| Message |
|
|
Val wrote:
Desi femela avea mare grija de icre, masculul doar se facea ca are, pentru ca le lua in gura si in loc sa le puna la loc, le punea... la el in stomac..
Scalarii isi maninca de obicei icrele atunci cind sunt stresati. Poate e prea multa agitatie in jurul lor, tinind cont de faptul ca au depus in acvariu comun.
Val wrote:Intrebari:
3. Daca au depus odata impreuna asta inseamna ca vor ramane pereche? Sau risc sa ii dau pe ceilalti si sa raman in acvariu cu 2 scalari care au avut doar "o aventura" la o varsta frageda :-)) ??
In general, intre perechile formate, legatura e foarte strinsa. Rabdare sa vezi cum evolueaza lucrurile si cum au grija de pui. Daca au inceput sa depuna, atunci o vor face cam din 2 in 2 saptamini si atunci ai sa te lamuresti daca pastrezi perechea respectiva. 
|
 |
|
|
Din ceea ce spui tu, pe mine ma duce gindul la un acvariu olandez...sau gresesc?  Daca nu olandez, atunci la ce te gindesti de fapt?
|
 |
|
|
cyborg wrote: Sunt prea putine femele? .
Eu cred ca sunt prea multi masculi.  Si unde mai pui ca xifo sunt bataiosi din fire...
|
 |
|
|
ibis wrote:1. ar trebui o anumita planta? sau oricare de suprafata e buna?
Daca ai de unde sa iei riccia, ar foarte bine. Daca nu, e buna si elodeea.
ibis wrote:2. pentru hrana de pe fundul acvariului mi-ar trebui un alt peste, in speta sanitar? ei nu prea maninca de pe fund...
Ar cam trebui, poate 2-3 corrydoras. Dar tinind cont ca acvariul e prea micut, ti-as recomanada sa aspiri substratul cind ramin resturi pe fund si sa nu mai pui si alti pesti deocamdata.
|
 |
|
|
ashavodaz wrote:am un prieten care a pus in acvariu o rosioara (un peste de garla). acum totzi pestii din acvariu au murit(inclusiv sanitarii), mai putin rosioara . cum recomandati ca sa faca o dezinfectare totala?
Pestii de balta sunt, in general, purtatori de boli. Ca si plantele aduse tot de acolo. Acum ramine la alegerea lui - ori chinuieste pestii de balta tinindu-i intr-un acvariu  , ori isi face un bazin cu plante naturale, substrat, fara covoras - la ce l-o fi pus acolo? :o si cu pesti exotici. Dintr-un acvariu de 50l poate iesi ceva frumos, dar nu cu pesti de prin lacuri si balti.
|
 |
|
|
ibis wrote:[ pe mine m-a ajuta si acum foarte mult. mai pun si eu intrebari ca stupidu, dar pentru majoritatea intrebarilor in capul meu am deja raspuns, iar altele sint, probabil, prea stupide si nu vreau sa ma fac de ris
Si ce anume te impieca sa o faci? Mai bine intrebi inainte sa faci o boacana. Suntem aici pentru a ne ajuta unii pe ceilalti. 
|
 |
|
|
giostana wrote:
intre timp au murit dupa ce -am timut in carantina
Dar ceilalti cum se prezinta?
|
 |
|
|
Concluzie: schimburi dese de apa, mincare putina si reducerea iluminatului. Nu se poate sa nu dea rezultate in timp.
@barbq: nu ai putea sa faci o sinteza la articolele recomandate? Nu de alta, dar mai sunt si unii care nu le pot accesa...  Si sunt convinsa ca sunt lucruri interesante.
|
 |
|
|
Cred ca unul ar fi neritina.
P.S. Sa nu spui acum ca a cazut "proiectul Otto"! 
|
 |
|
|
Pe mine ma bate gindul sa renunt la guppy definitiv. Nu se mai poate!  Nici nu i-am rarit bine si iar s-au inmultit...Cu durere in suflet o sa-i dau pe toti odata, dupa ce mai cresc puii, si gata. :sic:
|
 |
|
|
Lupino wrote:
Dar pentru cei doi Scalari ce-mi recomanzi?
Articolul despre scalari, evident despre scalari.
Si ti-as mai recomanda cu caldura sa citesti ce se scrie pe forum, ca sunt multi oameni pasionati care au scris o gramada de articole interesante.
|
 |
|
|
Lupino wrote:
Vreau sa o iau progresiv.
Si asta inseamna sa-i stesezi cu mutatul de fiecare data cind esti finantat? :o
Lupino wrote: Finantistul casei nu aproba un buget prea mare din prima. Oricum 2 carasi aurii au ~2 luni (1,5 - 2 cm) si 2 carasi negri cu ochi telescopici au cam 4 luni (3 cm). Cat despre ceilalti doi nu stiu ce sa spun. Au cam 7-8 luni si unul este aramiu (7 cm) iar celalalt era identic cu primul cand i-am cumparat iar acum s-a facut auriu, are cam 3,5 cm, este indesat, cocosat si parca e umflat cu pompa.
Ia citeste si volumul acvariului si numarul de pesti. Si roaga-l/o si pe finantator (sau finantatoare)  sa-l citeasca.
|
 |
|
|
Lupino wrote:
Pe de alta parte duminica imi iau un acvariu de 80 L. Il voi pregati sistematic (cicla). Am insa o nelamurire: Pentru carasi ce plante sa iau si ce decor ar fi cel mai potrivit?
Daca acvariul de 80l e numai pentru carasi, e prea mic. Unui caras adult ii trebui cam 50l apa. Parca ziceai ca ai 6...
Cit depsre plante ar fi Echinodorus, Microsorum, Vallisneria, Nymphaea, Cryptocoryne, care sunt mai rezistente si nu foarte pretentioase.
|
 |
|
|
Leo2003 wrote:
Daca stam si ne gindim la citi bani dam in plus pentru micile noastre pasiuni atunci se duce  totul.
Ca bine zici! :-P Eu am pe linga 3 acvarii - ce-i drept nu chiar asa de mari  - si una bucata catel...Si tin sa spun ca ma costa mai mult (mincare, doctori, vaccinuri, tuns, etc) decit daca as fi avut 2 sau 3 acvarii de 200l. In plus, catelul e trecut la intretinere, acvariile nu...
Si nu am observat ca factura de la electrica sa fi crescut in mod amenintator, cu toate ca cele 3 acvarii sunt echipate corespunzator. 
|
 |
|
|
manyaku wrote:...dar cat sta pe geamuri??ca devine enervanta...ma dor ochii de la atatea puncte... :o 
De ce iti iei o racleta si o dai jos imediat de pe geamuri?
|
 |
|
|
Dark4ce wrote:AM GASIT MELCUUUUUUUUUUU...uscat ce-i drept dar l-am gasit..ajunsese la vreo 2 metri de acvariu.....
Acum a fa bine si gaseste si ancistrusii sau ce-or fi ei!
Dark4ce wrote:chiar nu i-a placut in acvariu meu  ...
Daca lui nu i-a placut si a preferat sa evadeze, ma indoiesc ca si pestii ar fi facut la fel. Nu de alta, dar nu vad cum... :o Iar varianta cu gatit, prajit scoate-o din discutie, ca nu tine! 
|
 |
|
|
kiwiboy wrote:cred ca o sa fiu si eu acolo duminica pe la pranz .... dar mai postez o data ca sa anunt daca vin sigur poate se indura cineva sa imi ia jandarmii si sa imi aduca si mie ceva plantutze 
Te asteptam!  Melci iti aduc eu (mici, maro si uritei :sic: ), plante, poate s-o gasi careva sa se milostiveasca si de tine  , cit despre jandarmi, pune mai bine un anunt la Oferte, ca sa nu ii scoti degeaba la o plimbare! Si vezi ca dupa ora 2 nu prea cred ca mai gasesti pe careva dintre noi...
|
 |
|
|
kiwiboy wrote:Aaaa ... dolly ... cand este intalnirea duminica la ce ora si unde mai exact in OBOR ??? Eu stau in Dna. Ghica 
Te-am prins! :sic: Citesti forumul din 3 in 14 si iti scapa ce e mai important!  Ia vezi aici.
Acum, da si tu un acatist sa nu dea cu ploaie! 
|
 |
|
|
kiwiboy wrote:Aha ... deci sa imi fac rost de niste melci....care imi da si mie
Daca vii duminica in Obor, la intilnirea noastra, poate o sa primesti si melci si plante. :-)
kiwiboy wrote:am 2 JANDARMI la schimb 
Sau ii poti da pe acestia la schimb unui vinzator binevoitor din Obor sau un pet-shop contra citiva melci.
|
 |
|
|
|
Peretii acvariului se pot curata mai simplu, folosind o racleta sau un magnet din comert. Cu plantele e mai delicat..Dar cred ca cu niste melci si schimburi dese de apa ai mai rezolva problema.
Si vezi ce faci cu scalarii, ca parca vad ca o sa postezi si la Boli/tratamente cit de curind...
|
 |
|
|