Message |
|
poate si un covor de marsilea ar merge in partea din fata .
|
 |
|
De ce cred ca nu ma deranjeaza piatra aia si in special culoarea ei , e faptul ca si radacinile si pietrele sint foarte echilibrate ca nuanta de culoare , si in general bazinul tau mi se pare foarte echilibrat , iar piatra aia ii da o nota faina . Parerea mea vb lui Vacaroiu  .
|
 |
|
O solutie ar fi daca ai mai avea vreo 2 bucati mici din acelasi tip de piatra sa le arunci in partea opusa. Asta ar fi o solutie. Daca mai pui si ceva moss pe ea ...
Alta solutie... efectiv sa o scoti si sa pui acelasi tip de roca .
Pe mine repet nu ma deranjeaza deloc .
|
 |
|
Mersi de sugestii maestre . Am sa tund din plante , oricum pt poza de final sa zic asa am de gind sa dezgolesc si piatra mare, sa tund mult din tripartita din fata ei .
|
 |
|
La ce te gindesti cind zici zona de mijloc ? Eu as lasa zona dintre pietre ( poteca) libera - da al naibii de bine . As pune plante doar unde e sol fertil , la baza radacinilor . Tre sa face orice pas foartte atent acum ca la cit de bine arata sa nu strici  .
Legat de piatra aia e ciudat asa , sint adeptul doar unui tip de roca , dar cum ai pus o acolo mie mi se pare ca arata f ok .
|
 |
|
Inca o poza ( sper ca nu va zapacesc prea tare ) din care am scos din excesul de lumina .

|
 |
|
Mersi Szaki !
Mi ar placea unul mai mare dar e un pic problema si de spatiu . Mi ar placea unul mai adinc sa fie un 45 adincime, fata de 35 cit are acvariul acum. Cred ca poti altfel sa arajnezi un hardscape daca are adincime mai mare .
|
 |
|
Mersi si tie Ocean de apreciere . Sper sa mai evoluez si pe partea foto . Imi ies un pic arse pozele , poate mi trebuie si un filtru pe obiectiv .
|
 |
|
Ma bucur ca ti place , multam tare de apreciere !
|
 |
|
Un update cu acvariul din care am scos putin din tenta de verde a imaginii .

|
 |
|
Un mic update la bazin , dupa ce am tuns moss ul si tripartita .

|
 |
|
Ok , e in regula . Eu as opta pentru platy ( am eu o slabiciune pentru ei  ). Cred ca merg cel mai bine cu Betta. Legat de bomba de CO2 e usor de facut , iar eu pot spune ca am folosit o multi ani si s a simtit diferenta din momentul cind am pus o . La mine a mers non stop zi/noapte, fara sa decuplez noaptea ( chiar si la acvariul de 54l) si nu am avut probleme niciodata . Important sa fie bine plantat si sa nu fie suprapopulat.
|
 |
|
Eu ca pesti ce as adauga sint Platy. Sint pesti frumosi, o gramada de varietati si culori , deci ai de unde alege . Ca plante as merge pe ceva mai usor la inceput , specii pitice de echinodorus, cryptocorine sau microssorium .
|
 |
|
Aici poti gasi o descriere a conditiilor necesare plantei .
http://acvablog.ro/ro/hemianthus-callitrichoides-cuba/
|
 |
|
Poti incerca in prima faza si cu CO2 la bomba (din drojdie si zahar ) poate merge si asa .
|
 |
|
Ce pot spune de Hemianthus este ca este o planta destul de pretentioasa , necesita un substrat fin , fertil, fertilizare in masa apei , lumina de calitate si CO2 presurizat .
|
 |
|
Lucian mersi fain de ajutor .
|
 |
|
Ma gindesc sa inversez neoanele intre ele o perioada sa vad cum se comporta rotala.
|
 |
|
Zilele astea fiind acasa am stat mai mult pe linga acvariu. Ce mi se pare , desi poate e doar iluzie rotalele care sint mai aproape de neonul jbl ( cel din fata ) tendinta sa se dezvolte mai bine , sint mai mari in coronament . Nu stiu poate si faptul ca neonul jbl este mai nou e un motiv ....
|
 |
|
O sa fie interesant si cu alt background cu care sa dai senzatia de rasarit sau apus dar dupa mine la cit e de incarcata compozitia cel mai fain e asa cu unul monocromatic ( parca si mai natural cumva) .
|
 |
|