[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: spiderdany
Forum Index » Profile for spiderdany » Messages posted by spiderdany
Ce pot sa zic bravo, munca de maestru. Stai linistit o sa tina acvariu fara probleme. App daca vrei sa il pui pe picoare sa pui picioare sub toti pereti verticali.
Am uitat sa iti spun. Femelele guppy au nevoie de 12 litri de apa deoarece cresc pana la 6 cm, masculii ajungla maxim 3.5 cm deci o sa poti baga mai mult cam dublu.
Un peste guppy are nevoie de 12 litri de apa.
Daca din acvariul tau de 90 litri scazi pietrisul si margine de sus ramai cu maxim 80 litri deci 7 pestisori. Asta ar fi limita pentru un acvariu decent.
Se imultesc rapid in 3-4 luni te umpli de pesti.
Sincer o sa fi dezamagit deoarece majoritatea pestilor au nevoie de un volum mare de apa. Majoritatea acvaristilor incepatri au aceasi problema supapopularea acavariului.
In general e greu sa convingi un incepator ca in acvariu poate tine 5-6 pestirori cand el se gandea la 15-20.
Nu e greu sa indesi pesti intr-un acvariu, dar problemele se vor tine lant, decese, boli, apa murdara, urat mirositoare.
Eu am inceput acum un an, ca incepator am fost sfatuit sa incep cu vivipari sunt mult mai usor de crescut sunt mai iertatori la greseli dar nu invincibili. Si acuma am aceasi pestisori crescuti mari sunt foarte atasat de ei si nu ias da pe nimic. Poti incerca si tu vivipari gen xhipho, molly, gupi ceva catfish ancistrus, cory.
Cu cat ai mai mult spatiu in acvariu pentru fiecare peste cu atat mai sanatosi mai mari si mai colorati se fac. Decat 30 de pesti marunti mai bine 2 frumosi cu care pot sa ma laud + o apa cristal care incanta ochiul.
E bine ca ai pus apa purificata. Acvariul e destul de mic pentru carasi dar daca vrei neaparat sa ti carasei maxim maxim 2, nu lua mai multi cu gandul ca sunt mici sau altre prosti. Daca nu au loc nu cresc frumos, nu se dezvolta, o sa ai probleme mari cu iei.
Lumina se tine aprinsa maxim 10-12 ore, noaptea trebuie sa stingi lumina (poti folosi o priza programabila pentru lumina).
Nu opresti filtrul niciodata zi noape 7/7 365/365
Apa se schimba saptamanal in proportie de 25-40 % niciodata toata apa. Apa se tine minim 72 de ore in vase deschise pentru evaporarea clorului.
Ca temperatura in acvariu pentru carasei 18-24 grade, se simt foarte bine la o tem mai mica undeva la 19-20.
Nu baga alte tipuri de pesti acolo deoarece nu sunt compatibili , majoritatea pestilor exotici au nevoie de temp peste 24 grade. Trebuie sa ciclezi acvariu minim 3 saptamani citeste aici
Pentru carasi o sa ai nevoie de o filtrare mai buna nu stiu exact cat de bun e filtrul pe care il ai (aici te ajuta altcineva).
Tot aici pe forum gasesti exact ce temp au nevoie plantele majoritatea peste 24 dar sunt si plante care prefera mai putin.
Plante "acvaristice" de apa (mai) calda
Plante "acvaristice" de apa (mai) rece
Ca ultim sfat te rog sa nu iti iei pesti pana nu ciclezi acvariul, repet maxim 2 carasei
Pai daca directionezi jetul spre suprafata sa agite luciul apei opti o oxigenare mai buna decat cu bule ... Plus ca scapi de furtunul inestetic ...
Are un reglaj in capat, care trebuie sucit intr-o anumita pozitie, incerca intai sa scoti capatul si vezi daca scoate bule si fara, iar daca nu merge nici asa inseamna ca ai filtru prea jos in acvariu si e presiunea prea mare,trebuie sa il aduci mai spre suprafata.
Multumesc mult de raspuns, am aflat mai multe despre diferenta dintre t5 si t8 din alt post.

Pesti sunt ok deci nu o sa folosesc nimic medicamente.
Iar despre acvariu si sticla o sa vb cu alcineva.

Multumesc inca o data Radu.U ca mi-ai deschis ochi cu lumina nu ma gandisem ca am nevoie de atatea tuburi. Clar ca am 2 variante reflectoare sau T5, cred ca undeva la 0.5 w / L imi ajunge. Sau poate ma bag la niste ciclide mai micsorez acvariu si iese ceva.

Tnx
Un substrat foarte laudat este JBL aquabasis daca vrei sa vezi niste rezultate obtinute cu fertilizarea de JBL uitate aici pretul este foarte bun. Si eu folosesc acest substrat si sunt destul de multumit. Lumina am 72 W la 112 litri brut. O sa ai nevoie de cel putin 2 pungi si te ajunge undeva la 70 RON.

Daca vrei ca totul sa mearga mult mai bine ai nevoie si de incalzitor in substrat e foarte eficient, depinde de ce iti doresti. Eu nu am co2, incalzire si nici nu folosesc fertilizare lichida. Dar fara ele plantele cresc greu si nu sunt foarte frumoase.

Daca nu folosescti co2 si nici fertilizare nu ai nevoie de lumina puternica deoarece te vei umple de alge.
Pentru inceput va salut pe toti.
Nu vreau sa mai deschid alt topic si am nevoie de ajutor ...

Defapt am 3 intrebari.

1. Vreau sa imi confectionez un acvariu mai maricel 200 L x 60 l x 50 h din sticla de 10 mm, am gasit aici pe forum un calculator care imi spune ca sticla de 10 mm si fund dublu e perfect. Cu intaritoare deasupta exact ca "Marele African".
O sa am nevoie de un stand: profil metalic, sudat, polizat si nu stiu unde se fac, cine confectioneaza, deci un pic de ajutor si aici.

2. Iluminarea la noul acvariu vreau sa fie tot neoane dar nu stiu diferenta intre T5 si T8 le-am vazut dar nu stiu exact cu ce difera lumina lor. Momentan folosesc T8 sunt ok si preturile sunt bune, daca aveti ceva cunostinte niste link-uri as fi recunoscator.

3 Astazi am observat ca mollya pe care o aveam a murit. Restul pestilor sunt ok, ieri am oservat ca mollya avea inotatoarele roase, presupun ceva paraziti.
Crede-ti ca ar trebui sa fac ceva tratament pentru pesti, ceva medicamente, soluti ?
Eu am facut unul pentru un acvariu de 112 litri brut ... Daca te intereseaza uitate aici. Vezi daca iti place ce am facut apoi mai vb.
Majoritatea fac cu lapte de ciment ... Nu iti fa griji o sa reziste daca l-ai facut cum trebuie ... Sa il speli bine inainte sa il bagi in acvariu.
Donez xipho Brasov femele mascului aprox 2,5 cm ... cam 5 buc
Salut. Pentru lumina imi aduc aminte niste discuti aici pe forum despre iluminare cu becuri economice e destul de usor de facut si cred ca iti incap 2 dulii cu 2 becuri. Daca vrei mai multe detalii poti cauta aici pe forum.

Din cate am citit vrei sa achizitionezi niste plante, dar intrebarea mea este vei folosi substrat fertil ? Daca nu folosesti substrat fertil sau nici un fel de fertilizare nu vrei reusi sa cresti plante.
Nu te grabi cu pesti, daca vrei sa ai un acvariu frumos asteapta ciclarea si apoi populeaza-l cu pesti.
Personal am populat acvariul pe care il detin de 115 litri brut doar cu 5 vivipari ,2 ancistrusi si un betta si am o apa cristal curata fara particule de mizerie nimic + ca au crescut foarte mari (ca au unde) si sunt foarte sanatosi.
Decat 30 de pesti si o apa jegoasa mai bine 3 pesti colorati si o apa superba.

Eu zic sa mai cauti pe forum acvari mici sa citesti cap coada topicul sa vezi ce minunati au reusit alti sa faca in 20 30 de litri ramai

Bafta in continuare sper ca te-am ajutat cu ceva.

PS Daca bugetul e mic inteleg si eu tot asa mi-am facut acvariu pe bani putini, daca vrei sa mai discutam de alte soluti low cost sunt aici.
Salut. Eu folosesc 2xOsram Fluora + 2x Philips 830. Plantele mi-au crescut doarte bine, alge nu am avut.
Nu stiu preturile la tuburile de 15 W doar la cele de 20W: osram flora 12 lei iar 830 undeva la 5 lei.

(Le folosesc la recomandarea unui de incredere maxima )
Salut! pentru inceput si vreau sa te felicit pentru acvariu.
In al doilea rand vreau sa iti spun sa nu dai bani pe plante sunt foarte scumpe si nu merita. Cauta la tine in oras acvaristi, cere o donatie de plante, vor fi bucurosi sa ajute. Asa mai faci cativa prieteni vei primi sfaturi.

Eu am facut greseala sa cumpar plante din magazin am bagat peste 60 de lei in plante simple. Iar la 2 saptamani sa oferit cineva de pe forum sa imi doneze niste plante, am primit un sac si serios vorbesc un sac.
Cauta si vei gasi.
Salut. Lumina se tine aprinsă pe timpul zilei în jur de 8-10 ore. Acuma nu iti pot spune exact de cate ore ai nevoie, deoarece nu exista un nr fix, acvaristi mai vechi folosesc intuiţia si experienţa în a determina cat timp lasă lumina aprinsă în acvariu, pentru un acvariu cu plante pretenţioase se fac combinati, aprinderea unei lumini calde, apoi simuleaza soarele de dupa-amiaza apoi treptat scade intensitatea pana seara unde lasă tot o lumina caldă.

Plantele au nevoie de un echilibru între 3 variabile: lumina, fertilizare si CO2 (dioxid de carbon), dacă plantele au prea multă lumina în detrimentul celorlalte 2, plantele nu vor creste, orice combinatie de doua fara a treia plantele nu se vor dezvolta normal. E foarte greu sa faci un echilibru între cele 3. daca nu folosesti fertilizare sau aditie de co2 + testare permanente si alte gadget-uri sofisticate. Nu este necesar sa ti lumina foarte mult aprinsă. Te sfătuiesc dacă foloseşti o iluminare pregramabila sa faci o pauza de o ora sau chiar doua undeva la amiază.

Din păcate nu ne-ai spus ce sistem de iluminare foloseşti: tuburi florescente sau ai instalatia unui acvariu cumparat, utilizezi co2 sau fertilizare. Dacă ne dai mai multe detalii vei primi răspunsuri mult mai la obiect.

P.S
Si daca vrei sa gasesti raspunsuri si discutii mult mai detaliate despre tot ce inseamna acvariu si pesti foloseste butonul Search si sigur descoperi tot ce te intereseaza cunosc site-ul si crede-ma sa discutat si sa rediscutat aproape tot.
Nu vreau sa mai deschid alt topic deci o sa imi pun problema aici ...

Cam de o luna melci mei Pomocea au inceput sa moara , am primit la inceput 3 exemplare mari, dintre care acuma mai am doar 1, problema e ca nu stiu de ce mor. Oricum nu astept sa primesc un raspuns care sa imi rezolve problema, dar vroiam sa stiu daca e o problema grava , sa imi fac griji ?

Daca e o problema mare, presupun ca o sa aveti nevoie de teste ale apei din acvariu + apei de la robinet, si alte detalii, daca e o problema grava o sa ma interesez si am sa va aduc toti parametri ..
Exista 2 metode in functie de bani pe care ii ai .
1.Sistem racire apa chiller
2. Ventilatoare de calculator care sa raceasca suprafata apei, (pentru maxin 150 litri)
-----------------------------
Sa nu folosesti bidoane cu apa racite, apa rece sau cuburi de gheata, deoarece poti produce o schimbare prea brusca a temperaturi care ar putea duce la un soc termic.
Daca vrei sa începi cu dreptul, încerca sa o iei încet, sa nu te grăbeşti cu peşti.
Uite ceva lectura de week-end.
Sa iţi faci o idee de ce trebuie sa faci la început, aici găseşti cam tot ce trebuie sa şti despre cum se începe si cum se întreţine un acvariu (Inceputul-primul acvariu) ------ Ciclul Azotului -------- Ghidul Începătorului
2. Despre peşti o sa ai timp sa discuţi in timpul ciclări acvariului care trebuie sa fie minim 3-4 saptamani (despre peşti nu pot vorbi, nu am destule cunoştinţe)
3. Daca optezi pentru plante, ai nevoie de substrat fertil sub pietris.
-----------------------------------
Am postat in special pentru aţi arata cum am făcut eu pentru a rezolva problema iluminatului in condiţiile in care acvariu e mai mic de L=65 cm. Am sa pun câteva poze care sper sa vb de la sine fara prea multe explicaţi.

imageimageimageimage
------------------------------------------------------
Mai poţi opta pentru becuri economice, dar nici aici nu te pot ajuta.
--------------------------------
Sper ca te-am ajutat.

Forum Index » Profile for spiderdany » Messages posted by spiderdany
Go to: