[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: MihaiF
Forum Index » Profile for MihaiF » Messages posted by MihaiF
e bine sa stingi lumina pe perioada cand nu bagi CO2

Bag tot timpul CO2 ...
Am avut acum o saptamana 2 zile fara CO2 pana am incarcat butelia. Sa fie acesta punctul de start ?
@ Antecume , este bazin plantat , cum crezi ca merge fara macro ?
Ehei fratilor , am ceva probleme cu BBA. Daca ar fi sa ma intrebati de cand ? Pai cam de vreo 2 saptamani , poate 3. Acvariul il stiti , va pun si link cu el la plantate
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/260/39598.page

Problema e ca nu stiu ce nu fac bine.
Ceva masuratori facute acum de cateva minute arata asa :

Temp. 26°
CO2 undeva intre 20-30 mg/l ( nu il pot citi f precis )
PO4 ~ 0,3 mg/l
Mg 6 mg/l
NO3 30 mg/l

Cam astea le am. Ph nu am masurat dar trebuie sa fie constant pentru ca injectez CO2 non stop. ( aici nu o sa fac modificari , asa fac de cand am dat drumul la setup si u au fost probleme ) .

Astept opinii , nu prea stiu unde gresesc ...
Vad ca sunt si alge , nu gluma ...
Avand in vedere gradul de afectare , eu vad doar 2 posibilitati. Reset sau tratament cu apa oxigenata. La tratamentul cu apa oxigenata eu zic sa citesti forumul sau sa intrebi colegi experimentati. Poate fi periculos pentru vietuitoare daca nu este condus cum trebuie. Totusi rezultatele tratamentului cu apa oxigenata sunt absolut uluitoare. Eu am folosit asa ceva.
Pe de alta parte , avand in vedere problemele mari pe care le ai , eu consider ca nu faci tu c3va bine. Poate lumina , poate fertilizare in exces , poate lipsa CO2 presurizat. Nu stiu ... , dar cu siguranta exista un motiv bun pentru problemele pe care le ai ...
Ce recipient ai acolo pe peretele acvariului ?
Foarte frumos . Liquid carbo pui direct pe alga sau in masa apei ?
Silviu Man wrote:Mie imi este drag! Singura problema e ca sapa prin nisip, mai ales ca am doi si sunt extrem de teritoriali. Pina si-au gasit locul ... au “forat” pe sub toate pietrele si radacinile.

Ce animal este ? E un rac mic ?
Foarte frumos bazin Silviu. Aranjat , elegant.
kinderu wrote:Ma interesea ceva nu atat de scump!

Multumesc

Pai Juwel si ieftin nu prea incap in aceiasi propozitie din pacate.
gabyudrea wrote:Multumesc pt sfat!
exista riscul sa de decicleze acvariu?

NU !
Foarte frumos colegule . Eu sincer nu stiu pe care bazin sa il mai urmaresc. Cate bazine tii simultan ?
Multumesc de ajutor , trebuie sa invat sa le pun asa frumos.

Intre timp bazinul se dezvolta tare frumos ( opinia mea ) . Scalarul care nu mananca a inceput sa revina la un gand mai bun. De vreo 2-3 zile a inceput sa manance si pare ca incepe sa isi revina. O problema care nu prea ma pot decide cum sa o rezolv : pe laterala mosul cu microsorumul si cu echinodorusul urias cam iau lumina la gazon ... , gazonul se dezvolta mI greu , pe de alta parte imi este mila sa le tund mai tare pe plantele care umbresc gazonul ca le consider frumoase si frumos aranjate. Voi ce ati face ? Sa se descurce gazonul cum poate sau foarfeca in ele ?
[youtube]http://youtu.be/maXI_wCKPNQ[/youtube]
Humbert wrote:Foarte fain acvariul. Scalarii sunt de top. Imi place cand se misca toti in acelasi timp.
Ce s-a mai intamplat cu cel care nu manca?

Sincer a slabit atat de mult ca parca e schelet. Nu a crescut de loc ... si nu prea mai aveam nici o speranta , cand ... dintr-o data a inceput brusc sa manance. Hrana de dimensiuni mici de la JBL , granulele cele mai mici pe care le papa neonii de obicei. Deja are vreo 3 zile de cand mananca. Poate va scapa. Ceilalti au crescut vizibil in nici o luna. M-am indragostit de pestii astia. Cu adevarat ciclidele sunt altceva decat ce am avut pana acum .

by koala: Am rezolvat cu linku' de youtube...
cotro wrote:Am o buturuga mica cu anubias pe ea, un cop?cel din plastic ?i o nuc? de cocos. Are 54 L

Aprox 50 de l apa per caras ! Pestii tai nu sunt in largul lor. Sunt prea multi. Si eu am un caras , UNUL singur in bazin de 54 l brut. Aici e povestea bazinului : http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20/41110.page
2 carasi in 54 l nu au ce cauta. Si eu am avut 2 la inceput. S-au tot terorizat unul pe altul , ba pentru hrana , ba pentru spatiu . Unul a devenit stresat si a murit. Si pentru unul singur e la limita bazinul de 54 l , dar sa zicem ca merge.
SOLUTII :
1. bazin mai mare
2. Doneaza / vinde unul dintre pesti
Ai acvariu steril sau plantat ?ce volum de apa are bazinul ?
Litru wrote:Am facut acelasi schimb de apa in aceeasi zi la toate bazinele, celelalte vietuitoare sunt ok...

In bazinele celelalte nu ai creveti deloc ?
Pesti iubitori de creveti ai ?

Forum Index » Profile for MihaiF » Messages posted by MihaiF
Go to: