| Message |
|
|
aris wrote:..scalar cu caras, nu am absolut nici o problema, din nici un punct de vedere  . Sunt cam de acceasi marime, iar carasul impresioneaza cu imensa lui burta  , asa ca nu se intampla nimic
Nu marimea celor doi conteaza, ci cerintele fiecaruia. Carasii sunt pesti de apa rece, pe cind scalarii nu. Citeste de pe oldforum si ai sa vezi cum se intretin carasii.
aris wrote:..i-am dat inapoi de la cine i-am luat; de fapt to el mi-a dat carasul impreuna cu molly desi stia ca nu se impaca deloc  )
Pune-i si tu o carte de acvaristica in mina si stai cu ochii pe el pina o termina de citit.  Sau convinge-l sa se inscrie pe forum.
|
 |
|
|
b0gDaN3l wrote:Generala mi-a iesit 9.02  m-am linistit si eu si sunt destul de multumit
Brava tie! Felicitari!
Premiul I cu coronita?
Araldq wrote:si apoi 4 ani de destrabalare ..de fapt vreo 3 jumate .
Ba sa stea cu burta pe carte! :sic:
|
 |
|
|
Uite ca am gasit ceva.
Si mai e si in romana, sa nu te chinui prea mult! 
|
 |
|
|
poc_poc123 wrote: da-mi un site despre pui de guppy.
Hai ca esti tare!  Cauta si tu pe internet despre Guppy si vei gasi o groaza de site-uri.
E mai bine sa-i scoti separat. Si sa le dai artemia eclozata de mincare. Se gaseste in Obor - 10.000 lei o punguta. Sau hrana pentru alevini (prafuri).
Sa-ti traiasca si sa te bucuri de ei! 
|
 |
|
|
kid wrote:daca pun la radacini plumb/fier face rau???
Plumb in nici un caz.  Despre fier, stii tu ceva...  dar este vorba de fierul din ingrasamintele lichide sau solide. Cit despre bucatica de fier lasata in apa, stii ce se intimpla, nu? :sic:
|
 |
|
|
lukaboy wrote:
Imi aduc aminte ca nu stiam ce pesti de grup sa imi iau!!! acum am aflat:
Mola mola
Ti-ai tras cumva una bucata piscina si noi nu stim???.... 
|
 |
|
|
aris wrote:-caraselul daca ii dau atentie face ca toti dracii; mai nou am inceput sa-l dresez sa vina la mana...eu nu prea am succes, dar are maica-mea...il ademeneteste cu bobitze de tetra animin si tine faza  ).
Carasii au o afectiune deosebita pentru mame!  Sau invers...  Sau doar mi se pare mie?!?
aris wrote:Scalarul e cel mai linistit peste din acvariu...chiar mai linistit decat sanitarii  ).
Toate bune si frumoase, dar sa nu spui ca tii carasul cu scalarul in acelasi acvariu...
|
 |
|
|
catucii wrote:!!!! m-am gandit, o asa femela (perfecta, si abia fatata) o sa faca ceva pui!
Off topic: Daca era abia fatata, cum asteptai tu pui de la ea? :o  Asta trecind peste incrucisarile pe care le-ai avut in vedere.... 
|
 |
|
|
poc_poc123 wrote:cu ce va hraniti voi pesti ca vreau sa stiu si eu , eu le dau niste chestii mici rosii ca niste granule (nu prea imi plac cum miros ) carec da un miros ciudat apei. Datim si mie niste indicatii.
E bine sa le dai mincare de la firmele specializate pe produse de acvaristica - Tetra, Sera de exemplu, care au trecut un termen de valabilitate pe ambalaj. Nu lua mincare la pungulite care nu stii ce contine sau cind expira.
|
 |
|
|
Join wrote:Cred ca se cheama Iarba perlata?!
Crezi? :o Tu nu te informezi deloc atunci cind dai banii pe ceva? In stilul asta poate sa iti vinda si carasi pe post de guppy sau mai stiu eu ce...
Mai intreaba si pe aici inainte de a merge "la cumparaturi", ca sa nu mai ai astfel de experiente. 
|
 |
|
|
Join wrote:
De sfatuit, m-a sfatuit vanzatoarea
Te-a sfatuit prost. Plantele trebuiau scoase din pahar, clatite, taiate radacinle putin si apoi replantate in substratul din acvariul tau. Ceea ce nu inteleg eu e ce fel de "pamint" era acolo? :o Ca doar n-o fi fost pamint de flori...
|
 |
|
|
Join wrote:
Nu le mai da purici uscati si sa vezi ce apa cristalina o sa ai.
De unde stii ca le da purici? :o
Daca nu cititi tot de la un cap la altul, abtineti-va sa va dati cu presupusul sau sa dati sfaturi aiurea, ca nu-l ajuta cu nimic. 
|
 |
|
|
acata wrote:Si in plus, poate ai carasi in acvariu si atunci poate iti spune Dolly de ce nu cresc plantele!!! 
off topic: Caraselul meu iti transmite multumiri pentru stii tu ce... :sic: A fost pur si simplu delicios!  Dar cam putin pentru apetitul lui... 
|
 |
|
|
poc_poc123 wrote:
rnicolescu wrote:Da' de ce tipi?
Da de ce crezi ca tip? .
Pentru ca ai scris cu litere mari.  Si nu se cade.
|
 |
|
|
Daca zici ca e vioaie, e de bine. :-) O separi in momentul cind abdomenul devine aproape patrat, intr-un acvariu mai mic, cu filtru si plante de suprafata, fara mascul. Dupa ce naste, o scoti. Apa trebuie sa fie la fel ca in acvariul de unde ai luat-o - aceeasi temperatua, acelasi pH, ca sa nu sufere vreun soc.
P.S. Nu mai scrie cu majuscule. 
|
 |
|
|
Melcii nu au treaba cu plantele sanatoase. Nu trebuia sa ii arunci chiar pe toti. Iar schimbatul substratului atit de des nu ajuta cu nimic plantele. Da un Search pentru CO2 si ai sa vezi ca s-a tot discutat problema asta. 
|
 |
|
|
poc_poc123 wrote:
Am observat ca una dintre femela gupy are burtica cam mare sa fie ore "bortoasa" sa o mut di acvariu intr-un "borcan"crese?
Poate fi gestanta, dar la fel de bine poate sa fie bolnava...Separ-o si vezi cum se comporta.
|
 |
|
|
poc_poc123 wrote:dolly eu am un acvariu pearl (aguael) cu dimensiunile urmatoare 40*25*30 cm cu capac cu neon, un filtru cu oxigenare fan mini. mai da-mi niste detalii la ce acvariu ar trebui sa imi iau la pesti pe care ii am eu .
Cred ca un acvariu de 200l ar fi taman bun pentru toti pestii pe care ii ai acum. Si tine cont ca majoritate sunt vivipari (care nasc pui vii) si se inmultesc intr-o veselie. In curind o sa se umple bazinul de pui si o iei de capat cu aglomeratia...
|
 |
|
|
poc_poc123 wrote:daca as imparti pesti in doua acvarii oare as scapa mai"ieftin"
Cum adica mai ieftin :o ? Mai ieftin scapi cu unul mare, decit sa iti umpli casa de bazine mici care nu se pot numi acvarii si in care nu vei reusi niciodata sa creezi un echilibru.
poc_poc123 wrote:
eu in acvariu am numai plante de decor nici macar una viie (ma-m luat dupa un "mare " acvarist)ma intelegeti voi
Lasa-le incolo de plastice! Cumpara niste plante de plante adevarate, pune-le in nisip sau in pietris, ia doua neoane si pestii se vor simtii si ei bine, iar tu vei avea un acvariu frumos in fata caruia sa te relaxezi. O sa scapi de stres si aglomeratie in bazin si nici nu o sa mai ai probleme cu boli sau cu...doamne fereste! 
|
 |
|
|
poc_poc123 wrote:
si cam ce cantitate de apa se poate inlocui 
Eu as zice cam 50%. Cel putin pina mai scapi de spuma.
|
 |
|
|