[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Dolly
Forum Index » Profile for Dolly » Messages posted by Dolly
MARELE ALB wrote:Au la ZooCenter in Baia Mare - 640.000 lei/buc .

Da' pe linga ca e crin, ce altceva stie sa mai faca? Ca la pretul asta ar trebui sa presteze serios...
Filtrul l-ai cercetat? Poate s-au "adapostit" pe acolo....
decebal wrote:Opresc lumina 4 ore pe noapte

Acvariul ar trebui luminat cel mult 12 ore. Sau l-ai mutat cumva si acum are si lumina naturala?
Ce capacitate are acvariul? Poate becurile nu sunt suficiente si plantele nu pot face fata algelor.
VelociRaptor wrote:
Apropos, cat de mare ti-e acvariul?

20l...a zis la inceputul postului!
Nu e mai simplu sa-i cumperi din Obor?
Sunt prea multi pesti intr-un acvariu atit de mic. Nu e de mirare ca dau semne de boala...
Ai citit ciclul azotului?
Ma gindesc ca pe linga stresul care se acumuleaza datorita aglomeratie, ai mai schimbat si tot substratul si atunci s-a dus si ciclarea acvariului.
Si cred ca ai nevoie de 3 acvarii: unul pentru scalari, unul pentru carasi si unul pentru vivipari. Cu cit le faci mai mari, cu atit vor fi mai usor de intretinut.
Si 300l daca aveai, tot ciorba se cheama. Nu ai senzatia ca dau bot in bot unii cu ceilalti? :o
giostana wrote:pentru acvariul mare pentru reimprospatarea apei ma gandeam sa pun o ventuza un furtun.nu sa-l lipesc..furtunul asta in bag in acvariu doar pana la o adancime limita.ca da nu golesc prea mult acvariul
si in acesi timp sa ma plimb si cu un furtun sunbtire pe fundul vasului ca sa il curat

Hai sa clarificam un lucru: sifonarea acvariului inseamna si schimb de apa. Odata cu mizeriile depuse pe fund, scoti si apa pe care o inlocuiesti apoi cu alta, lasata citeva zile in vase cu deschidere larga, sa iasa clorul din ea. Apa scoasa din bazin va fi de cca 30% din volum.
Asa ca nu vad rostul lipiturilor sau al ventuzei. Te complici inutil.
giostana wrote:
ca sa scot apa m-am gandit sa lipesc de pertele acvarilui un furtun mai larg bagat pana la o adancine de siguranta.sa scoata apa fara riscul de a seca acvariull.si pentru curatarea fundului o sa fac ce am invatat azi

Nu lipi furtunul! Cu el trebuie "sa te plimbi" prin tot acvariul pentru a-l curata. Nu are nimic daca mai scoti cite o pietricica sau putin nisip, important e sa aspiri bine substratul.
Vezi aici. Poate ca asta te lamureste...ca mai clar de atit, zau ca nu stiu cine ti-ar putea explica!
marius1 wrote:plantele trebuie cumparate numa de la magazin sau tarabe, sau pot fi culese si din riurile si paraurile tarii?

Plantele aduse din riuri pot aduce si paraziti in acvariu. Plus ca e mai greu sa le aclimatizezi. Gindeste-te ce temperatura are un riu si ce temperatura e la tine in acvariu. Nu mai zic de pH si altele.
John wrote:
In cel de 40 : 3 carasei , 2 molly si 2 pui de sanitar.
In cel de 100 : 2 scalari,2 gurami si 2 jandarmi.

E ceva mai bine, dar ai nevoie de acvarii pe masura dimensiunii pestilor. Grabeste-te - carasii au un ritm de crestere rapid si in curind se vor lovi unii de altii in 40l. In plus, nu stiu cit sunt de incitati de compania celorlati 4...
ashavodaz wrote:... eu vreau in acvariu o jungla

Asta numai de tine depinde - cum il intreti, asa il ai.
Si niste poze sa ne mai clatim si noi ochii, pe cind? :-)
John wrote:Inafara de Otto care pesti mai sunt mancatori de alge?

Vezi tabelul facut de Sandu
John wrote:Cat despre achizitionare de otto nu pot zice DA pana nu stiu pretul .

In jur de 3-4 $.
Si daca tot veni vorba, de ce nu vii duminica la intilnire? Poti capata melci, plante, etc. Sau esti in sesiune?
Dark4ce wrote:lol,deci sa-nteleg ca tre sa te targuiesti cu ei...sa fii un pic mai dezghetat

Sa nu zici ca oi fi luat o moaca plouata de om distrus de...alge! Daca te vad ca nu prea stii care cu ce maninca, ai incurcat-o si teapa scrie pe tine in majoritatea cazurilor!
Dark4ce wrote: mi-am tras una bucata melc Pomacea ....In plus am inteles ca se reproduc destul de greoi...asta pe care-l am cica mai tre sa astept inca vreo 5 luni pina sa inceapa sa faca puiutzi...

Pai daca e doar unul, de unde puiuti? :o Cind iti mai creste bugetul, mai ia 2-3. Si era mai bine daca iti luai si 2-3 melcisori maro (a spus Dalles cum se numesc) ca si ei fac treaba buna.
Si cam dupa o luna, tot rosii mai sunt? Sau apar oarece variatiuni pe aceeasi tema?
Eu am niste puiuti...deocamdata.. :-) .Daca mai astepti putin sa mai creasca, sa vad ce sunt, toate femele sunt ale tale!
ozi wrote:nu bausem inca!!!!
dar pur si simplu nu stiam.....am sa caut mai incolo pe forumu vechi,sa aprofundez....
dar de ai spus ca rau am facut si i-am pus in camera cu pesti, cand cica trebuie tinuiti la temp cameriei???

Of, bine vorbim si rau ne intelegem!
Am zis ca rau ai facut ca nu ai intrebat!
In camera cu pesti - e foarte bine. Vezi ca articolul despre care iti vorbeam se afla si pe forumul nou.

Forum Index » Profile for Dolly » Messages posted by Dolly
Go to: