[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Marti
Forum Index » Profile for Marti » Messages posted by Marti

Uite, iti supun atentiei si siteul aquajournal.ro, site realizat printr-un efort comun al unor useri de aici. http://www.aquajournal.ro/nature-aquarium/iwagumi

Poate te inspira articolul ala. Eu as fi pus niste pietre mai ascutite asa...da' asta este doar o carcoteala

Spor!
kirucd wrote:Da Iulian, punctele negre sint din silicon, lipitura dintre cele doua foi de geam la fundul dublu.

Mersi de aprecieri, mai am cate una alta de primit/achizitionat.

Daca merg in ritmul de pina acum, la jumatatea lui februarie ar trebui sa am apa in el.

O zi buna,
Dragos

Abia astept sa-l vaz...mai ales ca m-a cam lovit si pe mine febra reef-ului
Bagi piatra vie?
pfooooaaa, frumoasa uzina ti-ai tras acolo. sa le stapanesti sanatos!
Pushkatu wrote:Arata superb acvariul, pozele sunt de vis, se vede ca sunt facute cu pasiune.

Multumesc!
Porcu wrote:Eu va urasc p-astia care stiti face asa poze .

este o onoare
viulian wrote:Ha! Cand se pun poze asa faine, se spune si EXIF info (camera obiectiv fstop samd )

He he he.
Pai EXIFU ar fi cam asa: camera Canon EOS 1000D; ISO 1600; fstop 1/60 (sau 1/80, nu mai tin minte exact).
Obiectivul folosit a fost obiectivul de kit (18-55 mm IS) la care am adaugat tuburi de macro (niste inele care se pun intre body si obiectiv). Inelele astea n-au si contactii aia electronici sa transmita parametrii intre obiectiv si camera, iar focalizarea se face modificand distanta dintre lentila si obiectul de fotografiat.
Daca vrei mai multe detalii, discutam

O Duminica placuta!
Astazi va arat doua portrete ale aceluiasi mascul blue german ram.

image

image
Bravo! Absolut superb! Felicitari!
Maryo wrote:Problema e cat si cum?

Pai, asa cum ti-a zis si Iulian mai sus, nu prea exista o metoda predefinita pentru a fertiliza un acvariu. Ce gasim noi pe ambalajele fertilizantilor sunt cantitati aproximative. Producatorul nu are de unde sa stie ce uptake si ce masa vegetala ai tu in bazin...si iti da o cantitate orientativa.

Sa iti dau un exemplu din experienta proprie. In timpul ciclarii am inceput sa fertilizez cam cu o treime din doza recomandata de PPS-Pro pentru volumul meu de apa si cu aproximativ 50% di ndoza de ferropol. Acum vertilizez cum cu 50% mai mult PPS-Pro si aproape de dublu cu ferropol, in acelasi volum de apa, in aceleasi conditii de iluminare, cu aproximativ aceleasi specii de plante in acvariu, singura variabila fiind cantitatea de plante si nr de bule co2/secunda.

Asa ca, sfatul meu este sa te concentrezi pe plante, sa te asiguri ca le dai cat fertilizant au ele nevoie (aici trebuie sa fii atent la semne ale carentei plantelor), fa-ti un program riguros si constant de fertilizare.

Uite aici un link despre simptome ale carentei diferitilor fertilizanti, este un link care, pe mine, m-a ajutat foarte mult. http://www.finostrom.com.gr/images/aqua/fertilizers/map.htm
chiar si plantele mai putin pretentioase au nevoie de CO2 ca sa creasca mari, frumoase si sanatoase. si eu sunt de parere ca co2 este obligatoriu pentur acvariu plantat.
cand incepi sa fertilizezi sa nu omiti solutiile cu macronutrienti (NPK).
Metode de fertilizare cu macro elemente sunt destule, gasesti si aici o grmada de discutii dar si pe google o gramada de informatii. eu, de exemplu, folosesc metoda PPS PRO cu solutie DIY si alternez cu ferropol de la JBL (o zi macro, o zi micro).

spor!
nush, nu ma pricep.

da' sa-ti dau un exemplu: la topicul de fata cand a postat eugen popp am primit instiintarea cu linkuri cu tot, cand ai postat tu am primit numa' text.
mos,

cand primesc mesajele de instiintare a unui reply intr-un topic, linkul catre acel topic nu este activ (cum era inainte). se poate face ceva?
vezi ca io sunt patit cu sarma aia

lucram de zor la un moment dat pe furtune. cand dadeam mai cu spor jegu' afara de pe furtune, hopa! a iesit peria aia din capat si a ramas blocata pe furtun . Chinu' dreaq s-o scot da' am reusit pana la urma.
Multumesc tuturor pentru aprecieri.
@ioanis: io am cumparat rasbora ca fiind espei...acuma nah, tot rasbora sunt si unii si altii .
@Porcu: faptul ca plantele din jurul "monumentului" nu sunt inca dese, asa cum ar trebui, m-a facut sa nu postez updaturi intr-un ritm mai alert...asta este. Mai asteptam
Un an nou cere un update nou:

image
alber wrote:
ciro wrote:Dar filamentoasa ma face... Si ma face la greu
Si pe tine? Dar ce e fratilor, invazie de fila(o)
Am avut-o si eu cu ceva timp in urma si scapasem de ea. Dar de cateva saptamani cocheteaza si cu mine, cred ca de la ultimul reset mi se trage

Tratamentul cu apa oxigenata l-am aplicat si eu de vreo cateva ori si-ti garantez ca rezultatul pe termen lung este nemaipomenit de...zero Cum procedam: opream filtrul, turnam 1 ml de apa oxijenata la 1 litru de apa din acvariu, lasam la dospit juma de ora, apoi schimbam 50% din apa. Chestia cu jumatea de ora este cam aiurea, intrucat daca stai 30 de minute si apoi te apuci sa schimbi apa, practic pestii si plantele vor sta in solutie mai mult de 30 de minute. In timp ce faci schimbul, aspiri cat poti de mult din algele moarte. In urmatoarele doua trei zile algele vor disparea complet din acvariu. Toate vor fi bune si frumoase maximum maximorum 10 zile, dupa care te umpli iar de nervi atunci cand vei vedea primele fire itindu-se cu tupeu din cine mai stie ce fir de ce planta.
Asa ca, treaba cu apa oxigenata este cu dus si intors. Iti va fi afectat mossul, setaceumul (daca il ai) si probabil si alte plante. Iar daca nu te misti rapid cu schimbul de apa, iti pot garanta si cateva decese, mai ales in randul ancistrusilor si al coridorasilor

Cum actionez zilele astea: apa oxigenata (doar jumate din cantitate), schimb masiv de apa, urmat de un black-out de 3-4 zile asezonat pe intreaga perioada cu un uv. Sa vedem daca mai revine.

Acum ceva vreme ne-am intalnit la GG la magazin si ne povestea ca a scapat de filamentoasa cu nu-mai-stiu ce produs...poate ti-aduci aminte de discutia de-atunci

Eu n-am avut noroc cu alga asta, de fiecare data cand o piguleam sau o elimanam cu scobitoarea revenea in cateva zile. Apa oxigenata n-a functionat.
gengiskhan wrote: Marti, anubias-ul e de la tine, multumesc frumos. Eu am pastrat doar ce-am pus in asta micu, restul i-am dat pe la prieteni. Si ei iti multumesc.

N-ai pentru ce sa-mi multumesti Radule, placerea a fost de partea mea. Sper sa va creasca si sa va infloreasca!

Tare asta cu ledu...inca sunt sub influenta facturii de curent electric platita aseara ) si parca imi dai idei cu ledurile astea .

Mai vorbim pe subiect pe messenger!

PS: ziceai ca incerci microsorium emers, cum e cu ala?
Foarte tare!

Doar un led zici?
Frumoasa balta ti-ai tras. Astept sa bagi si elemente hardware p-acolo. Discusii sunt frumosi
Sandu wrote:
Marti wrote:Amano nu prea ii mai vedeam de dinaintea ramirezilor...pana in seara asta cand am vazut unu' pe un geam. Da' sa stii ca nici victime in randu' crevetilor n-am vazut...eu inca mai am sperante...
La Amano nu se prea baga, sunt prea mari...red cherry, ca pe seminte

Da Sandu, pe talia crevetilor amano m-am bazat si eu cand am decis sa imi iau ramirezii...
Acuma, referitor la hrana pentru ramirezi, eu le dau tetra discus (sau cam asa ceva ii zice, oricum este vorba despre hrana dedicata discusilor produsa de Tetra). I-am incercat si cu ceva hrana congelata, cu granule ocean nutrition si sunt cam figuranti, nu prea se baga. Voi ce hrana ati avut pentru ramirezi?

Forum Index » Profile for Marti » Messages posted by Marti
Go to: