| Message |
|
|
|
|
 |
|
|
din pacate nu te pot ajuta cu pestii  fiindca i-am cumparat din Stuttgart  aici lociuesc  .
La volumul acvariului tau merg linistit 15 buc  .
pot sa iti las un contact cu un crescator din Iasi, un bun prieten de al meu  ,intr-un timp avea trigonostigme
|
 |
|
|
imi pare rau sa aud cele intimplate  , schimbul de apa la mine a rezolvat problema, este exclus sa se dea Rcs la tigerii,exclus,
crevetii RSS sunt luati din acelasi loc toti ori ai mai introdus pe rind si de la altii?
puii au un sistem imunitar mai puternic decit maturii,se adapteaza mai repede la conditiile de apa etc.
Acel rosu la tigeri dupa deces e tare ciudat,nu ar trebui sa apar,clar ca e problema cu apa,opinia mea daca mai apare Doamne fereste alt deces e bine sa-i arati lui Dan.
|
 |
|
|
gata colegiilor, in sfirsit de ieri dimineata apa a devanit cristal in acvariu  , parametrii normali,niciun deces in rindul vetuitoarelor  .
angheltudorache, nu stiu ce bazin detii si auxiliarle precum habitat si biotop.
tot ce pot spune ca sunt niste pesti superbi,pasnici,de banc,le place zonele umbrite cu multe plante. hengeli mi se pari putini banali pe linga espei. Poti vedea chiar in acest topic la inceput poze cu ei.
ape limpezi 
|
 |
|
|
imi cer scuze, vroiam sa spun de CUPRU  !!!!
adineaori mi-am adus aminte, anul trecut in mai cind am startat acvariul dupa vreo 2 luni mai exact iulie,am vazut acelasi fenomen ca la tine stefan,testele erau ok,nu am pus niciun tratament si am recurs la schimb de apa circa 3-4 zile vreo 20% din volum.
As vrea sa stiu ce culoare avea tigurul cind l-ai gasit mort?
De obicei amano si tiger cind mor subit au o culoarea rosiatica(ca carnea) apoi se deschide,corpul cum este arcuit,daca da un test no2 si no3,desi testele jbl si tetra nu indica parametri exact
|
 |
|
|
|
ai facut vreun tratament curind,cu ceva?, ma gindesc sa nu fie prea mare concentratia de fier
|
 |
|
|
super frumos bettanul,
ma gindesc mereu ca prostul, cum am reusit eu sa donez un astfel de bettan  .
ce ai tu seamana foarte mult cu exemplarele lui Dan
|
 |
|
|
|
sunt de acord si cu parerea lui Dan, m-am gindit si la asta dar vroiam sa imi confimi.
daca nu a mai aparut niciun deces in rindul RCS totul este OK.
sa inteleg ca, in viitorul apropiat vom vedea poze cu puii de tiger?
|
 |
|
|
|
super fain sunt, ma uit la avacriul tau si al lui pomi mereu cu mare placere,
felicitari si sa traiasca noii co-locatari
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Si iaca, duminica am mai facut putina curatenie in rindul plantelor,adica am renuntat la un cryptocoryne din dreapta care crestea mare si lua din spatiu,am scos filtrul intern de colt tot ptr spatiu si ramas cu cel dennerle.
problema este urmatoarea:
Scotind plante si am mai intins putin gazonul, in masa apei,s-a intimplat ceva ciudat,adica s-a facut foarte tulbure de culoarea alba,parca ar fi laptos. am tras cu mare atentie plantele ca sa pot dezradacina usor dar in acel moment iesea din substart si particole ciudate (ca un praf).
Care este pricina si reactia care a dus apa asa albicioasa?
Tin sa spun ca de duminica fac schimb de apa 3 l zilinc si teste de 2x zi. Testele indica parametrii normali,azi dimineata a inceput sa se limpezeasca bine.
Astept un raspuns ref la acele particole albicioase daca a patit cineva!
Multumesc
|
 |
|
|
|
parerea mea ca a avut un sistem imunitar mai slab,daca erau mai multe decesuri intr-un scurt timp., atunci ne putem face griji
|
 |
|
|
imi placcum decurg lucurile in acvariu, foarte frumos, felicitari 
|
 |
|
|
eu interesc spusele lui stafan  , ai sa vezi ca dai de mincare ce reactii de hot au 
|
 |
|
|
marius,
acvariul tau arata din ce in ce mai bine,impresionant de frumos, muta topicul la aquascping si apoi sa trimiti lui nenea olver knott, ada,aga etc 
|
 |
|
|
serios, imi place cum arata acavriul, mai ales cryptocorynul crispatula,frunze sanatoase,late,carnoase
|
 |
|
|
e super fain acvariul, pesti sanatosi, vioi,amenajat frumos, curat!
Felicitari 
|
 |
|
|
|
Salut
bine ai venit
imi place cum arata acvariul si mai important ca duc bine plantele fara fertilizanti, bravo
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
nu stiu daca e o idee buna pentru noi acvaristii care tinem la acest mici cu fiinte, se poate discuta dar cu conditia dupa ce-i prindem lasam in bastina lor si nu pe gratar 
|
 |
|
|