[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Berea
Forum Index » Profile for Berea » Messages posted by Berea
Hmmm,o sa vad .Pot sa fac gaura cat de inalta vreau dar trebuie sa i trag o ce centura ca si sustinere si de aceea as prefera sa nu ma inalt asa mult,ca sa evit sa fac lucrarea asta
scorpionul wrote:neoanele T5 bat pana la maxim 60 cm, dupa un an daca ajung la 40 cm. Asa ca inaltimea tu o decizi in functie de spatiu. E bine sa gandesti cat poti inalta lampa ca sa ai loc de lucru, sau eventual un sistem de rabatare la 90 grade in stg sau dr dupa cum e locul la tine

E o veste buna eu nu as vrea sa depasesc inaltimea gaurii in perete de 80 de aici 40 e acvariul 10 lampa deci mai imi raman 30 pana la acvariu ,ceea ce e bine.Ca si sistem de rabatare te referi spre int sau exteriorul gaurii sa zic asa nu ?
Exact ca aici doar ca acvariul va fi in perete nu pe stand , La ce distanta ma sfatuiti sa pun neaoanele fatza de acvariu,mentionez ca o sa am si reflectoare la ele
Si da o sa fie pe priza programabila
Deasupra nu o sa pun nimic,doar neoanele care nu stiu cam la ce distanta ar veni,pt a preveni egrasia si caldura nu as pune capac sau nu as inchide peretele pana in acvariu .Momentan o sa las asa gol pt aerisire,aia e ultima problema in proiect.Multumesc
Capacul cam iese din discutie, momentan am sa l las fara , eu m am vazut ca acel neon gro lux ajuta la plante si de acea as investi 90 lei in acela.Dif de pret intre drosere e mica pt un droser cu 1 tub si altu cu 2 dar parca 4 tuburi de 54w nu as pune,mi se pare prea mult.De aceea mi as face un cadru de aluminiu si as pune aceste 2 neoane daca tu zici ca 3 ar fi mai ok o sa pun 3.Tu spui sa renunt la acest neon gro lux ? Ca si latime am sa incerc un 35 dar nu stiu inca cat de posibil e,caci la 35 latime trebe sa sparg 40 in perete
Pe mine ce ma intereseaza cel mai mult e ca sa am lumina pe o durata cat mai mare si de aceea m am gadit sa pun doar 2 neoane si sa cresc timpul de iluminat (asa m am gandit eu ca un necunoscator)
Mare pacat,,am citit cateva pagini din acest jurnal si cred ca este o pierdere sa nu continui cu acest jurnal..e frumos dar tu stii mai bine.Multa bafta
Ca si iluminat m am gandit asa
https://abc-zoo.ro/2060-tub-fluorescent-gro-lux-1149-mm-54-w-t5-pentru-acvarii.html
Si acesta https://www.e-marbo.ro/becuri-fluorescente-liniare-and-circulare/lampi-fluorescente-t5/ho-54w-865-t5-230v-g5-ho-cool-daylight.html

Ca si verdeata o sa am ceva gazon si putin moss,asa m am gadit eu,co2 mai are de asteptat pana la urmatoarea investitie.Intrebarile sunt urmatoarele:
1.Credeti ca sunt sufieciente aceste 2 neoane deocamdata asa pt inceput
2.Cam la ce distanta sa le pun?
Detin un sunsun 603B la o broasca testoasa, ele sunt foarte foarte mizerabile, de cand l am instalat apa e cristal, am scos 2 bureti din el ai am bagat siporax
Ok va multumim frumos (si din partea lui Max)
Toata lumea recomanda si uva si uvb ,le trebe caldura si pe locul de uscat,becul asta uvb imi da batai de cap,ca sa intaleg imi trebe un 5
0 sau 10.0 corect ?
De asa ceva ce zici ?
https://animax.ro/lampa-mega-sun-uvb-10-0-13-w.html
Ce mi ai ratat tu nu mai e pe stok.Multumesc
Pandy wrote:Si acum se mai aprinde, dar nu l-am folosit precum trebuia.
Nu cred ca are 200 ore. Vara le scot si stau in soare si cu putin noroc gasesc o zona in care soarele nu e filtrat de geam.

Am gasit unu doar la nevertebrate.ro cu 116 lei

Dar cum trebuie folosit ? Adica nu intaleg ce ai vrut sa spui prin treaba ca nu l ai folosit cum trebe
Adica tu ai becul de 9 ani si inca functioneaza?
Da ... iara mi am luat teapa de la un expert petshop ... ideea e ca trebe si uva si uvb ... ai o recomandare de bec uva ?
Eu nu as schimba nimic,as tunde putin cele inalte si atat,eventual inca 4 neoni
Daca nu ma insel donatorul am obs ca vinde tot
Am o broasca cu tample galbene de circa 15 cm ,astazi am achizitionat becul UVA dar nu stiu la ce diatanta sa pun becul fatza de uscat (adica platforma unde sta ea)
@Bogo lung concediu sau proasta seminta ?
Cam 4 saptamani,cauta pe forum cum sa ciclezi e usor
Salut eu sunt incepator , de fapt atat am rasfoit forumu asta de am inceput sa stiu si eu una alta,am vazut la cineva aceiasi problema si cineva ii recomandase melci mancatori de alge,acum nu stiu.Tu ai ceva pesti in el sau e soar de plantat?

Forum Index » Profile for Berea » Messages posted by Berea
Go to: