| Message |
|
|
@Gengiskhan, @RaduU: V-am urmat sfatul si am stins un neon
@Gengiskhan: ma mai gandesc cu bolovanii....
|
 |
|
|
|
Tuburile sunt Osram 865. Intradevar, n-am de gand sa fac gazon.
|
 |
|
|
Rescape.
Astazi am facut un rescape in acvariul meu. Pentru ca in ultima perioada nu prea am mai avut timp de acvariu...plantele au luat-o usor-usor la vale pierzand cateva specii, altele facandu-le cadou.
Acum cateva zile, am aflat de la Gengiskhan (care tocmai trasese o coasa prin acvariu si avea un surplus de moos si de staurogyne) ca la reef.ro sunt niste cioate mistoace la vanzare. Am dat buzna la G.G. in magazin, am scormonit prin lada cu cioate...si am ales "doo" bucati.
Am facut rost de pe forumuri de niste microsorium...si asa am pus de un rescape orientat mai mult pe slow growers ca sa nu fie nevoie de tuns mult si des.
In continuare bazinul va beneficia de injectie de CO2 de la butelie (aprox 1bula/secunda), fertilizaare in coloana de apa de la JBL si macro Diy. Lumina este asigurata de doua tuburi T5 de 39 W...oare o fi prea multa lumina pentru feriga si anubias?
In continuare va pun o poza facuta imediat dupa plantare...va tin la curent.
BIneinteles ca sunteti invitatii mei la critici/sugestii si pareri
|
 |
|
|
Bravo Alex, un inceput promitator  Astept evolutia lui.
|
 |
|
|
Hane, te felicit pentru micutul tau plantat, arata super.
Asa cum ti-am spus si pe mess, printre windelow-ul ala as mai pune cateva frunze de narrow leaf pentru a-i imprima un caracter cat mai "neorganizat"...
Cinerumul, eventual, l-as aseza cumva intre pietrele care fac parte din grupul din stanga....sau l-as scoate  .
Faptul ca acele crengute cu moss nu sunt focalizate cred ca se datoreaza luminii prea puternice...probabil camera n-a stiut unde sa focalizeze in toata baia aia de lumina  .
Ceva asemanator se intampla si la mine. Am pierdut cateva fire de setaceum, care s-au topit vazand cu ochii. La rand sunt acum doi cinereum si cateva fire de Staurogyne.
Eu am pierdut aprox 80% din plante vara asta...inclusiv blyxa, didiplis, HC, aromatica.....am mai ramas cu anubias, doua fire de staurogyne si ceva moss....cred ca din cauza caldurii excesive...alta explicatie n-am.
|
 |
|
|
Suntem pe val 
|
 |
|
|
|
Multumesc, se poate inchide!
|
 |
|
|
|
Salut,
schimb in Bucuresti 9 bucati de Anubias Bateri, Var. Nana pe moss si/sau creveti red cherry. Detalii pe PM
|
 |
|
|
|
Bine ai venit!
Da-ne mai multe detalii (ce/cate acvarii ai, specii de animale si plante etc.).
Inca un lucru: completeaza-ti locatia in profil (o sa fie foarte util atunci cand o sa incerci sa cumperi/vinzi/schimbi ceva cu alti membri ai comunitatii).
Numa' bine!
|
 |
|
|
|
@danc: pai asa cresti agitatia la suprafata apei si odata cu aceasta creste si CO2 eliberat in atmosfera (lucru pe care nu ni-l dorim in acvaristica plantata).
dar deja o dam in offtopic.
|
 |
|
|
|
Nu poti inlocui lampa cu totu', cu una de mijloc (30-40w)?
|
 |
|
|
|
Asa cum a zis si Alber un pic mai devreme...de vina cred ca este lumina. Eu, cand aveam acvariul mic (27 de litri net) am obtinut perlare la o lumina mult mai puternica (daca avem in vedere raportul wat/litru - 36 de wati)...dar in alte conditii de fertilizare (JBL) si de CO2.
La voi, daca judecam dupa ce/cati fertilizanti si ce injectie de CO2 aveti acolo, singurul lucru care pare a va impiedica in a obtine perlarea este aparenta lipsa de lumina.
|
 |
|
|
|
am mai auzit (da' n-am testat) ca ar ceda si la filtrarea prin uv.....
|
 |
|
|
|
GSA dispare la concentratii ma mari ale PO4.
|
 |
|
|
|
@ alber:
intradevar frunzele astea ies din apa cand fac schimbul da' distanta pana la neonane este de aprox. 10 cm daca nu mai mult....
|
 |
|
|
Salut!
aveti in poza alaturata o frunza "patata" de anubias bateri nana. Ce credeti ca inseamna petele acelea ruginii? Carente? Exces de ceva?
Precizez ca zilnic adaug K si microelemente (ferropol si ferropol 24), la doua zile pun nitrati.
La ultimile masuratori cu teste JBL (chiar daca n-au precizie si tot dau prin laturi...le folosesc sa observ tendinte macar) am obtinut urmatoarele valori: no3 40 ppm, fe 0,6 ppm, PO4, 1,6 ppm, kh 7-8. CO2 bag continuu din butelie, in limita superioara cat sa nu-mi gafaie pestii.
|
 |
|
|
Pai nu sunt toate da' rotundifolia este sigur! 
|
 |
|
|
Io zic ca d'aia am depus (noi, ca si comunitate) niste eforturi sa intocmim un plant finder...pentur a fi folosit, nu?
Va propun sa treceti p'acolo si sa catati rotundifolia....sa va edificati
Iata si linku' http://www.acvariu.ro/plantfinder/
|
 |
|
|
|
Alte comentarii, sper sa nu va suparati dar le fac tot in ideea de a imbunatati ce avem pana acum:
- mi-ar fi placut ca toate fisele sa aiba aceeasi structura, aceleasi capitole, iar acolo unde nu sunt informatii la un anumit capitol sa fie un x sau spatiu....(exemplu: la echionodorus acuartica nu gasesc regiune, asa cum gasesc la didiplis si la blyxa..si exemple cred ca mai sunt);
- la poze cred ca ar fi util sa existe si un titlu sau o specificatie (la didiplis, prima poza este a unui didiplis crescut emers...am deschis poza respectiva si, nestiind ca este vorba de o forma emersa a lui, mi-am spus ca este o greseala, noroc ca jpegul are specificat faptul ca este un didiplis emers, informatie aparuta in titlul tabului din browser, nu in plantfinder).
Numa' bine
|
 |
|
|
@gengiskhan: pai nici n-am zis ca e eroare...am constatat doar  .
O chestie pe care as considera-o utila: cand dai click dreapta pe numele plantei, open in new tab, ca rezultat as fi vrut chiar sa se deschida fisa plantei intr-un alt tab.
|
 |
|
|