[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Humbert
Forum Index » Profile for Humbert » Messages posted by Humbert
din cate am mai citit eu pe forumuri afara nu se pot inlocui, nu din punct de vedere fizic sau tehnic, ci pentru ca asta e politica celor de la AI - de obicei propun sa le trimiti lampa si iti dau un discount la una noua

as vrea sa te intreb cati ani are lampa la care s-a intamplat asta
dan.pavelescu wrote:Exact, diferenta e fix pix, mofturi si bani aruncati pe fereastra.
Cu ce ma incanta cand singura data cand vad diferenta e cand privesc cantul sticlei?

Bogdan de la Aquadec mi-a zis ca are rost sa folosesti sticla ultraclara doar daca folosesti silicon transparent
la silicon negru cica nu e nici o diferenta, ca blocheaza lumina din muchii

oricum acvariile cu sticla ultra clara arata cel mai bine cand sunt goale
sticla normala are un continut de fier mai mare fata de aia ultra clara, asta e si motivul pt care are o tenta verzuie.

de altfel sticla ultra clara se mai numeste si "low iron glass".

dar din cate am citit eu, nu e diferenta la rezistenta, in orice caz nu cat sa conteze pentru scopuri acvaristice.
mai buna adica mai rezistenta?
nu este nici o diferenta intre ele dpdv al rezistentei

diferenta este la culoare, uite-o aici
http://portofoliu.aquadec.ro/portfolios/sticla-ultraclara-vs-clear-float/

in practica, am 2 acvarii cu fetele din sticla ultraclara si nu pot sa zic ca e vreo diferenta semnificativa fata de laterale

green hammer - am numarat cel putin 17 capete, pret 500 de lei
in filmulet are diametrul cam 20-25 cm, dar l-am vazut si mai umflat

candy cane - am 3 fraguri, fiecare are intre 15 si 30 de capete, nu am numarat exact; pretul este 15 lei/cap, numaram apoi rotunjim in jos

de exemplu pe cel cu 15 capete il dau cu 200 de lei

in filmuletul de mai jos se pot vedea

contact pe pm si e doar pt Bucuresti pt ca mi-e teama sa trimit corali in tara
Vreau eu pompele tunze 6055
Ai pm
ar fi fost de ajutor niste poze reale si niste detalii gen care e starea ei, de cand o ai, de ce o vinzi samd
Astia sigur nu sunt bobbit worm, ca bobbit ul e practic un monstru, cautati pe youtube. ;-)

Sunt niste bristle worms, intr-adevar din aceeasi familie cu bobbit ul, dar alta specie.

Familia se numeste polychaeta, dar care specie anume sunt astia nu stiu.
Mananca de toate, inclusiv zoasi :-) deci si aiptasii

E perfect de tinut in sump in stand by pt aiptasia, dar din pacate eu nu am sump

Pret 60 lei doar bucuresti, contact pm
foarte multa lume da gauri la acvariul intreg
ai nevoie de o carota diamantata si trebuie sa dai tot timpul cu apa pt racire
viteza mica de gaurire si ajuta daca ai un ghidaj ceva ca sa nu-ti fuga carota la inceput (dyi sau cam cum e asta, dar mai mare)
pune un prosop ceva acolo unde va cadea discul de sticla la final, sa nu-ti crape laterala ailalta

exista numeroase tutoriale pe youtube, era si pe aici un topic cu poze dar nu-l mai gasesc
https://www.youtube.com/watch?v=UZBm3iDWcZg
JBL e1501
- cumparat de nou acum vreo 4 ani
- 2 sertare pe jumatate cu material filtrate biologica original (JBL Micromec) si 2 cu burete
- nu mai am tubulatura originala
- debit 1400 litri/ora, producatorul zice ca e pentru acvarii de la 200 litri in sus, furtunuri de 16/22 mm
- caracteristici tehnice complete aici https://www.jbl.de/en/products/detail/4348/jbl-cristalprofi-e1501-greenline-

Include
- skimmer de suprafata JBL top clean II
- prefiltru Sunsun HW-603A
- difuzor inline de CO2 Up!Aqua

pret 600 lei

JBL e1501
- cumparat de nou acum vreo 4 ani
- 2 sertare pe jumatate cu material filtrate biologica original (JBL Micromec) si 2 cu burete
- tubulatura originala este partiala, ce se vede
- debit 900 litri/ora, producatorul zice ca e pentru acvarii de la 90 la 300 de litri in sus, furtunuri de 12/16 mm
- caracteristici tehnice complete aici https://www.jbl.de/en/products/detail/4347/jbl-cristalprofi-e901-greenline-

Include
- difuzor inline de CO2 Up!Aqua 12/16 mm

pret 400 lei

Poze e1501
image

Poze e901
image
se inmultesc imposibil imposibil in apa dulce, nu greu, dar oua depun tot timpul (nu iese niciodata nimic din ele)

melcii asasini nu mananca ouale de neritine, in experienta mea, mananca doar neritinele
da dar e si cel mai sensibil, de asta si-o ia
mie de ce nu mi-a zis nimeni ca hammer si torch se bat intre ei? :-)

dupa aproape un an de convietuire, hammer-ul mi-a omorat torch-ul... torch-ul era stresat, nu zic nu, dar incepuse sa-si revina... in weekend am observat bataie serioasa intre ei, vreo 2 tentacule de hammer erau lipite de torch si la 1 zi dupa asta torch-ul a inceput sa moara masiv iar in 3 zile era curatat

am mai observat bataie de vreo 2 ori in trecut, dar nu au fost probleme si na, stiam ca euphyliile pot fi tinute impreuna, m-am gandit ca se mai ciondanesc ca orice vecini

doar ca nu, la o cautare mai atenta pe internet gasesti oameni care zic "nu multa lume stie ca torch-ul nu se tine niciodata impreuna cu alte euphilii, ca si-o ia in freza"

deci tocmai am pierdut cel mai frumos (si mai scump) coral al meu, care si-a triplat marimea in aproape un an de cand l-am adus.

me sad :-)).
am 4 tufe, cele 2 mai mici din stanga (aprox 10 cm) cate 40 de lei fiecare, cele 2 mai mari din dreapta (aprox 15 cm) cate 60 de lei fiecare (prima din stanga sunt de fapt 2 tufe mai mici)

contact pe pm

image
da, pe asta de 300 litri o sa-l fac si eu bare bottom

inca nu sunt pregatit sa accept "ori pejti ori corali" )

inca nu m-am hotarat ce sa fac cu cele 2 acvarii marine (300 si 150)
- nu le pot face pe ambele mixed reef, ca o sa ma ucida mentenanta
- as putea sa fac unul soft + lps (low maintenance) si unul lps+sps (high maintenance)
- as putea unul soft only, celalalt mixed
- as putea cel mare mixed si cel mic doar cu anemone
- mixed si fowlr, ma gandeam oare cum o fi sa ai o scorpie din aia mica?

sfaturi, pareri?
acvariul incepe sa o ia la vale la varsta de aproape 1.5 ani
chiar ma uitam recent la o conferinta a tipului de la BRS in care zicea exact asta, ca cele mai multe reef-uri o iau la vale intre 1 si 2 ani
ce s-a intamplat, nu mi-e foarte clar... au fost o serie de fuck-up-uri din partea mea, dar daca a fost unul din ele sau toate impreuna nu stiu

- acum vreo luna doua am facut curat in sump si am scos o mare parte din chaeto
- testasem nitratii si fosfatii dinainte, eram bine, sub 0.03 si sub 5
- la vreo luna dupa ce am facut asta, am observat un inceput de STN pe o euphylie care intotdeauna a mers grozav; am facut teste de apa si bam! fosfati 0.3-0.5, nitrati 15 (pe astia am inceput sa ii testez cam la o luna de ceva vreme, ca sunt smecher, mare acvarist etc)
- ok, destul de clar din cauza ca am scos chaeto, zic nu-i problema, schimb absrobantul de fosfat, schimb ceva apa, cresc perioada cu lumina la sump
- mai trece o saptamana, alcalinitatea mi se face 11 dupa ce 1 an jumate m-am chinuit sa o tin la 9 - nu-mi venea sa cred, consumul zilnic practic a scazut de la 1.3 la 1 intr-o saptamana, probabil pentru ca coralii au incetinit cresterea din cauza po4 si no 3 mari sau poate din cauza ca au scazut prea brusc
- colac peste pupaza, trebuia sa plec in concediu 2 saptamani si mai si schimbasem solutia de alcalinitate cu aquaforest, deci incertitudine mare despre cat anume sa dozez
- pana la urma am calculat eu ceva si am plecat zicand ca asta e, cand ma intorc o sa fie dezastru
- m-am intors acum 5 zile si culmea, nu afost chiar dezastru: euphylia aia isi revine, in schimb s-a topit un rhodactis si un monti cap arata semne de STN, am zis ca am scapat ieftin: alcalinitatea revenise pe la 9.5, po4 zero, no3=10, deci spre bine, am schimbat 15% din apa si mergem inainte
- ieri vin acasa si descopar o mica colonie de stilophora care a murit intr-o singura zi, desi mai am inca 3 la fel care sunt ok; monti cap-ul e si el alb complet, alti sps arata semne de STN;
- testez alcalinitatea, iarari e 10.5, acum consumul zilnic pare a fi 0.5, scazut de la 1, deci catastrofa;

- diseara ma pregatesc sufleteste sa gasesc dezastru, combinatia de po4 scazut cu alcalinitate crescuta nu are cum sa fie castigatoare

sper macar sa nu pierd LPS si coralii moi

colac peste pupaza, tomentosul ala pe care l-am luat de la Dan in weekend mi-a decimat o colonie de zoasi; din fericire sunt din aia care cresc rapid, dar cine stie daca se va opri la ei....
partea buna e ca daca mananca zoa sigur mananca si aiptasii

partea proasta e ca nu am aiptasii )

nu aruncati foarte multa chaeto odata, ce sa zic, aveam un acvariu care anul asta a mers nemaipomenit de bine. ((((
Pestii au ajuns la userul procuroru, se poate inchide
Merci
Roaga pe cineva sa-ti faca acvariul, curba de invatare e foarte abrupta, te va scuti de efort, nervi, deranj si nesiguranta daca tine sau nu.

Pentru lumina solutia tried and tested este osram 865, ieftine si bune. La 110 cm iti incap doar alea de 39 de wati, ceea ce nu e grozav ca iti ramane loc pe lungime dar asta e. Ai nevoie de 2 bucati.

Forum Index » Profile for Humbert » Messages posted by Humbert
Go to: