicat !




Deci... ca orice fraza desteapta incepe cu "deci"

În martie când am pornit borcanul meu, am tinut cont de aproape toate sfaturile si îndrumarile celor cu exeprienta de pe aici, carora sincer sa fiu nu stiu cum de le-as putea multumi vreodata. Daca acum am în borcanul meu cu carasi o apa limpede si în parametri, se datoreaza în mare masura lor.
Ei bine, de ce nu am tinut cont au fost doua chestii: sa elimin filtrul intern si... epava Daca la filtrul intern am avut un motiv zic eu logic (sincer face filtrare mecanica, doar eu stiu ce scot din el la trei zile) ei bine la epava a fost strict faptul ca imi place

Ba da-mi place. Pur si simplu. În acest caz, negasind vreun motiv care sa dauneze pestoilor, am pastrat-o.

Si daca filtrul intern are toate sansele sa dispara odata cu achizitionarea unui Eheim 1200 XL si a unui inca prefiltru SunSun, ei bine... epava cu mine odata va muri
În cel intern pune siporax mini. Si lasa epava acolo
Silviu Man wrote: Am eu un tirnacop vechi prin magazie, da un PM cind te apuci de demolare!

La 1200 XLT m-am oprit si eu. Pare OK si are mult spatiu pentru mediile de filtrare.
In plus, te scapa de grija incalzitorului, un element in minus atirnat prin acvariu.


Parca nu s-ar justifica pretul in plus la cel XLT. Ma mai gandesc, nu stiu ce sa zic.

Pana una alta si cateva foto

image
image
image
image
image
image
image
image
Multam.
Urmatorii pasi:
- un Eheim 1200 xl plin cu Matrix sau siporax (va fi în paralel cu JBL)
- inca vreo 2-3 anubias
- schimbat substratul
- schimbat decoruri din spatele acvariului.

Probabil, la anul, un alt borcan de minim 500 l iar actualul acvariu facut sump. Asta depinde de cum îmi pacalesc consoarta. Nu acvariul ar fi problema ci demolarile prin casa pentru apa si scurgere. Plus un mic amanunt: mutarea unui calorifer de 2,5 m
Pai sa pun si eu borcanul meu. Stiu, stiu... nu-i nimic spectaculos in privinta lui dar este al meu si-l ador.

Scurte specificatii

Acvariu Eheim 180 l brut

Filtrare:
- filtru intern Eheim
- filtru extern JBL e901 plin cu Siporax si JBL MicroMec, vreo 4,2 l de material filtrant bio
- prefiltru SunSun

Iluminare originala 2 neoane

Racire: home made, 4 ventilatoare de 92 mm conectate la un JBL CoolControl

Planate... cam lipsa. Ceva anubias

Populatie:
- 3 carasi
- 1 ancistrus
- 4 cory

Sub bolovani pui poliester pe care-l acoperi cu nisip. Sau, mai este varianta cu silicon pentru lipirea acvariilor (nu altul). Pur si si simplu pui silicon pe partea bolovanului care va intra in contact cu sticla, il lasi sa se usuce si gata. Dispar grijile.

Daca filtrul extern este Eheim ecco pro 300, tot ce ai de facut este sa scoti tot ce ai burete (exceptie cel sub forma de inel, care asigura prefiltrarea) iar sertarele sa le umpli cu siporax sau matrix. sau Eheim substrat pro. Depinde de ce finante dispui.
Intre timp am cautat si despre aceasta metaformoza a lor. Cica de vina ar fi faptul ca, in timp, acestia au fost incrucisati si chiar daca acest fapt s-a intamplat in urma cu 3-4 generatii, melanina este dovedita pana la urma de pigmentul ce da culoarea rosie.
Cu un sistem de serpentine si cu o pompa cu debit mic s-ar putea face ceva ceva. Doar ca, in momentul in care am vrut sa incerc o chestie de genul acesta, am gasit pe vreo doua modele de lazi frigo (la 12v) scris ceva de genul "A se evita functionarea continua mai mult de...". Sa ma foot.

Raman la parerea ca raportul pret/randament este definitoriu pentru marea majoritate a acvaristilor iar sistem cu ventilatoare este cel mai OK. Daca aduci apa la un 27 de grade nu cred ca ai probeleme cu majoritatea pestilor si plantelor. Cel putin, carasii mei au rezistat cu brio si la 30-31 de grade.
Pe scurt: il mananca-n cur.

Preitene, nu te juca cu focul!! Sterilizatoarele UV, ALTELE DECAT CELE DEDICATE ACVARISTICII, se monteaza la inaltimi la care nu pot ajunge nici macar baschetbalistii. Oare de ce? Nu vorbesc din scripturi ci din cunostinta de cauza. Montare aceste sterilizatoare la Nasta.

Dispozitivele electro-UV anti-insecte, au o lampa UV de maxim 3W. Daca citesti instructiunile de utilizare, iti trece iar ideea cu lampa UV la acvariu (exceptie cele dedicate acvaristicii). Sau poate nu-ti trece, depinde de cat esti de capos.
M-am gandit si eu la o chestie de genul acesta, cu o serpentina inauntru, alea, alea... Am ajuns la concluzia ca mai mare daraua ca ocaua.

EDIT: Porcu are dreptate cu sistemul Peltier

http://www.avmall.ro/detalii/frigider-auto-mobicool-u30dc.html
paradoxx wrote:in sfardit vad un acvariu aerisit in care carasii se simt fericiti cu adevarat. ia spune,black moori aja nu au inceput sa se porticalizeze :p ?


Cu scuzele de rigoare fata de colegul Adrian... care-i treaba cu schimbarea culorii? Ca al meu BlackMoor mai este black doar pe spate, in rest este auriu
anonim_cristian wrote:http://m.dehner.de/search/?ms=true&q=siporax
Cand am cumparat ultima data am luat saculetul si tot asa se numeste....siporax.... si sunt la fel fara gaurelele mici din ele


Colorezi apa cu ce ai. Cu cerneala, albastru de metil, tempera... nu conteaza

Sincer sa fiu prin peturi pe la noi nu am vazut acel siporax. Stiu de mini siporax dar de asta nu. Habar nu am ce-i cu el.

Edit: La noi, cel mai rentabil calitate/pret este Siporax vrac sau Matrix vrac.
Daca tot lea-i scos, fa un test de curiozitate: ia un inel ceramic si o biluta de pro, lasa-le la uscat bine bine iar apoi punele in doua farfuriute, cu aceeasi cantitate de apa colorata si vezi ce se intampla
anonim_cristian wrote:Am ajuns la urmatoarea concluzie. Momentan nu am cum sa schimb si mediile de filtrare si lampa asa ca voi astepta lampa si voi incepe ciclarea
Cand voi avea bani pentu alte medii filtrante ( concluzie:cerculetele si carbunele activ trebuiesc schimbate ) le voi schimba treptat o data la o pompa dupa care la cealalta pentru a nu pati ca si colegul de mai jos care a deciclat acvariul...
O intrebare ramane cerculetele trebuiesc asezate unul langa celalalt in tavita sau doar puse in tavita si atat?
Tinand cont ca sunt 2 pompe ce medii filtrante sa folosesc? Am nevoie de ideei pentru a umple 3 tavite la pompa mica 1 si la cea mare 2!
Sau mai cumpar Eheim Substrat Pro si pun si in cea dea doua si siporax pentru inca 2 tavite ?


1. Da, este substrat pro.
2. Inelele mecanice, eu unul le-as aranja la orizontala. Dar aici mai asteapta si alte pareri.
3. Carbunele scoate-l de pe acum. Pune bureti in locul lui. Iesi mai castigat. Nu cred ca ai nevoie de filtrare chimica. Plus ca acel carbune activ isi pierde repede din propietati. Ma rog, mai citeste despre folosirea lui si iei o decizie.
4. Functie de pret, iei ce-ti convine. Ori substrat pro ori siporax. Nu se cearta intre ele daca sunt impreuna
Bine ai venit domnule.
1. Daca nu te superi, trece te rog locatia la profil
2. Mai multe detalii despre acvariu si filtre. De exemplu daca ai facut sau nu teste de apa iar daca da, ce rezultate, ce medii de filtrare ai in filtre etc.
3. Este o arie mai jos dedicata ciclidelor. Citeste si de pe acolo cand ai timpul necesar. Crede-ma ca vei gasi informatii extrem de interesante
4. Eu personal habar nu am despre ciclide dar ma bagai si io in seama asa...
MihaiF wrote:Cerculetele ceramice nu sunt cumva niste cilindrii mici goi inauntru ? Ca daca da atunci sunt Siporax de la Sera si sunt foarte buni.


Nu sunt Siporax Sunt inele ceramice. Siporaxul seamana dar este o sticla sintetizata, alta mancare de peste.

Edit: Aici este o poza in care se vede cel mai bine diferenta intre un inel ceramic (care este pentru filtrare mecanica, exemplu JBL Cermec https://www.maxi-pet.ro/detalji_proizvoda.7ed367b7ffdc4bb790d6ea4d56f1dc45.jbl-cermec-inele-ceramice-pentru-filtrare-mecanica-1-l-750g.aspx) si un alt inel care este din stricla sintetizata (gen Siporax)

image
anonim_cristian wrote:Urmatoarea intrebare :am doua filtre externe sa le pun pe amandoua sau doar unu?
Eheim profesional 2224
Flow 700 L/h
Wolum 6,0 L
Filtervolum 3,0 L
Consum 8 W
Marime: 17,8 x 17,8 x 34 cm
Inauntru sunt niste bilute nici de culoare maro
cercuri ceramice
Burete si perlan
aquanova Ncf-1000
Flow 1000 Liter/h
Volum 8,7 l
Consum 20 Watt.
Inauntru am cerculete ceramice
Si un fel de carbuni subtiri
Burete si perlan!

cerculetele trebuiesc asezate frumos in sertarul ala sau pur si simplu "aruncate acolo" citeam mai devreme pe forum ca ele trebuiesc toate asezate frumos unul langa celalalt astfel incat apa sa curga nestingherita prin ele ... ???


Doua filtre = mediu de filtrare biologica mai buna dar si munca mai multa pentru curatarea lor, daca nu ai prefiltre.
Pe acele inele ceramice nu m-as baza prea mult sa faca vreo mare branza. Eu personal le-as schimba cu ceva ce se stie sigur ca face cu adevarat filtrare biologica la un randament OK.
Carbunele activ nu are ce cauta acolo. il poti scoate cu succes si in locul lui sa bagi material filtrant biologic.

Ca si raspuns, parerea mea este ca ar trebui sa folosesti ambele filtre.

PS: acele "bilute mici" cred ca sunt Eheim Substrat Pro. Cauta pe net si vezi daca arata la fel cu ce ai tu Daca da, este minunat.
De asemenea, privind filtrarea particulelor fine de catre Siporax, indraznesc sa spun ca si modul lor de aranjare conteaza. Daca sunt ca la mine, tub, toate pe verticala, cred ca are mult mai putin randament in filtrare mecanica decat daca ar fi fost asezate la orizontala sau alandala. Apa la mine trece suierand prin ele, nu intampina mare rezistenta.

Oricum, la carasi cred ca trebuie sa pui filtrare cosmica sa nu ai particule
 
Forum Index » Profile for Rundas » Messages posted by Rundas
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com