Message |
|
Grija mare cu plantele. La 30% plante scoase deja risti un dezechilibru major in acvariu. Stai cu ochii pe teste, sa nu o dai iar in alge.
|
 |
|
Eu folosesc IE, iar cand ii dau preview totul e ok, nu stiu dupa, ce s-ar intampla.
|
 |
|
Salut si bun venit. Da repede drumul la treaba, nu mai sta pe ganduri 
|
 |
|
adriancalotescu wrote:Scuze Alber, dar n-am mai intrat de ceva vreme.(zugravesc)
 Nefericitule. Stiu cum e.
|
 |
|
Salut si bun venit. Esti pe drumul cel bun. Ca numar de acvarii  Tine-o tot asa si stai prin zona.
|
 |
|
Ia vezi tu ca Hoplo astia cresc destul de mari. Din cate stiu io, pana pe la vreo 10 cm. Cam mari pentru 54 de litri, daca mai vrei si alti pesti.
Aici vei gasi cateva date utile referitoare la necesarul de apa in functie de dimensiunea pestilor.
Vezi de asemenea ca Guppy se inmultesc precum iepurii. Daca iti vor supravietui pui si nu-i vei dona, vei ajunge din nou la suprapopulare.
|
 |
|
popey wrote:Mai am de asteptat zece zile pana sa imi bag pestii in el de acvariu!
Cred ca stii cum trebuie sa faci asta. Cativa la inceput, de regula Corydoras (dar nu neaparat), apoi, dupa cateva zile inca o serie, si asa mai departe 
|
 |
|
Poti pune, desigur. Problema este sa nu fie acvariul prea incarcat. Tine cont si de faptul ca plantele vor ocupa si ele ceva spatiu. Pestii au si ei nevoie de "spatiu de zbor". Mai bine una singura.
|
 |
|
Chiar asa. depinde de buturuga. Io tot din Hornbach am luat. Prima, nefiarta si pusa direct in acvariu, mi-a plutit vreo 2-3 saptamani. A stat toata aceasta perioada cu o piatra pe ea. Pe cea de a doua am fiert-o, din trei motive: eliminarea eventualilor microbi (la prima nu gandeam asa de mult  ), in al doilea rand, m-am gandit ca daca o fierb nu va mai pluti, si in ultimul rand sa vad daca iese culoare din ea (ma mai desteptasem putin)
|
 |
|
Hai ca esti pe drumul cel bun. Usor-usor acvariul tau va fi un colt minunat la tine in casa. Iar despre inca un acvariu, ce sa spun. Esti "luat" la fel ca multi altii de pe forum.
Rugaminte mare: nu ma mai ridica in slavi pentru trei fire de iarba. Ma faci sa rosesc.
|
 |
|
Pune-o de acum. Prinde Anubias pe ea, poti incerca si ceva Java moss
|
 |
|
Fierbe-o de 2-3 ori, cate 1-2 ore. La foc mic, sa nu se prinda  . Apoi tusti cu ea in acvariu. Nu ar trebui sa mai ai probleme.
|
 |
|
Ce fel de buturuga? Este luata din magazin, este verde, uscata, luata direct din natura? "Tratamentul" poate diferi in functie de asta.
|
 |
|
Val wrote:Nu stiu. Este posibil. La mine asa s-a intamplat.
Adica Pogostemonu' a fost "ingradit" si a avut de suferit?
In cazul acesta, pentru o perioada vor disparea baghetele, chiar daca va trebui sa stau cu foarfeca pe obraznicatura de Marsilea. Poate imi face Pogostemonu' vreo bucurie 
|
 |
|
Algele pot disparea si si singure. Dar varianta ideala este sa la "ajuti" si tu. Pigule din ele zilnic, cat poti de mult. In acest fel le mai tai din cheful de a se raspandi, inmulti, etc. Stiu, e greu, coate reci, des'te murate, dar merita.
Nu trebuie sa astepti sa moara pestii. Daca ii vezi ca se agita la suprafata si parca ar vrea sa "emigreze" afara din acvariu, cresti ph-ul inapoi.
|
 |
|
Val wrote:Fa-l galben-verzui. Evident cu ochii la pesti sa nu cumva sa fie stresati.
Cam asa este acum. D'aia ziceam ca fara ph controler mi-e cam frica sa mai umblu.
Imi trecu altceva prin minte (nu un glont), citind noul topic la colegului lazarginel. Zona in care am plantat Pogostemonu' este incadrat de niste baghete de sticla, pentru a nu fi invadat de Marsilea. Baghetele nu ajung pana pe fundul acvariului, dar...Oare este posibil ca circulatia apei in substrat sa fie incetinita in acea zona si sa afecteze pogostemonu'? Aici am schitat cam cum sta treaba
|
 |
|
Radacinile adventive le poti taia daca te deranjeaza. Nu se va intampla nimic rau. Cat despre "mizeria pufoasa", nu stiu ce sa zi. Pune o poza sa vada ochiu.
|
 |
|
Vezi in Hornbach. Au acolo multe neamuri de acvarii. Iar cel pe care l-ai vazut tu la 3 sute si ceve de lei, il vei gasi mult mai ieftin. Iar capacele se pot bricola ulterior pentru a creste cantitatea de lumina
|
 |
|
Bercenarul meu nu da semne de viata. Daca vrea altcineva planta, dati semnale.
|
 |
|
Pentru tot acvariul . Si io bag aproape dublu. Adica schimb 30 l de apa si bag vreo 20 de ml. Apoi zilnic cate 5 ml.
|
 |
|