Message |
|
Desigur ca nu inteleg nimic, da' ma bag in seama...
|
 |
|
Salutare si bun venit pe forum!
|
 |
|
|
 |
|
Poti sa o dai de pomana... nu e buna pt. filtrare biologica.
|
 |
|
Nu are si nici nu stie daca exista in Europa. Verifica maine (daca ma tin de capu' lui).
|
 |
|
Il intreb, da' nu te astepta la minuni... n-a avut niciodata pe stoc, nici macar atunci cand am avut eu nevoie.
|
 |
|
Ce tuburi de ceramica?... daca e neteda la pipait, nu e buna. Tre' sa fie poroasa.
|
 |
|
Plm, nici n-am ce sa zic, ca sa nu fie nasol.
- ai bagat grisu'-n acvariu,
- orice tratament ai face, d-asta "suav" cu extract natural de mataranga salbatica, sa stii ca nu-ti rezolva problema.
- microbul ramane in bazin, ca un pervers, si-o sa ti-o traga atunci cand o sa-ti fie lumea mai draga.
1. O arzi pe cupru si scapi... da' tre' sa scoti coralii d-acolo. Si nevertebratele.
2. O arzi pe hiposalinitate si scapi... acelasi lucru cu coralii si nevertebratele.
3. Scoti pestii si ii tratezi separat... lasi bazinul fara pesti, minim 2 luni. Parazitul moare, daca n-are gazda.
|
 |
|
Scoate carbunele si pune material de filtrare biologica... minisiporax, micromec ala. Orice.
|
 |
|
um02122 wrote:Adica tragi draperiile, inchizi luminile in camera, ...
Asta e un fel de stinge lampa si ia-o-n falci. 
|
 |
|
Nu poti sa compari 2 sisteme, chiar daca ele sunt tehnic identice... cu atat mai mult, n-are rost sa compari bazinu' ala mic cu asta de acu'.
Skimmerul lucreaza bine, lasa-l in pace sa-si faca damblaua.
|
 |
|
|
 |
|
In primele 2-3 zile se hranesc cu ce au ei in sacul vitelin... apoi ies "la zbor".
Nu te stresa, ca pun gura pe orice gasesc de mancare... hrana pentru adulti, sfaramata intre degete si inmuiata in apa (ca sa se duca la fund).
Galbenusul de ou strica apa, asa ca ai grija cu el. Ar fi buna niste Artemia eclozata (vie sau congelata)... se gaseste si hrana speciala pentru pui.
|
 |
|
Nu uita de bataia cu frisca, da?

|
 |
|
dan.pavelescu wrote:Aia nu-s zoasi, boss.
Plm, asa e... aia sunt Palythoa.
Da', sincer sa fiu, eu mereu i-am asociat pe toti asta, ca fiind "aceeasi Marie cu alta palarie".
Vorbesc de Zoanthus, Parazoanthus, Palythoa, Protopalythoa, etc.
|
 |
|
Da, prafu' fin e semn de diatomee, asa este!
... da' cand incepe sa "faca bule", sa stii ca nu mai e loc de dubii. 
|
 |
|
Azi e Sf. Batman?
Pavelescule, daca e intr-adevar ziua ta, atunci iti spun "La multi ani! cu mare drag.
|
 |
|
O sa te banez pe shestaske si aia e.
|
 |
|
Eu am crezut ca glumesti la faza cu diatomele... alea sunt cyano, cum ma vezi si cum te vaz.
|
 |
|
Foarte aratos!
Ce-s chestiilea alea albe de dedesubt?... alea pe care sta standul?
|
 |
|