[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Marti
Forum Index » Profile for Marti » Messages posted by Marti
Amano nu prea ii mai vedeam de dinaintea ramirezilor...pana in seara asta cand am vazut unu' pe un geam. Da' sa stii ca nici victime in randu' crevetilor n-am vazut...eu inca mai am sperante...
Revin cu ceva poze....

Acvariu - partea centrala
image

Rasbora espei
image

Ramirezi
image

Ramirezi
image

Ramirezi
image

Hasemania nana
image

Ramirezi
image
Radu.U wrote:Da ia stai mataluta o leaca. Noroc ca beni vorba de pesti ca de altfel nu-mi dadeam seama. Nu ca mie mi s-ar parea anormal dar unde sunt pestii ?
Sau tu imi calci usor usor pe urme Acvariu plantat , e 100 % plantat si fara fecale

Pestii sunt in acvariu )

Asa cum ziceam si cateva posturi mai sus, in poza asta n-apar pestii. Intre timp am pus pestii care au ramas din fostul setup (2 hasemania nana, 1 ancistrus, 5-6 bucati amano shrimp), 4-5 SAE, un card de rasbora espei (aprox 20 buc).
Planuiesc sa mai bag si niste ramirezi (2 masculi si 3 femele).

Cu pozele mai astept sa se indeseasca tenellusul si sa prinda putere cryptocorinele.
dragos wrote:Tare bine ar da o pereche de discusi acolo
Macar asa cit sa faci o poza

Man, nu stiu ce sa zic...discusii cred ca sunt prea mari pentru setupu' asta, chiar si pentru o poza, da' poate mi se pare mie
Radu.U wrote:Frumos acvariu !

Multumesc!
Alex.B wrote:cam cat de narrow e acel microsorium, ca demuuuuult caut asa cv si nu prea am sort de izbanda

pai este suficient de narrow cred ca n-are mai mult de 1 cm-1,5 cm latime in partea cea mai lata. eu vreau ca in timp sa-mi inlocuiesc cu totul microsoriumul clasic cu varianta asta narrow care mi se pare si mai mistoaca dpv coloristic...

tot o schimbare d-asta vreau sa fac si cu anubiasu' (sa trec pe variante petite a lui anubias nana) da' nu prea gasesc la preturi suportabile....
xr1140 wrote:un update ceva

Paaai

poze n-am mai facut, in schimb am mai introdus:

- microsorium pteropus narrow leaf;
- cryptocorine wissilli;
- echinodorus tenellus;
- cateva bucati de staurogyne.

La capitolul fauna am mai adaugat un card de vreo 20 rasbora espei si vreo 6 bucati de SAE pe langa gasca initiala de creveti amano, ancistrusul si cei 2 hasemania nana ramasi din setupul anterior. Urmeaza vreo cativa ramirezi clasici in vreo doua saptamani.

boraras brigittae si crystal red parca am vazut la coralis (dr. taberei).
amano shrimpii mi se par prea mari si prea multi in combinatie cu ceilalti shrimpi...parerea mea.
Problema cu aparitia algelor este foarte complexa. O suma de imprejurari poate duce la aparitia si proliferarea acestora. Cele mai comune cauze de aparitie a algelor pot fi: dezechilibrul de nutrienti disponibili plantelor, lumina necorespunzatoare (calitativ/cantitativ), fauna dezechilibrata in raport cu celelalte conditii ale acvariului (volum de apa, temperatura etc.), hranirea excesiva a pestilor sau orice combinatie a celor anterioare etc.

Recomandarea mea este sa te documentezi foarte bine referitor la modalitatile in care se populeaza, starteaza si mentine corect un acvariu. Incearca sa indeplinesti conditiile alea.

Un link pe care ti-l recomand cu mare caldura: http://www.aquariumalgae.blogspot.com/
Nu cred ca exista o schema de schimbari de apa in timpul ciclarii care sa fie universal valabila. Depinde de specificul fiecarui acvariu. Eu, in ultimul setup, in timpul ciclarii am schimbat apa odata la doua zile.
E adevarat, am startat bazinul doar cu microsorium, anubias si moss...plante lenese care nu consuma nutrientii rapid.... Pe toata perioada ciclarii am avut CO2 din butelie, si administram cam jumatate din doza recomandata de JBL Ferropol si Ferropol 24. Ciclarea s-a incheiat fara nicio urma de alga. Acum am revenit la schimb de apa saptamanal si am adus fertilizarea la ce recomanda producatorul da' simt ca nu este suficient dar asta este o alta discutie.
Salut, am vazut ca ai ramirezi impreuna cu amano shrimp (daca nu ma insel). Spune-mi si mie ce relatie exista intre ei . Vreau sa imi iau si eu o familie de ramirezi (2 masculi si vreo 3 femele ) si sa-i pun aici impreuna cu vreo 15 neoni rosii. In bazin am deja vreo 5 amano shrimp si ma gandesc daca nu cumva ramirezii vor ciupi shrimpii.

PS: Acvariu' este foarte misto.
Salut,

ce creveti ai cu ramirezii? Se dau ramirezii la creveti?

Ma gandeam sa bag si eu aici niste ramirezi. Am pus deja 6 amano shrimp si mi-e teama sa nu-i ciuguleasca.
@Mosu: merci pentru apreciere!
@gengiskhan: referitor la manado: ma gandesc ca asta se colmateaza mai greeu decat margaritarul si nu exclud aparitia unor plante care sa se hraneasca destul de bine din substrat (blyxa, de exemplu).
@Vlad.a: Crengile au stat ceva timp in afara bazinului pana am aranjat acvariul asa ca si moss-ul de pe ele s-a dus. Acum astept sa creasca moss-ul..din nou

@Pushkatu: Multumesc pentru urari

@Porcu: Staurogynele sunt plantate si la baza "monumentului central" da' am mai avut si...am plantat si excesul . Bazinul este gandit fara covorashe...dar daca vad ca in conditiile actuale de iluminat se vor dezvolta si staurogynele o sa incerc un covor cu ele plus utricularia sau lilaeopsis. Ma mai gandesc.
Salut,

@xr1140, @gengiskhan va multumesc pentru comentarii dar acest setup nu mai exista. Noul setup este acesta: http://acvariu.ro/forum/posts/list/16941.page

Topicul asta se poate inchide.
Salut,

n-am mai scris de mult pe forum, e adevarat ...da' acum vreau sa va arat noul meu setup.
Parte hardware este neschimbata fata de setupul de aici. http://acvariu.ro/forum/posts/list/0/8250.page .

Plantele folosite sunt: Anubias Nana, Microsorium pteropus, moss si staurogyne.

Acvariul este setat de o saptamana si este pus la ciclare. Are CO2 din prima zi, un tub t5 de 39 w aprox 6 ore/zi. De ieri am inceput sa adaug si micro aprox. un sfert din doza recomandata. Substratul folosit este JBL Manado.

Momentan procedez la schimbari aproape zilnice din apa pentru ca plantele folosite in perioada asta de ciclare sunt unele nepotrivite ciclarii...si vreau sa previn pe cat posibil aparitia algelor. Pietrele mari din poza vor disparea cand buturugile vor deveni suficient de grele pentru a nu se mai ridica.

Acum ma gandesc la ce pesti sa bag. Mie imi plac foarte mul ramirezii aia clasici da' am in prezent o ciurde de amano shrimp (vreo 5 bucati) si mi-e teama sa nu-i ciupesca ramirezii...voi ce parere aveti?

Bazinul arata cam asa:
image

Astept cu nerabdare sugestii, pareri etc.
Update.

Primul update al rescape-ului. Intre timp am dat multe batalii cu BBA....care se pare ca a cedat. In prezent am putine alge spot pe frunzele expuse luminii ale anubiasului. Lumina am redus-o la un tub, deci t5 39w, aditia de CO2 am redus-o la o bula/3 secunde.

Pareri?
image

Buun!

Felicitari tuturor.
as face acicularusul (sau ce planta ai in fundal) mai mic putin si as incerca sa urmaresc conturul stancilor cu ajutorul lui. e doar o parere, in rest acvariul arata extrem de bine. felicitari
Multzam pentru sfat. Sa vad cum merg treburile cu neonnu' asta si daca nu-mi place ia uin calcul si un geissman.

Forum Index » Profile for Marti » Messages posted by Marti
Go to: