Message |
|
Scuze , am uitat sa postez intrebarea
1. Sunt alge acele firicele care atarna de planta
2. Daca da cum scap de ele sau ce sa fac in continuare
|
 |
|
Am bagat acuma 2 zile cateva fire de bacopa. Am spalat-o era curata si acuma a aprut ceva pe ea. Alge cred

|
 |
|
Salutare pt inceput, am intampinat o noua problema, decorul !. Am observat ca nu e usor sa faci un acvariu sa arate frumos, nu am nici o inclinatie spre design. Am observat ca multi au o buturuga, am cautat in magazin, scumpe si nu am gasit nimic frumos. Pot sa iau orice buturuga gasesc uscata (fag, stejar asa ce se gaseste prin Poiana Brasov) pe care sa o spal de toate mizeriile, fiarta uscata again (curata-bec) si sa o introduc in bazin?
|
 |
|
Acuma mi-am amintit acvariul pe care l-am facut e la limita din cate am fost informat si ma gandeam sa va intreb. Eu am acasa sistem audio tot (home made) care e tousi puternic undeva la 2 x 80 W accent pe bass de la 20 de Hz in sus, credeti ca ar fi o problema pentru acvariu
Stiu ca undele se propaga diferit in apa fata de aer si sunt mult mai periculoase in apa. Sunt condamnat la o viata linistita 
|
 |
|
Am pus intaritoarele cum mai sfatuit si burta a disparut complet, multumesc mult de sfat.
Acuma ma tot uit de plante prin Brasov, si unde sunt ieftine, ba ofilite, alge
Unde sunt frumoase sunt si scumpe.
Azi am batut Brasovu de colo colo si am gasit tot felu de plante, de la 8 RON la 25 de RON, din cate am fost sfatuit am sa cumpar multe si ieftine dar nu ofilite  .
App dupa ce termin cu amenajarea doresc sa il polulez cu 17-20 de neoni la 111 litri pe care ii am. E ok ?
|
 |
|
Imi cer scuze pentru postul anterior. Sa reformulez
1.Vroiam sa stiu daca se pot creste pesti din specia Amphiprion ocellaris, Amphiprion percula intr-un acvariu marin decent.
2. Am nevoie de conditii speciale pentru ei: aparatura speciala, corali, plante de genu Heteractis magnifica, (din cate am citit acolo traiesc)
3. Pretul lor este mare ?, se gasesc la noi?,
4. Am citit ca traiesc pana la 15 m adancime, va trebui sa am coloana de apa mare? (nu zic 15 m)
Inca o data imi cer scuze ca am postat de 2 ori pentru acelasi lucru.[/i]
|
 |
|
Poti sa imi spui daca cresterea lor presupune eforturi substantiale, sau un acvariu marin echipat corespunzator face fata. Sau au nevoie de corali plante Heteractis magnifica sau traieste si fara ?
|
 |
|
Nu vreau sa para o prostie dar vreau sa va intreb. Cred ca toata lumea cunoste acest pestisor Amphiprion ocellaris,
vreau sa stiu daca se pot creste in acvariu acasa.

|
 |
|
Am intarziat cu descrierea, dar tot ce pot sa fac e sa imi cer scuze si sa ma prezint politicos.
Ma numesc Daniel sunt din Brasov tocmai am inplinit 21 de ani, si doresc sa dezvolt pasiunea pentru acvaristica. De multa vreme am dorit sa imi fac un acvariu dar nu am avut posibilitatea. Cu multa vreme in urma am crescut un pestisor intr-un borcan de 3 litri cu 2 plante, 3 scoici,nisip nu stiu ce specie a fost dar stiu ca manca orce peste aduceam acasa. Am facut tot ce a-ti mentionat a nu face, eram mic si lenes sa citesc un minim despre pesti, a trait a crescut, dar dupa 6 luni de zile a murit tragic (a sarit din borcanel).
Acuma am inceput cu prima pagina , am studiat am intrebat si vreau sa incep cu un acvariu de 110 litri plantat (home made). Sper sa fie bine, am nevoie de ajutorul vostru. Am sa ascult si am sa invat.
Salutare si multumesc pentru ajutorul pe care l-am primit pana acuma.
|
 |
|
Am tot fost prin petshop-uri m-am tot uitat la pesti sa vad cu ce ar trebui sa populez acvariu. Si din toata invarteala asta am ajuns la 2 variante
1.Neonii .... (pesti de banc, ziceam ceva la 20)
Sau
2.Scalari ... (aici problema, frumosi dar pretentiosi si nu cred ca o sa-i tin in vita cu experienta mea)
Creveti de apa dulce cu cine se inpaca ???? scalari sau neoni (vreau unu, doi <nu stiu cati ar trebui sa am>, sunt frumosi si am citit ca sunt si speci mai putin pretentioase )
Si daca reusitit sa ma lamuriti si cu restul de probleme pe care le-am mentionat mai sus in ultimile posturi. Multumesc anticipat
|
 |
|
Eu am facut din sticla de 6 mm acvariu de 111.6 litri si cand l-am umplut cu apa fetele au facut o "burta" de 1-2 mm. Sa ai grija daca o sa folosesti sticla mai subtire ca a mea.
|
 |
|
Nu curge nu sa spart, l-am monitorizat pana acum e ok, nu da semne de oboseala.
1.Vreau sa va intreb de neoane, mi-am cumparat 2 x Osram Fluora 18 W si 1 X 830 tot de 18 W si imi mai trebuie unu, ce sa iau ? inca un Osram Fluora sau un 830 ???
2. Am mai intrebat si nu am primit raspuns, este vorba despre "burta" pe care o face geamulrile din fatza si cel din spate, Capacul meu e fix si nu o sa lase geamul sa faca "burta" e ok sau o sa se sparga din cauza tensiunilor ? ...
3. CE PLANTE SA IMI IAU PENTRU INCEPUT .
Scuzati limbajul nu consosc toti termeni specifici.
|
 |
|
Imi e inposibil sa desfac acvariu e prea ticsit de silicon + ca partea care a prins bule e in fatza doar o laterala mai exact cum te uitzi din fatza dreapta, stanga e ok ... Sa ii desfac  nop asta nu e solutie ... Ai dreptate sa miscat si de aceea a prins bule ...
|
 |
|
Am uitat sa scriu ... Credeti ca nu va rezista ?????? deja a stat plin cu apa de ceva vreme peste 24 de ore si nu da semne sa se intample ceva, bulele inca sunt dar sunt identice ca la inceput. Plus ca suportul pe care sta acvariul il va tine starans. Acuma sta in baie in caz ca se intampla ceva (fara suport) deci cu suport si capac va fi mai bine.
Si vroiam sa va mai intreb de inca un lucru, cand am bagat apa in el face "burta" am citit pe site valorile normale, ma cam incadrez, problema e ca capacul fiind fix nu o sa lase acvariul sa faca "burta" credeti ca ar trebui sa modific capacul sau e mai bine asa ca il tine strans si nu se desface ca in partea de jos ????
|
 |
|
|
 |
|
Pana acuma a fost cum a fost, m-am priceput dar acuma intru intr-o zona mai putin cunoscuta mie, Vroiam sa va intreb daca am sa reusesc sa dau drumu la acvariu iar dupa ciclare sa il populez cu pesti, fara a-mi cumpara solutii si testare ?. Sau sa nu ma aventurez fara ele ?.
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
Pai daca calculez bine, ar fi cam asa : Sticla + silicon =100 RON, manopera 0 (108 litri), iar in pet shop am gasit de 60 litri cu pompa termostat, neon capac etc. la 380 RON . Arata mult mai bine ca al meu (momentan), dar sunt sigur ca multide aici de pe forum care au mai facut sau lucreaza in domeniu sunt de parere ca DYS e calea cea mai ieftina. Si eu ash fi vrut un acvariu de 300 de ltri de la JBL sau alte firme mai cunoscute dar nu am avut acest noroc.
Am vazut acvari de 50 de litri home made care aratau superb.
|
 |
|
Azi la-m terminat , Nu a iesit cum am sperat eu, in fine o sa vad maine ce a iesit dupa ce il las la uscat 24 de ore, Nu am gasit sticla de 8 mm si nici nu am bani de sticla de 8 mm ... Oricum dak iese sunt un zeu, dak nu  pacat de bani pe care i-am investit.
|
 |
|