[Logo] Relansare magazin online acvaristica shop.acvariu.ro
Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] Back to home page 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Imi mor pestii.  XML
Forum Index » Boli/tratamente
Author Message
calin97
Junior member
[Avatar]

Joined: 04/05/2009 11:11:35
Messages: 36
Location: craiova
IP:
Offline

salut.am o problema cu pestii.am un acvariu de aprox. 40l;2 melci,1 scalar,1 guppy,1 conconus(inainte am avut 3 xipho.inca 1 conconus si 4 guppy,si un sanitar cu ventuza)dar acestia au murit toti.la inceput aveam un acvariu in care nu era nici o boala,dar am luat o planta care a inceput sa putrezeasca dupa cam o saptamana dupa ce am pus-o in acvariu,apoi si alta planta a putrezit pana nu am mai avut nici o planta in acvariu.la scurt timp unei femele de guppy i-au aparut pete albe pe corp,i-am spus cuiva si el a zis sa o arunc dar mi-a fost mila, asa ca am lasat-o.

in timp ce aceasta era bolnava am luat un sanitar cu ventuza si 2 melci.noul peste era bine iar acelei guppy ii disparusera petele.dupa mult timp au inceput sa dispara unul cate unul pana am ramas doar cu ce am mentionat la inceput.

acvariul este luminat cam 4 ore pe zi(vara) iar iarna cam 7-8.

acum vad ca nu mai moare nici unul dar boala cred ca tot exista in acvariu.am luat o solutie TRIPAFLAVIN(dezinvectant acvarii) dar spune ca este toxic pentru melci(am) si plante(nu am).apa de la robinet o tratez cu TETRA AQUAsafe.


as vrea si eu un sfat care ma ajuta sa scap de acea boala.
[Email]
calin97
Junior member
[Avatar]

Joined: 04/05/2009 11:11:35
Messages: 36
Location: craiova
IP:
Offline

vreau sa mentionez ca in acvariu sunt 30 de grade(vara)sa fie din cauza asta.

nu pot sa racesc apa.............va rog ajutati-ma mai repede,azi a murit si femela de guppy,mai am doar doi pesti si 2 melci
[Email]
narcis.b
Membru de baza
[Avatar]

Joined: 22/05/2009 09:43:00
Messages: 433
Location: Constanta
IP:
Offline

Ar trebui sa ne spui mai intai detali despre acvariu,cand a fost setat ce fel de filtru ai, ce substrat.La ce ne-ai spus pana acum :
1. scalarul NU are ce cauta in acvariul tau, este un peste IMENS pt spatiul pe care poti sa i-l aloci,
2.sigur ai probleme cu formarea mediului biologic de mentinere a achilibrului din acvariu,recomand filtrare cu bureti bolborositori ,preferabil 2 bucati!spalarea lor facandu-se pe rand,si scapi si de aerare
3.Bolile de care ne spui sunt cauzate de stres,pestii tai nu se simt bine in acvariul tau,citeste articole despre setarea unui acvariu si urmeaza pas cu pas ce scrie acolo
4. Nu mai trata apa,e suficient sa o lasi timp de 24 h intr-un vas deschis
5. Dupa tratarea unui bazin trebuie urmat un protocol,ce presupune schimburi de apa spalarea filtrului,filtrare prin carbune activ...dar tu nu ne-ai dat detalii despre bazin asa ca vb despre asta dupa ce ne mai spui cate ceva
6.racirea acvariului se poate face cu coolere de calculator,sau o un pet de apa inghetat la congelatorsi pos in acvariu(variantele rezon )
7.Ideal este sa incerci sa devi mai autodidact si sa citeti mai multe articole depre acvariu sectiunea incepatori,iti vei crea o alta idee depre lumea ce se dezvolta in cei 40 de litri de apa ai tai
Succes!
[Email]
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

Joined: 05/02/2005 03:14:35
Messages: 1715
Location: Baia Mare
IP:
Offline

Da-ne toate detaliile despre acvariu si pesti daca vrei sa te ajutam.
De cand e pornit acvariul ?
Aerare ai ?
Ce filtru ai ? L-ai curatat/spalat pana acum ?
La cat timp faci schimburile de apa si cat la suta ?

Until you find someone worth dying for, you never really live.
Dragosdiscus
Junior member
[Avatar]

Joined: 23/07/2009 16:03:54
Messages: 80
Location: Targoviste
IP:
Offline

narcis.b wrote:...
4. Nu mai trata apa,e suficient sa o lasi timp de 24 h intr-un vas deschis
...

Conditionerii mai au si alte roluri in afara de eliminarea clorului. Leaga metale grele, antistress s.a.

Hope the best, expect the worst.
[Yahoo!]
calin97
Junior member
[Avatar]

Joined: 04/05/2009 11:11:35
Messages: 36
Location: craiova
IP:
Offline

acum cand m-am uitat la acvariu am vazut un melc ca avea cochilia goala,cand l-am scos era bagat foarte mult in interiorul ei incat nici nu-l vazusem.el nu mai avea acel "capacel" cu care sa se acopere.de mai demult timp am observat ca incepe sa se deterioreze,incepand sa apara gauri in el.




este vreo sansa ca acesta sa traiasca????

apa o schimb o data pe saptamana cam 10%.si filtrul tot asa.aerare am(facuta tot de filtru),lumina este facuta de un neon philips.

acum l-am pus intr-un castel si vad ca iese afara fara cochilie. :shock:


vreau ajutor repede??ce fac cu el??
[Email]
calin97
Junior member
[Avatar]

Joined: 04/05/2009 11:11:35
Messages: 36
Location: craiova
IP:
Offline

am acvariul din luna ianuarie,anul acesta
[Email]
narcis.b
Membru de baza
[Avatar]

Joined: 22/05/2009 09:43:00
Messages: 433
Location: Constanta
IP:
Offline

Gaurile din carcasa melcului apar deobicei din lipsa sarurilor din apa in principal calciu,pui cumva apa de osmoza?
[Email]
calin97
Junior member
[Avatar]

Joined: 04/05/2009 11:11:35
Messages: 36
Location: craiova
IP:
Offline

nu..eu iau apa de la robinet si o tratez cu tetra aquasafe,iar de curand am luat niste pastile albe pentru dedurizare(nu stiu cum se numesc)
[Email]
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

Joined: 05/02/2005 03:14:35
Messages: 1715
Location: Baia Mare
IP:
Offline

Scimbi prea putina apa!!!Minim 25% saptamanal.Si 30% e bine,insa nu mai mult.Melcii au nevoie de apa dura,ph minim 7 si tu vrei sa scoti duritatea din apa ??? Ce PH si duritate ai in acvariu ? Baga-le un os de sepie rupt in bucatele in acvariu.

Until you find someone worth dying for, you never really live.
calin97
Junior member
[Avatar]

Joined: 04/05/2009 11:11:35
Messages: 36
Location: craiova
IP:
Offline

pai eu am si papagali si au os de sepie pentru calciu.as putea sa il folosesc(dupa ce il spal).cat folosesc din acest os????





nu stiu sa masor ph-ul din apa,oare cu ce sa il masor........unul din melci a murit,iar celalalt are aceasi problema!!
[Email]
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

Joined: 05/02/2005 03:14:35
Messages: 1715
Location: Baia Mare
IP:
Offline

Cumpara unul nou (sunt foarte ieftine) , spala-l si apoi il rupi bucatele mici de 2-3 cm si le bagi in acvariul melcilor.

This message was edited 1 time. Last update was at 14/08/2009 20:16:15


Until you find someone worth dying for, you never really live.
calin97
Junior member
[Avatar]

Joined: 04/05/2009 11:11:35
Messages: 36
Location: craiova
IP:
Offline

salut.am revenit cu informatii despre acvariu:

capacitate 40 l
lumina.....tub aquael 11w
filtru interior aquael cu aerare 260l/h,4,2w
substrat...pietre decorative verzi,2-3mm...grosime 2cm
termometru
incalzitor cu termostat

mai am separat un acvariu hexagonal,cam 7l...nefolosit


acum as vrea sa schimb mediul din acvariu:

1) sa mut apa din acvariu mare in acvariu mic doar cu pestii si filtrul.
2) in acvariu mare sa pun apa la ciclat impreuna cu alt filtru mai mare,cu un substrat pentru plante si cu un lemn(am vazut in magazinul zoomania/real,lemne dezinfactate pentru acvarii)si plante usor de intretinut(am mai avut si un echinodorus si o planta careia nu ii stiu numele)
3)dupa ce au trecut doua saptamani si procesul de ciclare a fost terminat voi muta pestii in acvariu in felul urmator:

ma asigur ca in cele doua este aceiasi temperatura
filtrul cel mare il scot si spal buretele in apa aceea ca sa ramana bacteriile in apa
montez filtrul initial
iau cei doi pesti si ii pun in pahare de plastic mai mari si ii las putin acolo,sa pluteasca in noul acvariu
apoi iau putina apa ciclata si o torn in pahar,tot asa timp de 20 min
pana la urma vars pestii de tot acolo si sper ca totul sa fie bine

in caz ca am gresit pe undeva va rog sa ma corectati

am sa postez un topic si la plante(plante de inceput),sper sa intrati si acolo pentru a ma informa despre ce plante mi-ar trebui.
[Email]
calin97
Junior member
[Avatar]

Joined: 04/05/2009 11:11:35
Messages: 36
Location: craiova
IP:
Offline

am renuntat la ideea de a cumpara substrat si as vrea sa il fac eu.dar cum?oare merge sa iau nisip de rau si sa il pun in cuptor???

plante inca nu am pus,am decat acvariul la ciclat impreuna cu apa si componentele.voi renunta la substratul colorat.

vreau ajutor cat mai repede,orice parere e binevenita.
[Email]
brawn
Membru de baza

Joined: 28/03/2009 09:22:52
Messages: 321
Location: cluj
IP:
Offline

am renuntat la ideea de a cumpara substrat si as vrea sa il fac eu.dar cum?oare merge sa iau nisip de rau si sa il pun in cuptor???


Da, si la sfarsit pui maioneza. O alta varianta ar fi sa citesti ce inseamna substrat si ce spune lumea despre substratul facut acasa.

plante inca nu am pus,am decat acvariul la ciclat impreuna cu apa si componentele.


Corect ar fi am doar acvariul la ciclat... Saraca limba romana...

voi renunta la substratul colorat


Un mare pas inainte.

Tu ai facut cum a facut majoritatea (inclusiv eu): intii pesti si dupa aia E bine ca ai gasit acest forum. Inainte de a pune o intrebare asigura-te ca nu s-a discutat problema anterior. Asta inseamna sa citesti cat mai mult. Ia forumul la puricat si sa vezi cum gasesti o gramada de solutii la o groaza de probleme. Spor la treaba!
calin97
Junior member
[Avatar]

Joined: 04/05/2009 11:11:35
Messages: 36
Location: craiova
IP:
Offline

am rezolvat problema cu substratul,am luat nisip de la un magazin de animale si peste am pus mici pietricele ca sa nu scoata pestii plantele(valsineria sau gigantea,nu stiu sigur,sper ca am scris corect).

au trecut trei zile de la inceperea ciclarii si totul decurge bine.
[Email]
calin97
Junior member
[Avatar]

Joined: 04/05/2009 11:11:35
Messages: 36
Location: craiova
IP:
Offline

am renuntat la ideea de a cumpara alt scalar,ma voi orienta spre niste neoni,e bine?cam cati as putea sa pun?
[Email]
V.Sorin
Membru de baza
[Avatar]

Joined: 29/07/2009 18:23:48
Messages: 444
Location: Iasi
IP:
Offline

mergi pe principiul 1 cm de peste la 1l de apa, si trebuie mereu sa iei dimensiunile la maturitate a pestelui
de ex. : un neon are 5 cm la maturitate-deci pentru unul 5l de apa

This message was edited 1 time. Last update was at 19/08/2009 21:45:23


Un subscribe si suntem pretinasi !
[Email] [Yahoo!]
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

Joined: 05/02/2005 03:14:35
Messages: 1715
Location: Baia Mare
IP:
Offline

d3m0 wrote:mergi pe principiul 1 cm de peste la 1l de apa, si trebuie mereu sa iei dimensiunile la maturitate a pestelui
de ex. : un neon are 5 cm la maturitate-deci pentru unul 5l de apa

Asta e valabil doar pentru pesti care ating la maturitate maxim 5 cm.Pntru cei care cresc mai mult sunt necesari mai multi litri apa / cm peste.

Until you find someone worth dying for, you never really live.
calin97
Junior member
[Avatar]

Joined: 04/05/2009 11:11:35
Messages: 36
Location: craiova
IP:
Offline

Marti,am luat tetra easyballance si am pus-o in acvariu dar am pus putin mai mult decat trebuia,si am luat un lemn dezinfectant,am inteles ca e de mangrove.de ieri am observat ca apa a capatat o culoare verzuie !!!in poze nu se vede prea bine.
cat trebuie sa stea acvariul la ciclat.

Poze:

http://img21.imageshack.us/gal.php?g=imagine0119.jpg

Si ati putea sa imi spuneti ce plante am(acum sunt tunse)
[Email]
 
Forum Index » Boli/tratamente
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com