[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: stefanp
Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
Eu te-as sfatui sa folosesti reflectoare profi.
Pe langa materialul mai bun, e vorba si de unghiurile reflectorului care directioneaza lumina inapoi spre acvariu.

Daca nu iti permiti deocamdata, cu siguranta e mai bine si oglinda/folie reflectorizanta decat nimic.
Din ce am citit pe net, matrix-ul si ada bio rio ar fi cam cele mai bune.
Urmate de eheim substrat pro. Dupa care siporax.

Am dat peste un topic foarte interesat pe un forum din ungaria, unde un tip a analizat la microscop porozitatea lor.

http://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&hl=ro&rurl=translate.google.ro&sl=hu&tl=en&u=http://akvakertesz.hu/threads/sz%25C5%25B1r%25C5%2591anyagok-mikroszk%25C3%25B3p-alatt-12.1746/&usg=ALkJrhhjqeui11AFqTb9oVu3Ro7uDQDi0Q
teddy2k wrote:Orice suprafata care poate fi colonizata de bacterii face parte din filtrul biologic.

Just!
Insa cand ne gandim sa punem in filtru material pentru filtrare biologica, excludem buretele si inelele de plastic pentru ca nu sunt eficiente pe acest segment (poate doar daca ar fi un volum foarte mare). In principiu sunt folosite pentru filtrarea resturilor vizibile ...
Bine ai venit !
kazaku wrote:Cauta pe forum discutii despre sump.

A intrebat despre filtrarea biologica, nu despre tipuri de filtre ...

kazaku wrote:
1. Burete sau vata (gasesti in pet shop).

Asta e pentru filtrarea mecanica.

kazaku wrote:
2. Bile [...] de plastc.

Tot pentru filtrare mecanica ...

Acvariul arata bine.
Dar din punctul meu de vedere, pestii nu se potrivesc in peisaj. (asta nu inseamna ca nu sunt frumosi)
Ancamarketing wrote:Am sa vad luni care e diferenta de pret. Dar la sticla de 10 tot trebuie fund dublu?
Eventual pot facelateralele de 8 si fetele de 10?

Eu mi-am facut un acvariu de 120x50x45 (45 inaltime) din sticla de 10 mm si intarituri longitudinale, la sfatul baietilor de pe forum.
Sigur mergea fara intarituri, sigur mergea cu sticla de 8. Am preferat sa stau linistit atunci cand bate cineva cu degetul in geam catre pestisori sau in alte situatii neplacute.

Daca il faci de 10 mm , nu stiu daca ai nevoie de fund dublu...Eventual faci cum a spus colegul de mai sus, doi foi de 8 mm.
Lateralele mici le-as face tot de 10.

Apropo, acvariul de mai sus l-am lipit in Iasi (la dl. Ovidiu, Arcapet) si m-a costat 350 lei cu tot cu sticla (siliconul a fost al meu).
In caz ca te intereseaza o persoana care lipeste bine acvarii.
Ancamarketing wrote:Se poate realiza un bazin cu 125x60x50 din sticla de 8mmcu fund dublu si intarituri longitudinale? E safe?

Eu as merge pe sticla de 10, ca sa stau linistit (mergi in zona "very safe" conform calculatorului aquatools).
Diferenta de pret nu cred ca e asa mare.

Pentru fundul dublu nu trebuie ambele foi de 10...a doua poate fi de 8.
Fara sa fi cautat definitia aquascaping-ului pe undeva, eu inteleg ca inseamna "peisaj acvatic".
Biotopul are diverse peisaje, Ionut a facut un peisaj, intr-un acvariu marin e tot un peisaj ... toate sunt peisaje (deci putem vorbi despre aquascaping).

La fel cum nu poti spune daca Pavarotti e mai bun decat Clayderman sau invers, asa nu poti spune ca biotopul e mai frumos decat olandezele, nature sau altele sau invers. Pentru ca sunt stiluri diferite.

De asta nu inteleg de ce ne chinuim si ne contram aici.
Fiecare cu ce ii place. Toate sunt frumoase, depinde doar de gusturi. Ca in orice domeniu exista curente si adepti ai acelor curente.
Lupta intre adeptii acestor curente nu aduce nimic bun.
roshadow wrote:

Nu pot expune la alt fel de acvariu ? Ca nu e nici plantat si nici cu ciclide ! E acvariu cu algeee !

Ei, hai ca n-o fi dracul atat de negru
CO2
Sau exista si solutii in comert (gen JBL kh/ph minus)
Eu cred ca nu trebuie sa stabilim care e mai frumoasa.
E o chestie de gusturi, deci relativ. Cuiva ii place mai mult un fel de acvarii, altuia altfel de acvarii.

Toate sunt frumoase
alexandruv wrote:
Stefan - io acum am citit de Grigore al tau. Eu n-am capac la borcan ... oare sa ma astept la asa ceva?

In cazul meu era un acvariu foarte mic...prea mic.
La tine nu mi-as face griji.
Salutare, bine ai venit !

Poti deschide un jurnal si vedem noi ce facem cu algele alea
alexandruv wrote:

La ce? Daca nu ma pricep la chimie ... ma indoiesc ca plantelor le va pasa de aparatul meu foto

La eventualele concursuri in care te vei inscrie.
Daca vei dori acest lucru.
Pfoai ce poze misto faci
Asta te va ajuta pe viitor
Poti acoperi temporar un neon cu staniol.
Foarte frumos !
Nu, nu este normal.

E vechi filtrul? Poate a imbatranit garnitura...
varol wrote:O sa incerc cum mi-ai sugerat tu.
De multe ori cand dau un reset sau fac un nou acvariu arunc jumatate din plante si cumpar. Deja daca nu sunt in stare sa am grija de ele nici nu merit sa tin plante. Ideea este ca n-as fi avut probleme dar le tin intr-un nano unde am avut probleme cu o priza programabila cat am fost plecat si a luminat ca dracu pentru ca a intrat pe on in loc de auto si prietena mea nu si-a dat seama. Pe deasupra a dat jumatate de cutie de novo prawn la creveti (cica asa a inteles din ce i-am explica) de aici si bubele. Dar isi revin nu-mi fac griji.

Cu totii mai avem probleme
Rabdare. Si daca nu e ok acum, va fi data viitoare. Cu totii avem suisuri si coborasuri.

varol wrote:
LE: azi mi-a venit minikaniul 80 saptamana viitoare vine si nanoul cred.

Sa ne tii la curent.

Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
Go to: