[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
un nou incepator  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
tocohacker
Junior member

IP:

Salut!... azi am achizitionat un acvariu marca aquatlantis, si citind eu mai demult pe acest forum din ce am retinut eu ca nu trebuie sa iei pestii odata cu acviariu, ca trebuie sa lasi un timp apa in el ma rog, asa ca am luat 3 saculeti de piatra alba calcaroasa si 3 plante si anume 2 echinodor si una anubias... acuma nu stiu sigur daca sunt compatibile sau nu cert e ca cei de la petshop le aveau intr-un acvariu pe toate... eu am un purificator de apa se fol pentru baut un fel de ,,Fantana" si am pus de acolo apa ptr ca filtreaza cloru bacteriile nu stiu ce, e bine ? Cam la ce temperatura ar trebui sa tin apa pentru plantele astea ? si ce pesti imi recomandati pentru astfel de ,,conditii", eu as vrea sa`mi procur niste pestisori numiti Caras cu cap de leu sau ceva de genu, si as vrea sa stiu daca sunt greu de intrtinut si daca nu cam care sunt... cam pentru inceput atatea intrebari as avea de pus, cam multe nu
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Salut si bine ai venit pe forum.
Pentru inceput spune-ne cati litri are acvariul tau,ce iluminare are,ce filtru,ce incalzitor,etc.
Piatra calcaroasa nu se foloseste la acvariile de apa dulce decat daca ai de gand sa tii ciclide africane.
Unui caras ii trebuiesc minim 50l apa,se fac foarte mari si fac foarte multa mizerie (asta inseamna ca iti trebuie si un filtru bun,preferabil extern).
Anubiasul se pune pe o buturuga,nu se planteaza in substrat.Pentru echinodorus va trebui sa adaugi substrat fertil sau macar bile fertilizante (JBL 7 Balls de exemplu).

Until you find someone worth dying for, you never really live.
tocohacker
Junior member

IP:

Mersi! Pai are 90 de litri, filtru se cheama tecatlantis biobox2 ma rog sunt vreo 4 in 1 incalzitorul nu stiu dar si filtru si incalzitoru si o ,,pompa" sunt bagate intr`o carcasa neagra lipita geamu din int al acvariului banuiesc ca ai mai vazut... acum am citi pe punga scrie piatra de marmura...
tocohacker
Junior member

IP:

si e bine daca lam umplut de la purificatoru de apa ? ce este aceea o bila ferilizanta ? noaptea trebuie tinuta lumina aprinsa ?
spiderdany
Member
[Avatar]

IP:

E bine ca ai pus apa purificata. Acvariul e destul de mic pentru carasi dar daca vrei neaparat sa ti carasei maxim maxim 2, nu lua mai multi cu gandul ca sunt mici sau altre prosti. Daca nu au loc nu cresc frumos, nu se dezvolta, o sa ai probleme mari cu iei.
Lumina se tine aprinsa maxim 10-12 ore, noaptea trebuie sa stingi lumina (poti folosi o priza programabila pentru lumina).
Nu opresti filtrul niciodata zi noape 7/7 365/365
Apa se schimba saptamanal in proportie de 25-40 % niciodata toata apa. Apa se tine minim 72 de ore in vase deschise pentru evaporarea clorului.
Ca temperatura in acvariu pentru carasei 18-24 grade, se simt foarte bine la o tem mai mica undeva la 19-20.
Nu baga alte tipuri de pesti acolo deoarece nu sunt compatibili , majoritatea pestilor exotici au nevoie de temp peste 24 grade. Trebuie sa ciclezi acvariu minim 3 saptamani citeste aici
Pentru carasi o sa ai nevoie de o filtrare mai buna nu stiu exact cat de bun e filtrul pe care il ai (aici te ajuta altcineva).
Tot aici pe forum gasesti exact ce temp au nevoie plantele majoritatea peste 24 dar sunt si plante care prefera mai putin.
Plante "acvaristice" de apa (mai) calda
Plante "acvaristice" de apa (mai) rece
Ca ultim sfat te rog sa nu iti iei pesti pana nu ciclezi acvariul, repet maxim 2 carasei

Grija la apa umfla parchetu si streseaza nevasta.
[Email] [WWW] [Yahoo!]
tocohacker
Junior member

IP:

eu am vazut la un prieten si miau placut foarte mult ca aveau balonasele alea pe cap, ce altceva mi`ai recomanda pentru acvariu meu? nu de alta da dadui 500 de lei pe el si sa pun numai 2 pesti nu prea ma incanta ideea, iar plantele cea de la petshop imi zisa ca nu tre sa le fac nik decat sa le pun asa in acvariu au un burete si sunt bagate intr-un fel de tub...
spiderdany
Member
[Avatar]

IP:

Sincer o sa fi dezamagit deoarece majoritatea pestilor au nevoie de un volum mare de apa. Majoritatea acvaristilor incepatri au aceasi problema supapopularea acavariului.
In general e greu sa convingi un incepator ca in acvariu poate tine 5-6 pestirori cand el se gandea la 15-20.
Nu e greu sa indesi pesti intr-un acvariu, dar problemele se vor tine lant, decese, boli, apa murdara, urat mirositoare.
Eu am inceput acum un an, ca incepator am fost sfatuit sa incep cu vivipari sunt mult mai usor de crescut sunt mai iertatori la greseli dar nu invincibili. Si acuma am aceasi pestisori crescuti mari sunt foarte atasat de ei si nu ias da pe nimic. Poti incerca si tu vivipari gen xhipho, molly, gupi ceva catfish ancistrus, cory.
Cu cat ai mai mult spatiu in acvariu pentru fiecare peste cu atat mai sanatosi mai mari si mai colorati se fac. Decat 30 de pesti marunti mai bine 2 frumosi cu care pot sa ma laud + o apa cristal care incanta ochiul.

[Email] [WWW] [Yahoo!]
tocohacker
Junior member

IP:

si cam cati guppy pot baga ? sunt compatibili cu sanitari ?
spiderdany
Member
[Avatar]

IP:

Un peste guppy are nevoie de 12 litri de apa.
Daca din acvariul tau de 90 litri scazi pietrisul si margine de sus ramai cu maxim 80 litri deci 7 pestisori. Asta ar fi limita pentru un acvariu decent.
Se imultesc rapid in 3-4 luni te umpli de pesti.

[Email] [WWW] [Yahoo!]
tocohacker
Junior member

IP:

ok mersi mult de tot
spiderdany
Member
[Avatar]

IP:

Am uitat sa iti spun. Femelele guppy au nevoie de 12 litri de apa deoarece cresc pana la 6 cm, masculii ajungla maxim 3.5 cm deci o sa poti baga mai mult cam dublu.

[Email] [WWW] [Yahoo!]
tocohacker
Junior member

IP:

am mai citi pe un forum ca fata la 4 saptamani sau ceva de genu asta... asa ca decat sa populez f mult acvariu dupa 3,4 luni mai bine iau mai putini multumesc oricum... sunt compatibili cu sanitarii?

si te rog fii mai explicit in ciclarea acvariului
Lofty
De-al casei
[Avatar]
IP:

Citeste aici despre ciclarea acvariului.

Dupla & Dennerle - 360 l si Malawi - 550 l
tocohacker
Junior member

IP:

mersi Lofty

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: