[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: koala
Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Da, mah... da-le spirulina aia si vezi daca mananca.
Pestii nu mor de foame nici in 3 saptamani, believe-me!
Pe de alta parte, poti sa-i testezi cu niste spirulina d-aia de JBL.
Bah, io zic ca o sa se bata intre ei... bazinul nu e atat de lung incat sa le dea voie sa se ocoleasca. Parerea mea!
Oricum, am citit si de bazine in care astia stateau impreuna fara probleme... poti sa risti, pestii sunt spectaculosi.
Partea dubioasa este legata doar de faptul ca "scandalul" incepe din senin, dupa o buna perioada in care toate lucrurile merg bine... deci, niciodata nu esti sigur ca vii acasa si-i gasesti pe amandoi intregi.
Mda, frumos ciortanu'!
Ce stiu eu din teorie (deoarece niciodata n-am avut timp/chef/spatiu pentru asa ceva):

- bazin steril... fara nisip, fara nimic... decorat cu ceva de plastic, pentru a le oferi pestilor un' sa se-ascunda (sa nu fie stresati). Coturi de teava PVC, ghivece de plastic, plante de plastic, orice.
- filtrare mecanica si linie de aer... temperatura stabila. Lumina cat mai difuza, doar atat cat sa poti observa pestele in bune conditii.
- teste de apa, ref. amoniac si nitriti... neavand filtrare biologica, tre' sa stii cand e cazul sa schimbi din apa. Sau, mai easy (fara teste), faci schimburi regulate de apa.
- pestele nou achizitionat se tine acolo sub observatie, vreme de 2-5 zile... incercam sa vedem ce mananca/daca mananca.
- daca pestele se hraneste si e vioi, atunci se face preventiv un tratament pe baza de cupru, ca sa fim siguri ca nu ducem gris in bazinul mare. Nu am facut niciodata, deci nu stiu sa recomand medicatia cea mai buna.
- dupa 6-8 saptamani de tratament si observatie pestele e "bun de display".

Cam asa cred eu ca ar fi bine sa facem. Oricum, exista nenumarate discutii pe net despre subiectul in cauza, bunavointa si disponibilitate sa existe.
Zis si facut, avem topic de "Carantina".
Am facut topic special pentru problema carantinei: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/38318.page
Va rog sa continuati acolo.
Merci!
- La o inaltime de 50 cm, eu l-as face cu geam de 10 mm. Ca sa dorm linistit... oricum e putin geam acolo, deci diferenta aia de pret nu va fi colosala. Nu vei avea nevoie de intarituri superioare.
- Ca latime, sa stii ca mie mi se pare cam ingust... o sa te limiteze la amenajare. Incearca sa-l faci de 45 cm, ai sa vezi ca merita efortul.
Buna si bine-ai venit!

Daca apa e curata si in parametri normali, atunci pestisorul tau se face bine in mod natural...
Ar fi bine sa te prezinti si sa ne spui si cateva lucruri despre bazin... vad ca esti la inceput, asa ca presupun ca bazinul nu e ciclat. Vei avea si alte probleme.

PS: Te rog sa nu mai scrii cu diacritice, deoarece softul forumului nu le recunoaste in mod corect.
Da, se poate... da' infestarea se face doar mecanic.
- Presupun ca iei un crevete/melc din bazinul infectat si-l muti in alta parte... ei bine, teoretic, melcu' ala poa' sa care niste flagelati si boala se poate raspandi si in bazinul nou.
- Dar nici melcu' si nici crevetele NU se imbolnavesc de respectiva boala.
Margareto-ntoarce-te!

Frumos pestele, sa nu-i fie de deochi!
Apa de retea, fiule! ... apa de retea.
Pestii aia de-i vrei tu sunt sensibili doar in ceea ce priveste mancarea... atat. Daca ai grija si nu-i indopi cu tampenii, atunci o sa te bucuri mult timp de ei.
Cauta posturile lui Calin Gherman, ca el creste d-astia si-i are deja de ani buni de zile.
Mergi cu Domnul, fiule!
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/60/37485.page
Cauta la postarea lui Calin Gherman, la #66.
Eu as zice ca merge... depinde ce pesti pui acolo, cata apa si ce incarcare biologica... la o adica, poti sa faci si schimburi de apa (daca respecti dozajul si in apa cea proaspat adaugata).
Atata vreme cat folosesti apa corespunzatoare (adica, declorinata), poti sa faci cate schimburi vrei.
Ideea este ca nu conteaza prea tare, deoarece trebuie sa lasi lemnul sa elimine taninul (degeaba faci schimburi prea rapide, daca lemnul nu apuca sa ingalbeneasca apa).
As zice ca poti merge pe 50%, la fiecare 2 zile.

Planta aia este un Echinodorus.
Nu stiu si varietatea (probabil cordifolius).
Exista materiale care scot cuprul, da' nu stiu ce eficacitate au... in locul tau, eu as scoate si-as arunca tot, dupa ce termini cu tratamentul.
Foarte misto!
Se vede si poza de sus.
Calculul se face la volum NET de apa... adica, efectiv cata apa ai acolo.
Married with children e unul din cele mai tari seriale de comedie, ever!... nu te lua dupa Pavelescu, bazinul arata bine.

Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Go to: