| Message |
|
|
|
Sunt destule articole dezbatute pe tema unui acvariu nou pe forum cat si pe acvariu.ro,ar trebui sa le cauti si sa citesti.Totusi ca si raspuns,da ai un acvariu neciclat,timpul de ciclare variaza intre 4-6 saptamani(cautare:ciclare acvariu).In acvariu ar trebui sa bagi cat mai multe plante nepretentioase cu crestere rapida ,macar pana se face ciclarea,peste inca 3-4 zile ai putea baga cativa pestisori mai rezistenti(ex:corydoras).Atentie :nu fertilizezi apa in perioada asta.Altfel spus daca vrei sa intri in randul acvaristilor trebuie sa te inarmezi cu multa rabdare,sa te documentezi la fiece pas vrei sa-l faci in acvariul tau,te asigur ca sunt multe,foarte multe de invatat pentru a avea un acvariu la superlativ.Succes si apa limpede!
|
 |
|
|
|
scalarul nu o sa-ti manance neoni decat daca apuca sa se faca mare,adica 15 cm,ceea ce e greu de presupus ca se va intampla in acvariul tau ,chiar si 60l e foarte putin,imagineaza-ti camera ta cu dimensiuni de 2m/1,2m,adica patul si atat,crezi ca e ok?
|
 |
|
|
Dap,cel mai bun este filtrul extern,dar exista si filtre de apa pt tevile de baie,o chestie de interes pt instalatori si mai putin pt acvaristi 
|
 |
|
|
|
As putea sa-ti dau dar cel mai simplu este sa dai "cautare" pe Google:CO2 DYY Reactor,vei avea din ce sa-ti alegi si sa-ti faci idee,sute de amatori de bricolaj si-au expusrodul imaginatiei!
|
 |
|
|
Daca tu consideri ca nu se pierde gaz,si este asimilat in totalitata,ceea ce eu nu prea cred,e ok! 
|
 |
|
|
|
Si multa lectura pe net as sugera eu,te scapa de multe probleme
|
 |
|
|
Fie poti cumpara un reactor fie poti,difuzor,cum vrei tu,fie te apuci si il faci,varianta cea mai simpla :un pet cu fundul taiat,suspendat vertical in acvariu,in locul capacului adaptezi un poverhead care sa bage apa,sub fundul taiat de pet furtunul de co2 care introduce bule in sticla.Bula tinde sa se duca in sus ,spre gatul sticlei,timp in care jetul de ap bagat de poverhead o imprastie pana ce apa o absoarbe in totalitate(  ).Succes!
|
 |
|
|
|
Otetul e cel mai bun si cel mai putin periculos,sa mai sufli in difuzor cand e imbibat cu otet sa f sigur ca intra prin toti porii
|
 |
|
|
Poate n-are omu` aparat foto,ce vrei 
|
 |
|
|
|
Hotarat lucru e o imagine noua:acvariul cu capac mult mai mare,inedit ce mai!Vezi ca sunt si niste t8-uri 100cm cu 38w se aduc la comandale au in standard si cei de la Osram
|
 |
|
|
|
La dimensiunea acvariului tau se incadreaza t8 30 w cu o lungime de 90cm
|
 |
|
|
|
Macar o butelie de 2 litri,rgulatorul nu trebuie schimbat,el functionand la parametrii oricarei butelii de co2.
La tine Val sigur ai probleme cu manometrul de pe intrare regulator.Referitor la presiuni,la mine in dulapul acvariului,unde tin butelia de co2,tineam candva si droserele clasice ale tuburilor de neon,6 la numar de 30W,asa ca temperatura ajungea vara la aproximativ 38C,iar presiunea pe butelie 70 atm,butelia avand parametri normali de lucru pana la 60C,dupa instructiuni,problema fiind diferenta de tempeatura zi/noapte ce imi deregla un pic nr.de bule/sec.Acum cu T5-ur s-a schimbat situatia,intradevar butelia plina in zile calduroase este undeva intre 55 si 60atm
|
 |
|
|
|
E un Nucus si ar trebui sa cresca dreapta daca are centrul de lumina deasupra ei,intradevar se inmulteste prin butasire
|
 |
|
|
Incepi cu o latura mica,fixezi linia de inceput apoi cu un card bancar de exemplu(cartela gsm,legitimatie Metro etc)incepi sa presezi incet pe suprafete mici in directia in care se desfasoara lipirea.Daca nu esti suficient de indemanatic,iti iei un ajutor care va tine rola in curs de desfasurare.Dupa terminare,cu un ac de cusutintepi usor umflaturile ramase si presezi cu cardul!Succes! 
|
 |
|
|
Imi doresc mult aceste plante,am tot incercat si imi e foarte greu sa le procur,asa ca am apelat la bunavointa voastra.
Multumesc anticipat! 
|
 |
|
|
|
Dupa ce ies dintr-un nou post ,el se ambitoneaza sa ramana new,cand ies din sectiunea respectiva ,aceasta ramane si ea new,intru in sectiune si topicul citit nu mai apare ca new,asta si dupa ce am dat refresh etc.
|
 |
|
|
|
Gaurile din carcasa melcului apar deobicei din lipsa sarurilor din apa in principal calciu,pui cumva apa de osmoza?
|
 |
|
|
|
Pana la urma se vor obisnui,intotdeauna cineva trebuie sa fie asuprit si evident altcineva asupritor! :mrgreen:
|
 |
|
|
|
Planta micuta rosie pare a fi o Ludwigia
|
 |
|
|
|
Dap! E un pic neplacut ca raman selectate mesajele citite motiv intrucare nu iti dai seama daca nu cumva cineva ti-a raspuns...Altfel imi place mult :thumbup:
|
 |
|
|