| Message |
|
|
poc_poc123 wrote:
ma refeream daca as schimba apa la 3-4 zile ar fi o problema?
Ar trebui sa o schimbi cam la 2 zile. Cu atitia pesti acolo, e poluare curata.
|
 |
|
|
Ai citit articolele cu pricina ? Ca nu prea se vede...
Daca nu vrei sa dai din pesti, atunci cumpara un acvariu mare. Cit despre schimbatul apei... m-ai lasat :paperbag:
|
 |
|
|
poc_poc123 wrote:imi puteti spune daca spuma aceea este toxica pentru pestoisori mei?
Spuma apare din cauza ca acvariul nu este ciclat. Fa schimburi dese cu apa lasata citeva zile intr-un vas cu deschidere larga sa iasa clorul din ea si mai da din pesti.
|
 |
|
|
fr0ggy wrote:
... si nu sunt buni orice sanitari in el. de ex hoplo. avand in vedere ca sunt o specie comuna, poate din aceia ai luat. eu sper ca nu.
Corect!  Ma refeream la corrydoras, dar am uitat sa precizez...  Si eu sper sa nu fie hopplo! 
|
 |
|
|
poc_poc123 wrote:Da pentru ca nu am avut de unde sa deprind "acesta experienta"dar ia-m tinut aprox 20 minute in punga in care ia-m luat in acvariu. sa se obisnuiasca cu noul mediu(oare am facut bine?)
Da, numai ca pestii trebuie acomodati treptat cu apa din acvariul tau. Adica trebuie sa pui apa din bazin in punguta pina se umple, la intervale de timp si apoi lasati pestii sa iasa din punga.
poc_poc123 wrote:n acvariu am cativa pesti:
1 moly negru(au fost doi dar unul a "decedat")
2 xifo
4 neoni
4 sanitari
2 gupy
2 moli rosii
Oare sunt prea multi pesti in acvariu?[img]
Mult prea multi. Vezi Volumul acvariului si numarul pestilor.
In acvariul tau ar fi mers 1-2 perechi de guppy si vreo 2-3 sanitari.
|
 |
|
|
poc_poc123 wrote:de cateva zile mi-am luat un acvariu (ca incepatorul) de aprox. 26 de liti, si nu stiu ce sa mai fac acum pentru ca a inceput sa faca un fel de spuma la suprafata apei (sa fie oare di cauza aparatului de filtrat? pentru ca la-m oprit aprox 10 minute si spuma sa inprastiat) ca atunci cand pui o pastila efrrvescenta intr-un pahar cu apa .Este posibil ca din aceasta cauza sa imi fi murit pestisorul (un molly negru).cu ce pot scapa de ea. Va multumesc in avans pentru raspuns
Citeste Ciclul azotului si Ghidul incepatorului  Presupun ca ai dupa ce ai cumparat pestii, i-ai pus direct in acvariu...
|
 |
|
|
acata wrote:scuze de off topic: Dolly, eu stiam ca ai luat 12...  dar la o numaratoare mai atenta... 
Ei, si cu tine acusi!  10-12 - tot aia... :sic:
PS - cred ca cine mi i-a dat a stiut el ce-a stiut...  Prietenii stiu cum stau treburile pe la mine!  Sifonierul ala in stil florentin, bata-l vina sa-l bata! 
|
 |
|
|
Eu am cumparat acum 2 saptamini 10 neoni clasici din Obor (15.000/bucata) care pina in prezent sunt sanatosi si zglobii. Acum, totul e sa mai ai si noroc... 
|
 |
|
|
furnici wrote:....după o zi a adus apă dintr-un iaz cu peşti din apropiere. au tot murit - nu mai are ce să mai dea din ei, că a rămas cu rechinii şi somnii. restul..........
O fi scumpa rau apa pe la voi...  Da' ce ce nu zisesi asa de la inceput? :o Lasi oamenii sa-si stoarca creierii si sa sara care mai de care cu sfaturi, ca apoi sa vii cu vestea cea mare. Vorba aia - lac sa fie, ca broaste sunt destule.  Mai bine duce somnii si rechinii in iazul de unde a luat apa si scapa de probleme. 
|
 |
|
|
adi_ci23 wrote:
ca sa poata si sorinel sa scrie corect si cu semne de pctuatzie, eu propun o colecta, fiecare 5 bani, eu deja am pus, mai acopera cineva???
Lasati, oameni buni, copilu' in pace!  Asta-i farmecul lui.
Pozele poate ca nu s-au mai putut recupera in totalitate. Bine ca macar merge formul!
Ce de circotasi! :sic:
|
 |
|
|
kid wrote:tinand cont ca vor fi mutati toti la momentu potrivit
Si care ar fi acela? Nici nu i-ai luat bine si au inceput sa-ti moara...
Nu e vorba de nici o rautate, eu am vrut doar sa te ajut. La urma urmei e acvariul tau si problema ta. Succes!
|
 |
|
|
kid wrote: Nu i-am intrebat cum stau cu spatiu
Ia sopteste-le o intrebare! Sa vezi cum o sa te mai boscorodeasca!
kid wrote: dar ochiometric din mai multe observati nu este aglomeratie in acvariu
Asta e punctul tau de vedere...
kid wrote: +ca tre sa recunosc ca sunt bolnav cu animalele + nu cred ca banuiesti cate detin in toata casa
Nici nu vreau sa stiu. Pe cuvint de onoare.  Vai de sufletul lor...
|
 |
|
|
kid wrote:Pai asta cam asa este si o stiu numai ca acvariul de carantina este ocupat cu niste betta bolnavi si am zis ca mai bine risc. Am impresia ca nu sa acomodat ca nu prea statea cu ceilalti scalari
Nu inteleg de ce te-ai grabit sa cumperi scalarii. Acvariul mare nu e inca gata, cel de carantina e ocupat...Nu merge sa ii indesi pe toti ca intr-o conserva. Ii stresezi si mai mult. Ti-as sugera sa nu mai cumperi nimic acum, ca e pacat de ei. 
|
 |
|
|
kid wrote:Si din cei 3 de ieri unu vad ca a disparut cu toate ca sau comportat bine in prima zi. Au mancat nu se fugareau cu altii etc. Sper sa nu mai am surprize si sa vad cand mai ajung in obor sa mai iau vo 4
E bine ca inainte sa-i pui in acvariu sa-i tii citeva zile in carantina, ca sa nu mai ai surprize  De fapt, asta e o regula de baza atunci cind cumperi pesti. Daca sunt bolnavi, ii pot imbolnavi si pe cei pe care ii ai deja.
|
 |
|
|
Sorinel18_my wrote:Ce e ala "- profile din plastic respectiv tabla" ca nu intelg ??
Sorinele, stii ce inseamna " profil"?...  Daca nu, DEX-ul te asteapta!
Si mai uita-te in pozele alea odata, ca mai clar de atit nu stiu zau cum ar putea sa-ti explice cineva.
|
 |
|
|
Iepurica wrote:Cat de mari cresc gurami pitici?
Gourami pitici (Dwarf Gourami sau Colisa lalia) - cam 5 cm.
Iepurica wrote: Dar cei perlati?
Acestia sunt ceva mai mari la maturitate - 13-14 cm (Trichogaster Leeri sau Pearl Gourami).
|
 |
|
|
Crescator de betta scrie pe tine!  Cit despre mincare...asta e problema lui...  daca se tine de prostii, face foamea. :sic:
Sa-ti traiasca puiutii si sa te bucuri de ei! 
|
 |
|
|
Join wrote:Va multumesc foarte mult!! Cred ca fac un efort si imi fac (cumpar) alt acvariu. Nu vreau sa-mi dau "baieteii"
Cam de cati litri ar trebui sa fie noul acvariu?
Pentru scalari ai nevoie de un acvariu mare, in jur de 150-200l, daca vrei sa se simta bine si in siguranta.
Join wrote:Trebuie sa ma astept si la o crestere a numarului de pesti?
Asta cu siguranta! N-ai idee cit de prolifici sunt xifo si molly.  Si daca scalarii sunt o pereche si le creezi conditii, vor depune si acestia intr-o veselie. 
|
 |
|
|
Ant wrote:Stiu ca mananca orice carne (si la degete trebuie sa fiu atent  ) dar ma gandeam ca are mai multe vitamine (asta ma preocupa pentru ca mereu are nevoie de vitamine si nu prea ii plac legumele ).
Las-o 2 zile nemincata si sa vezi ca pe urma o sa manince si salata si altele, fara atitea mofturi.
Ant wrote:Si cubulete de inima de vita se gasesc destul de greu in ultimul timp ...
Da-i mai bine carne cruda, are mai multe vitamine decit uscaturile alea. Dar nu prea des, ca se invata prost si o sa faca nazuri. 
|
 |
|
|
MARELE ALB wrote: -u'
Ma gindeam eu...  E febletea ta, de... 
|
 |
|
|