[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: stefanp
Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
HOB = hang-on-back , adica un filtru tip cascada
Ce sa zic, acvariul arata ok, e bine ca ai deschis un jurnal, te putem ajuta mai usor.

Dupa cum a spus cineva mai sus, pietrisul ala e cam mare, n-ar fi rau sa-l inlocuiesti cu unul cu granulatie mai mica. Pietrele le-ai testat sa nu fie calcaroase?

LE: Acvariul poti sa-l umpli pana mai sus.
Ai mare grija la buretele de bucatarie.
Cand e nou, partea aia aspra poate zgaria sticla. Am patit-o eu...mi-a lasat niste urme fine.
Se vad doar daca te uiti de aproape si atent, dar se vad...

LE: Momentan sterg peretii cu un card si pe urma usor cu un burete fin (de bucatarie, partea care nu e aspra).
N-ai citit si hartiuta din cutia cu florapol nu?

Florapolul il amesteci cu o parte din manado si pui un prim strat. Peste acest strat pui altul de manado simplu (fara florapol) care sa aiba macar vreo 2,3 cm grosime...as zice 4,5 ca sa stai mai linistit.
Iar cand torni apa, baga o farfurie in acvariu, sau toarna apa in mana, ca sa nu deranjezi pietrisul.
qwerty wrote:
Sa deschid un nou topic sau putem discuta aici? Multumesc.

Deschide un topic nou, la jurnale
Frumos acvariu si plantele sunt sanatoase!
Foarte misto lucrare si lucratura
Chiar daca n-am nicio treaba cu marinele, imi place sa urmaresc mestesugariile voastre.
Problema e ca asocierea de pesti nu e buna.
Scapa din ei.

Ce specii ai acum si cate bucati din fiecare specie?
Acvariul cat e de mare?
Acvariul e nou probabil, nu?
E un film bacterian. Dispare in timp.
Bine ai venit!
E intr-adevar un bazin foarte reusit!
Ai grija de el, e promitator
Ancamarketing wrote:
Am zis sa cresc treptat pana ajung la doza normala.

E ok asa
Intr-o saptamana, doua cresti treptat pana la doza recomandata.
Si aici poti gasi balasturi: http://www.bizoo.ro/firma/marbotrade/vanzare/cat-26729/balast-electronic/start-0/10/

Au osram. Dar mai bine iei doua balasturi, unul la doua neoane. Ca sa le poti aprinde separat ...
La o prima privire ma invart intre Limnophila aromatica si Ludwigia cuba.
Votez insa cu prima (aromatica).
Ar fi bine insa sa ai un filtru in acel acvariu.
Ca sa nu ocupi loc in bazin, poti folosi un filtru de tip hang-on.
Aaa, atunci da, sigur vor intelege si pestii si vor fi de acord.
p22darius wrote:
Oare nu deranjeaza pesti geg guppy ?

Oare guppy in mediul lor natural au o lampa a lui aladin din care ies bule de aer?
Vreo poza cu spectrul neonului ai?
O temperatura de culoare, un CRI ceva?
Ancamarketing wrote:
Plantele care vin nu sunt pretentioase: blyxia, ludwigia si moss.

Blyxa e buna, consuma multi nitrati.

Imi pare rau de restul plantelor, e bine totusi ca acum sunt pe o panta ascedenta.
Asteptam o poza dupa ce plantezi si cumperi fertilizantii si mai discutam.

Ancamarketing wrote:
Acum am repus in functiune bomba de CO2 de vreo 3 saptamani si plantele isi revin spectaculos.

Daca poti, ia si niste easycarbo, ajuta.
Se pune 1ml la 50 litri apa. La acvariul tau de 160 litri brut, probabil vreo 120 net, ar veni 2.5, sa rotunjim la 3 ml/zi.

Ancamarketing wrote:
Ce sa fac din greseli si din prostiile mele invat.

Asa invatam toti
Ancamarketing wrote:Sincer raspunsul tau il asteptam

Aoleo, mai am un pic si rosesc

Ancamarketing wrote:aceste informatii vor prinde bine si la altii

Asa este

Ancamarketing wrote:
Astept un pachet de plante de la userul Katana si apoi voi posta si o poza cu tot "zarzavatul " ca sa ma sfatuiesti in legatura cu fertilizarea macro.

Ce specii de plante trebuie sa vina?

Ancamarketing wrote:
Deci, eu am inteles asa: fertilizez micro doar cu Ferropol 24 (o picatura la 50 de litri de apa) si macro cu pps-pro la jumatate de doza.

Sunt doua produse JBL pentru fertilizarea micro.

1. JBL Ferropol24: se pune zilnic, o picatura la 50 litri de apa
2. JBL Ferropol: se pune teoretic saptamanal (eu impart cantitatea la 7 si pun zilnic), daca retin bine 5 ml la 20 litri de apa (saptamanal).

Ancamarketing wrote:
De la Easy Life ce recomanzi ptr macro in loc de pps pro?

Pentru macro exista Easy Life Kalium, Easy Life Fosfo si Easy Life Nitro.
E un pic mai complicat pentru ca le dozezi separat. Partea buna este insa ca poti doza exact cat ai nevoie din fiecare.
Pentru inceput s-ar putea sa nu ai nevoie de Nitro, pentru ca nitratii ajung in apa si de la pesti.

PPS-PRO ul e o solutie all-in-one, le contine pe cele trei, avantajul fiind ca dozezi un singur produs (parca 1 ml la 50 litri de apa).
Dezavantajul e ca are lipsuri. Eu setupul trecut adaugam separat potasiu si fosfat.

Daca totusi nu vor fi multe plante, poti incepe cu el. Iar pe parcurs, daca va fi nevoie mai iei separat potasiu sau fosfor (de la easy life), in functie de ceva fi nevoie.

Ancamarketing wrote:Up grade:
- filtru extern JBL e901

Ancamarketing wrote:
Vreau sa incep si fertilizarea cu urmatoarele produse:Trace Mix Plus impreuna cu PPS PRO. Am in functiune si bomba de CO2 cu 2 bule/sec la acvariu plantat de 150 l.
Ce parere aveti de fertilizanti, cum sa i dozez ptr inceput? Sa cresc doza treptat in cateva saptamani, si in ce cantitati?

Pe partea de micro as merge pe fertilizantii de la JBL.
Sunt accesibili ca pret. Un flacon de Ferropol24 e vreo 13 lei (se pune o picatura la 50 de litri de apa). Ferropol poti lua de la animax din Palas mall, e 40 si ceva de lei o punga de 625 ml.
La arcapet de pe Stefan cel Mare gasesti si varsat, insa momentan nu are pe stoc.

Pe partea de macro ti-as recomanda de la easy life, insa ce e drept e mai scump.
Din lipsa de fonduri poti folosi si pps-pro.
Uitandu-ma insa la tipul si masa de plante, nu stiu daca ai nevoie de fertilizare macro inca. Tinand cont ca ai si pesti in acvariu.
Poate o jumatate de doza sa zicem...

Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
Go to: