[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: narcis.b
Forum Index » Profile for narcis.b » Messages posted by narcis.b
Momentan nu e cazul sa maresti lumina,ba chiar ar fi bine sa micsorezi perioada de iluminare,renunta pentru ceva timp la fertilizare(apropos 24 drops se pune cu macar o ora inainte de iluminare,altfel ai mari sansa sa se bucure mai mult algele de el!)si scoate carbunele ala,hraneste pestii doar o data pe zi...curata filtrul cum zice Rebella,trebuie musai sa ajungi la o apa curata si clara abea atunci poti spune ca ai incheiat ciclul azotului.Iar daca totusi nu gasesti o solutie,nu iti ramane decat un nou setup,succes!
eu am o canistra tetra 1200,care desigur mi-a curs de mai multe ori ,si dupa cateva nopti de dezansamblari a capacului pe care Lofty l-a descris amanuntit,am decis: ori stric si imi cumpar altceva ori reusesc sa bricolez ,astfel m-am apucat de demolat! Am descompus tot sistemul aceala mobil in care se ataseaza furtunele,am renuntat la sistemul cu clapa care permite scoaterea rapida a a furtunelor,am decupat un pic carcasa capacului, aceea gri,partea ce vine sub ansamblul de furtune,am fixat cele doua coturi cu adeziv dezistent la apa(Devcon)am obturat capetele din lateralul coturilor tot cu adeziv(vezi fig.7,Lofty),asa ca am ramas cu niste capete fixe pe corpul de capac si desfac piulitele de dupa robinetii izolare de furtun ptr a detasa canistra...sper sa ma fi facut inteles(ce putin cei ce au desfacut sistemul descris de Lofty).Si astfel functioneaza perfect fara nici o picatura!promit sa trag si poze cand spal filtrul sa realizati mai bine...
In primul rand ,mai trebuie lumina,ce ai tu e putina,apoi ai o apa tulbure in acvariu,se intampla ceva,inca nu s-a incheiat ciclul azotului...(sau nu il lasi tu,spaland prea des filtrele) si imi pare ca ai oxigenare prea multa,incearca sa renunti(si daca e necesar pune un power head sa valureasca usor suprafata apei,nu prea tare ca ridici ph-ul).Smulge tot ce vezi a fi alga(da ,este cladophora)este f important,intensifica schimburile de apa! Succes si apa limpede!
Ai dreptate @olinno, acvariul meu este de 260l si are 5 tuburi*12 h/zi iluminare!
Eu am montat doua coolere de sursa,din cele mai mari,pe rulmenti nu pe lagare,unul introductie,celalalt extractie,si rezultatul a fost inbucurator,adica unde fara coolere as fi avut 30-32 C ,acum am 26-27 C,lucru care ma multumeste,mai ales ca (poate mi se pare mie)tuburile au un randament mai bun ceea ce e evident un plus
ia uite ca va si inmultiti!trebuie sa treci la next level:acvariul tau*2,
Tubul de neon trebuie oricum schimbat,e cel mai prost tub posibil,si te va umple de alge...
Imi placea si primul bazin,dar era un pic obositor,al daoilea in schimb,va fi un aquascape pe bune!Asteptam evolutia,bravo!
La marea majoritate dintre noi(cei fara ciller )ajunge temp. la28-30C,si tinem diverse specii de pesti ,totusi ei se acomodeaza,in schimb pot sa-ti spun ca neoni sunt chiar niste pesti sensibili,si cel mai mult ii termina socurile de ph,nitrati in exces iar o problema
Oricum,ai un acvariu frumos,acum ca s-au dezvoltat bine hc-ul,didiplisul si blixa aceea enorma...bravo ,eu doar ce am facut rost de hc..momentan e la acomodare...
Da,parca nu am vazut o poza cu Utricularia...unde e langa Blixa?
plantele care le doresti tu necesta migala multa,reasezari,trimari...o sa faci scurta la mana(ca sa nu zic lunga )! Felicitari si succes curajosule! sa ne ti la curent,e chiar interesant,s-ar putea pana la urma sa devin un pic invidios
Nu iti ramane decat sa faci testul cu otet!
Doresc sa achizitionez(cumparare sau schimb de plante) planta Monosolenium Tenerum. Cine poate sa ma ajute in vreun fel rog un PM...
asa cred si eu,maxim un grad!Mai mult castigi daca montezi coolere de introductie si extractie in capac
Ba da,in cantitate mare,da!Ii omoara! Schimba des apa,sifoneaza substratul,si ce filtrare ziceai ca ai?Intrucat ar putea fi si filtrarea o problema...
Foarte deacord cu curatirea acvariului,si schimburile de apa...tutusi de ce au inceput relativ brusc atatia pesti sa moara...valuarea nitritilor afecteza,dar in timp,acolo miscarea e prea brusca...oricum :mai multe schimburi!
Totusi ,sugerez sa mai incerci si cu testere de la alta firma...greu de presupus ca ai o boala care sa afecteze specii de pesti atat de diferite,si cu un habitat natural diferit.La gh 11 ai totusi sansa sa ai socuri de ph
Pentru ca iti mor pesti din toate speciile,nu imi ramane decat ideea ca ai avut ceva socuri de ph...
Plantele au plecat...sorry pt cei care nu au apucat.Voi reveni in cca 3 saptmani,cu o noua productie,pastrez PM-urile cu doritorii care nu au apucat!
Se poate inchide!

Forum Index » Profile for narcis.b » Messages posted by narcis.b
Go to: