[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: stefanp
Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
dianaserbi wrote:caut sa schimb neonul de 15 W cu ceva neon mai bun (Phillips) de putere ceva mai mare.

Ai grija ca neoanele de putere mai mare sunt si mai lungi ...
Avansatul wrote:2-3 kg dar ca sa fii sigur sa fie 4

La un acvariu cu lungime de 80 cm si latime de 35 ? 2-3 kg de substrat ?
Eu as zice ca pentru un substrat de macar 4 cm inaltime, ti-ar trebuie vreo 11 litri de substrat (la modul general vorbind, mai depinde si de substrat).

Avansatul wrote:Depinde daca vrei sa optezi pentru substrat fertil de genul Mandaonu trebuie acoperit cu substrat normal

Aici recunosc ca mi-e greu sa inteleg ce zici, dar pot sa presupun.

Cred ca Mandaonu inseamna Manado. Problema e ca nu-i substrat fertil si nu trebuie acoperit cu nimic.

Blackpanth3r wrote:Peste substrat mai trebuie sa pun si alceva?

Daca folosesti unul inert (gen Manado, pietris de rau si altele) nu mai trebuie sa pui nimic peste.
Daca vrei un substrat fertil, precum JBL Aquabasis, atunci asta trebuie acoperit cu un substrat inert (Manado, pietris de rau, etc.)
Formula de calcul pentru manado este:

Lungime (cm) x latime (cm) : 200 = litri de JBL Manado de 5 cm grosime

Lungime (cm) x latime (cm) : 125 = litri de JBL Manado de 8 cm grosime

Manado nu este substrat nutritiv si nici nisip. E un pietris, inert.

Daca te intereseaza, am niste manado de la setupul vechi, iti pot vinde cat ai nevoie, la un pret evident sub cel de magazin.
Incearca sa le pui intr-un recipient cu apa in care sa adaugi apa oxigenata (75 ml la 100 litri de apa, faci tu calculul sa vezi cat iti trebuie pt volumul tau).
Tii recipientul la intuneric vreo 12 ore si pe urma schimbi apa.

Mai urmaresti vreo doua zile in recipient, daca au disparut algele.

In locul tau insa, as incepe cu alte plante.
Planta din a doua poza io cred ca e deja pe moarte, poti sa o scoti.
In rest, au spus si colegii...da-ne detalii.
Arunca un ochi aici: http://acvariu.ro/forum/posts/list/24049.page
Vezi cum poti face un sistem de filtrare in acvariu, ai loc sa pui si incalzitorul si nu va fi la vedere.

Insa cat de mic vrei sa faci acvariul de nu incape un incalzitor? (aquael are niste incalzitoare plate, mititele)
Dragos Matei wrote:

eu ma refeream la o "schema" la modul: bag o bula de co2, scade ph-ul cu juma de unitate.

Pai nu e asa simplu...depinde cu de dizolvi bula aia, depinde cum plimbi bula aia dizolvata prin apa, depinde cat de mult co2 iese la suprafata, depinde de capacitatea de tampon a apei (aka kh), mai depinde si de ce mai ai tu prin acvariu si pot sa scada pH-ul ... depinde ...
Intra pe la "Atelier" si vezi ca se discuta despre asta.
Sau acvariul lui adiradu de la cichlidae sau al lui malawy_crys tot de la cichlidae.
Nu vrei sa deschizi un jurnal si sa discutam acolo?
Cum bre, la 12 ani esti batran si obosit?
Nu se poate

La mai multi ani !
Foarte faine pozele!
Am vazut ca ai specificat personala, insa poate fi corectata.
Avansatul wrote:Co2 nu prea are rost sa bagi deocamdata... ai 3-4 plante nu prea se merita... co2 bagi cand deja ai toate plantele pe care le vrei si sa fie mai bine de jumate de acvariu cu plante dar asa pentru 4 plante nu se merita... parerea mea...

Recunosc, nu am citit topicul in intregime, insa vreau sa contrazic afirmatia asta.
Nu conteaza ca ai 3-4 plante, au nevoie si ele de co2.

Deci co2 poti baga de pe acum.
Mi-au mai ramas asa:

1. Didiplis diandra = vreo 30-40 de fire cred
2. Rotala macrandra mini = 10 fire
3. Polygonum kawagoeanum = 10 fire
4. Utricularia graminifolia = 1 pot mai maricel

Tot pachetul se da cu 50 de lei.
Da, asa se pare.
Doar acvarii pana in 50 de litri.

Vor fi patru zone din europa, in prima faza se aleg 25 de acvarii pentru fiecare zona, dupa care doar 10.
Se totalizeaza 40 de acvarii ce vor primi un bazin Dennerle Scapers Tank impreuna cu ceva accesorii.
Aceste bazine vor concura in toamna ( etapa in care se pot inscrie si alti acvaristi daca au cumparat intre timp un Dennerle Scapers Tank).

In alta ordine de idei va prezint un mail de la AGA:

Dear Aquascaper,

The Aquatic Gardeners Association Contest Committee has decided that we cannot after all send entries automatically to the International Aquatic Plants Layout Contest. To do so would violate Aqua Design Amano's new rules regarding their contest.

Any photo submitted to the IAPLC becomes their copyright property, and further it is against their new rules for that photo to be submitted to any other contest.

To avoid any appearance of violating those rules, the AGA will not automatically submit your AGA entry to the IAPLC.

This decision is in no way a reflection on our relationship with Aqua Design Amano, with whom we continue to enjoy a valued friendship. AGA and IAPLC will continue to support each others' contests in other ways.

We encourage you to submit your entry to the IAPLC, using a different photo than the one you submitted to the 2013 AGA. The deadline to enter is May 31, 2014.

The AGA International Aquascaping Contest will open in June as usual, with a new Dutch Aquascape category.

We hope that you understand our situation and we apologize for any inconvenience.

Best Regards,

Cheryl Rogers, President
Aquatic Gardeners Association
www.aquatic-gardeners.org
Sper ca te vedem in concurs Robert
Si mie imi place verdele asta frumos.
Salutare!
Vin cu niste plantute la vanzare.

1. Didiplis diandra = 1 leu/firul (am muuulte fire, cu varfuri ramificate galben spre caramiziu)
2. Rotala macrandra mini = 1 leu/firul
3. Rotala rotundifolia red = 1 leu/firul (nu e chiar rosie, e rozie, firele mai rosii le-am replantat la mine )
4. Polygonum kawagoeanum = 2 lei/firul
5. Neasea sp. red - 2 lei/firul (trei fire)
6. Neasea crassicaulis = 2 lei/firul (un fir maricel)
7. Alternanthera roasefolie = 2 lei/firul (un fir maricel)
8. Utricularia graminifolia = 5 lei potul 3x3 cm

Plantele au fost taiate si scoase din bazin ieri.
Bine ai venit!

De ce sa nu ne prezinti si acvariul de apa dulce?
Sincer, felicitari !
E un bazin tare frumos.

Cred scorpionul zicea mai sus ceva de crengile alea. Si pe mine ma deranjeaza un pic.
Parca prea pe mijloc...eu as incerca sa vad si cum e chiar fara ele.

Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
Go to: