Message |
|
um02122 wrote:Pai admir calmul tau, eu imi ieseam din pepeni daca imi polua cineva topicul cu poze cu mortaciuni...
Vad ca pe mine nu ma lauzi asa de frumos.  ... sau topicul meu, deasemenea plin de offtopic si poze "neclare", iti este necunoscut?
|
 |
|
@nemo9000: Asta e un forum de pasionati... cauta-l pe Dan (pepika.ro) si roaga-l sa-ti faca o oferta. Topic closed!
|
 |
|
|
 |
|
lukitza wrote:Nu e nici o mare defilare pe facebook, daca vorbim de grupul de ciclide africane de acolo.
E plin de acvarii care nu tin cont de nici o cerinta a pestilor. Tot ce conteaza e satisfactia proprietarului.
Ma refer la acvarii in care regasesti la un loc ciclide de malawi, tanganika (inclusiv tropheusi), americani, ciclide de rau.
Nici de nu mai vorbesc de plastice, borcane si ghivece.
Daca zici ceva incearca omul sa te convinga ca totul e in regula, are pestii de multa vreme si se simt perfect.
Mi-e si scarba cateodata sa intru pe acolo.
Si asta e unul dintre motivele pentru care eu nu mi-am facut cont de Facebook... pentru ca mi-ar veni sangele in cap, de nervi, si le-as lua familia la mataranga.
Tuturor prostilor de-acolo!
|
 |
|
Bine ca te lauzi cu o filmare facuta acu' 2 saptamani!
Glumesc, arata misto!
|
 |
|
Parerea mea este sa cumperi flansele INAINTE sa gauresti geamul acvariului!
|
 |
|
Sa fii iubit! De asta suntem aici, ca sa impartasim experiente, bucurii si necazuri... hai cu puiiiii! 
|
 |
|
Cablurile de pompe pot fi invelite in tub d-ala flexibil de instalatii electrice... clownu' e cel mai frumos trigger, de departe. Dar DA, e scandalagiu.
|
 |
|
Eu zic ca ar merge, tinand cont ca (parca) ai 2 canistre la bazinul asta.
Ai vazut ca halesc spirulina aia?
|
 |
|
Norocosule!  ... ai mei "ling" piatra si se iau de buze, da' atat.
|
 |
|
Eu cred ca tu nu ai o idee foarte clara despre filtrare.
Ai nevoie de o canistra (filtru extern) cat mai mare (ca volum de material filtrant)... si, de schimburi regulate de apa.
Cred ca trebuie sa te intreb ce experienta acvaristica ai, ca sa nu mai batem din taste degeaba si tu sa nu intelegi nimic. Hai sa o luam incetinel.
|
 |
|
Te referi in mod special la spatiul ala dintre decor si geamul de spate?
Sau te referi la filtrarea acvariului?... ca nu mi-e clar.
|
 |
|
Eu zic sa pui o pompa care sa recircule apa de-acolo... si atat.
|
 |
|
Parerea mea este ca nu vei putea scoate buretii de-acolo, in asa fel incat sa nu-i "storci" si sa versi mizeria inauntru.
Ideea cu pompa e buna, ca sa ai circulatie a apei acolo, dar eu n-as pune si bureti.
|
 |
|
Inteleg ca inaltimea e 50 cm? Si latimea e 60 cm? DA?
- atunci geamul de 10 mm e in regula... fund dublu si ranforsari longitudinale.
- ideea cu bureti in spatele decorului nu prea e fericita, desi suna bine... o sa-ti fie greu sa umbli acolo si totul se va transforma intr-o fabrica de nitrati.
|
 |
|
Cum s-ar zice, te-a cam mancat undeva.
|
 |
|
Happyfish1 wrote:Salut ,vreau sa aud o parere despre cum am ales acvariu si tot ce are in el. Avand in vedere ca sunt incepator .
Salutare,
Ce parere vrei sa auzi?
- Ai un bazin mic, pe care trebuie sa fii atent sa nu-l suprapopulezi (viviparii sunt maestri la treaba asta).
- Schimburile de apa sunt obligatorii si te scapa de multe necazuri.
- Te chinui degeaba cu fertilizarea, pentru Microsorium si Anubias... mai ales ca lumina pare a fi cam pe sponci.
|
 |
|
Denitrificarea (adica, scaderea nitratilor) se face doar in conditii de mediu anaerob... adica, prin reactoare "la picatura".
E o solutie incercata si merge... desigur ca e mai simplu sa faci schimb de apa.
|
 |
|
Salutare si bun venit!
|
 |
|
Nea' Mitica, facusi baboii mari!
|
 |
|