[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: MihaiF
Forum Index » Profile for MihaiF » Messages posted by MihaiF
Alex92 wrote:Este polistiren expandat, este destul de solid. Nu cred ca o sa se bage rama acvariului in el... doar ca initial acvariul statea doar pe laterale, in mijloc se putea observa fanta de lumina. Am pus eu ceva la masa care sa ridice si partea din mijloc si m-am gandit ca daca bag polistiren nu ar afecta cu nimic. O sa iau astazi si testele de apa de la JBL ( picatura). Deci pentru nitriti, nitrati si amoniac (NO3, NO2 si NH4) ? O sa incarc pe seara o poza dupa ce fac testele.

Sunt foarte curios ce valori o sa ai , fiind ca pestii sunt multi si mari in acvariu neciclat si neplantat.
Alex92 wrote:
MihaiF wrote:
Alex92 wrote:Ce spuneti colegii, afecteaza acel strat de polistiren ? Eu ma gandeam ca scel polisitiren sa ajute in cazul in care pe.masa existau impuritati sau denivelari

De pe site-ul oficial citire :
" Das JUWEL Aquarium hat einen Sicherheitsunterrahmen, der für eine gleichmäßige Gewichtsverteilung sorgt. Bitte benutzen Sie auf keinen Fall eine Unterlage! "

Nu vad cu ce ar afecta acel polistiren si nici unde spune ca e interzis sa pun crva sub el. Din moment ce e drept ce rau sa ii faca ? Din contra )

" Bitte benutzen Sie auf keinen Fall eine Unterlage " in traducere libera : va rog nu folositi sub nici o forma , ceva dedesubt.
Alex92 wrote:Exista crva teste csre sa le scsnez cu telefonul si sa vad ce trebuie sa bag dacs nu e ok ? Deci sa iau testele care le-ai spus tu mai sus ?

Testele care le-am dat exemplu , le am eu. Mai sunt si alte branduri care fac teste. SERA , Salifert , etc.
Alex92 wrote:Ce teste recomandati ? Momentan eu folosesc jbl easy test 6in. Sunt ok alea ?

Nu sunt ok . Bune sunt testele la picatura. Vezi ca are si JBL -ul teste de NH4 , NO2 si NO3 de astea ai nevoie in prima faza.
Alex92 wrote:Sa folosesc conditioneri pentru apa sau diminuarea amoniacului ?

Nu , ca incetinesti ciclarea.
Alex92 wrote:Ce spuneti colegii, afecteaza acel strat de polistiren ? Eu ma gandeam ca scel polisitiren sa ajute in cazul in care pe.masa existau impuritati sau denivelari

De pe site-ul oficial citire :
" Das JUWEL Aquarium hat einen Sicherheitsunterrahmen, der für eine gleichmäßige Gewichtsverteilung sorgt. Bitte benutzen Sie auf keinen Fall eine Unterlage! "
Alex92 wrote:Da. Juwel rio 125

Ar fi trebuit sa prezinti bazinul din capul locului , nu sa ne lasi pe noi sa ghicim .
Vezi ca la Juwel este absolut interzis sa interpui ceva intre el si cabinet . Eu vad ca tu ai pus un strat de ceva ... . Vezi la hinweise sau mai intreaba , ca nu cumva sa te trezesti cu apa prin casa.
Greseli ai facut cu carul sa zic asa. Ce bazin ai ? Este cumva un Juwel Rio 125 ?
paradoxx wrote:O sa il cam pierzi,daca nu de boala,de baranete. Prin Romania,putini betta ating 2 ani jumate. Daca am avea o poza,poate am sti cum sa te autam

Ma bag si eu in vorba , care e media de supravietuire in captivitate.
WOW + , extraordinar bazin Gabriel !
Am si eu o intrebare legata de vietuitoate. Nu te tenteaza ceva ciclide americane ? Gen 4 ramirezi sau o pereche de scalari in bazin ? Ar fi interesant.
Weeeee , setup nou ! Abia astept !
Merci Koala , si am sa mai pun o intrebare de noob. Acvariile de firma : Juwel , Dennerle , Eheim , etc. sunt facute din sticla ultra clara sau din sticla obisnuita ? Nu am vazut la nici un producator sa specifice acest lucru.
Am si eu o intrebare si sper ca nu poluez acest topic cu ea. Am tot vazut folosita pe forum expresia : " sticla ultra clara ". Cu ce se deosebeste sticla ultra clara de sticla obisnuita.
Silviu Man wrote:
MihaiF wrote:Nu ne-ai spus pe ce ai mers . Juwel Rio sau Vision. Si eu sunt incepator in acvaristica. Ca idee si eu am un Juwel Vision 180 si sunt foarte multumit de el. In locul tau eu as fi optat pe lumina cu neoane T5 nu pe led. In alta ordine de idei la ce plantute am crescut pana acum lumina a fost suficienta. Cu siguranta ca sunt plante mai pretentioase dar pentru plante easy sau medii lumina e buna. Daca o sa ai rabdare sa te uiti la acvariile de vis de pe aici de pe forum , la sectiunea crem de la crem o sa vezi ca setupurile colegului Gabi sunt foarte frumoase. El foloseste tot un juwel cu lumina stoc. Ce invatam de aici ca e foarte important " cum" poate mai important de cat " cu ce " .
Una peste alta ai nevoie si de un filtru extern daca vrei pesti mai multi sau mai mari. Pentru plante si neoni este suficie filtrul intern i n prima faza. Foarte important este insa CO2 -ul. Fara CO2 poti uita de gazon.
Daca ar fi sa imi cumpar maine un alt acvariu , ar fi fara discutie tot Juwel.
Daca costurile nu sunt o problema , nu merita sa iti bati capul cu unul hand made. ( nu aruncati cu pietre , e doar o parere ).

Ce parere ai de Eheim? Mie mi se par OK!
Si daca ar fi sa fac un nano ... Dennerle, fara discutie.
Am si un "made" de la Alex Moldovan. Nu am vazut diferente fata de Eheim.
Asadar ... ce e bine facut poate fi din mai multe surse.

Uite daca ma intrebi, eu vad lucrurile asa: ca si pret de achizitie Eheim e mai scump cu cateva procente pe acelasi volum al borcanului. Asta ar putea insemna un avantaj pentru Juwel ( e mai ieftin ) , DAR si un dezavantaj poate ( poate ca materialele folosite de Eheim sunt mai calitative ). Pe de alta parte , desi Eheim are o experienta in acvaristica in general, mai mare decat Juwel , in particular JUWEL are o experienta mai mare decat Eheim ( vorbim de zeci de ani ) in constructia de bazine .
Nu in ultimul rand vine in discutie si partea de gusturi personale in ceea ce priveste designul. Aici mie mi se par mai frumoase bazinele Juwel. Sigur acest ultim capitol cu designul are un grad mare de subiectivism de la individ la individ.
Cu siguranta si bazinele Eheim sunt ceva inalt calitativ in concordanta cu renumele companiei !
Iar DA , daca ar fi sa fac un nano si eu as merge pe Dennerle.
Nu ne-ai spus pe ce ai mers . Juwel Rio sau Vision. Si eu sunt incepator in acvaristica. Ca idee si eu am un Juwel Vision 180 si sunt foarte multumit de el. In locul tau eu as fi optat pe lumina cu neoane T5 nu pe led. In alta ordine de idei la ce plantute am crescut pana acum lumina a fost suficienta. Cu siguranta ca sunt plante mai pretentioase dar pentru plante easy sau medii lumina e buna. Daca o sa ai rabdare sa te uiti la acvariile de vis de pe aici de pe forum , la sectiunea crem de la crem o sa vezi ca setupurile colegului Gabi sunt foarte frumoase. El foloseste tot un juwel cu lumina stoc. Ce invatam de aici ca e foarte important " cum" poate mai important de cat " cu ce " .
Una peste alta ai nevoie si de un filtru extern daca vrei pesti mai multi sau mai mari. Pentru plante si neoni este suficie filtrul intern i n prima faza. Foarte important este insa CO2 -ul. Fara CO2 poti uita de gazon.
Daca ar fi sa imi cumpar maine un alt acvariu , ar fi fara discutie tot Juwel.
Daca costurile nu sunt o problema , nu merita sa iti bati capul cu unul hand made. ( nu aruncati cu pietre , e doar o parere ).
Dar de ce stau ascunsi ? Nu ii pot infrunta pe scalari ? Sa fie niste neoni rebeli ? Care sa spuna , gata cu dictatura ! De acum aci in acvariu noi hotaram ce si cum .
Sarmanele animale . Cat de magaroc sa fii sa arunci acvariul cu tot cu pestii vii ! Mari porci de oameni traiesc in lume !
Bine ca i-ai vazut si i-ai salvat.
+1 Natur Wild
Dupa cum stiti ma confrunt cu c3va probleme cu BBA si usor GSA. Melcii asasini au terminat in mare ce era de terminat cu melcii comunitari micuti.
Am acum o problema. Datorita faptului ca am scalari, crevetii nu mai ies la lucru pe lumina de loc . In acvariu se lupta cu algele doar 2 aimonieri care sunt lenesi si prefera sa manance ce ramane de la masa scalarilor in loc sa curete plante si geamuri si 4 oto , care sunt harnici dar putini. Exista c3va melci care : sa se inmulteasca greu/ de loc , sa nu fie ucisi de melcii asasini si sa si lupte cu algele ?
P.S. crevetii fac treaba, dar sunt putine ore de intuneric ... stiti voi , vara , etc ...
Antecume wrote:As mai reduce si cantitatile de nutrienti pe care le adaugi.

Redus N si P la jumatate . Fe + micro si Mg merg inainte cu dozele vechi.

Forum Index » Profile for MihaiF » Messages posted by MihaiF
Go to: