Ce stiu eu din teorie (deoarece niciodata n-am avut timp/chef/spatiu pentru asa ceva):
- bazin steril... fara nisip, fara nimic... decorat cu ceva de plastic, pentru a le oferi pestilor un' sa se-ascunda (sa nu fie stresati). Coturi de teava PVC, ghivece de plastic, plante de plastic, orice.
- filtrare mecanica si linie de aer... temperatura stabila. Lumina cat mai difuza, doar atat cat sa poti observa pestele in bune conditii.
- teste de apa, ref. amoniac si nitriti... neavand filtrare biologica, tre' sa stii cand e cazul sa schimbi din apa. Sau, mai
easy (fara teste), faci schimburi regulate de apa.
- pestele nou achizitionat se tine acolo sub observatie, vreme de 2-5 zile... incercam sa vedem ce mananca/daca mananca.
- daca pestele se hraneste si e vioi, atunci se face preventiv un tratament pe baza de cupru, ca sa fim siguri ca nu ducem gris in bazinul mare. Nu am facut niciodata, deci nu stiu sa recomand medicatia cea mai buna.
- dupa 6-8 saptamani de tratament si observatie pestele e "bun de display".
Cam asa cred eu ca ar fi bine sa facem. Oricum, exista nenumarate discutii pe net despre subiectul in cauza, bunavointa si disponibilitate sa existe.