[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: narcis.b
Forum Index » Profile for narcis.b » Messages posted by narcis.b
Revin cu un nou setup la acvariul meu,unde se vede ca am revenit la o dragoste mai veche,discusii : http://img169.imageshack.us/img169/6520/discusiinplantat2.jpg
Am suplimentat acvariul cu inca un filtru extern si anume JBL Crystal Profi e900,iar la stingerea luminilor pleaca un mic aerator.
Temperatura 29C, cand temperatura T5-urilor ridica temperatura apei mai mult de 29,5C pleaca coolerele
Sper sa va placa si in varianta asta noul meu setup denumit iscusi in "plantat"
gengiskhan wrote:Si mie mi se pare a fi Glosso cea din prima poza din cauza formei frunzelor. Marsilea are frunzele putin mai mari si mai rotunde.

Oricum, Marsilea este foarte ok din punct de vedere al cerintelor fata de glosso care... e putin mai "demanding".

Este Glosso,pentru ca daca era Marileea s-ar fi vazut macar o frunza despicata trifoi...Si chiar si asa cu necesitati reduse marsileea vrea si ea CO2 si fier,in schimb nu necesita cinestie ce iluminare
ReBella wrote:Humbert Ai gresit exemplul...trebuia sa alegi unul cu scadere,nu cu adunare! Mai multa atentie la detalii pe viitor

Mihai ai capac la acvariu ?

Ba eu cred ca a folosit numeralele in ordinea care trebuie...ceea ce e super haios! Bravo Humbert,esti bunic,asta se intampla daca lasi nesupraveghiati shrimpi de ambele sexe! (chiar daca exemplul e nesemnificativ!)
Mihai poate ar trebui sa-i cauti in filtrul intern,se mai intampla...
Bravo,era momentul sa treci na next level!
Porcu wrote:Io zic sa iei un acvariu mai mare, cit de mare-ti permiti

Foarte bine puctat de Faraonu,da asta e solutia:cat de mare poti...Mergi prin PetShopuri uitate la acvarii,alegeti ceva si inainte de a cumpara,intra pe forum si intreaba daca e ok si tot ce trebuie sa achizitonezi pentru functionarea in conditii optime a acvariului.Spun sa intrebi pe forum pentru ca e posibil ca petshopistu` sa iti bage in recuzita diverse chestii care mai de care mai nefolositoare Succes!
Nu prea merg nici discusii cu scalari,scalarii fiind foarte teritoriali ,discusii vor fi vadit deranjati...sau o varianta ar fi sa fie discusii mai mari decat scalarii,dar da un search pe google si cauta pesti compatibili cu discusi,asa poti alege.
Ti-as sugera sa faci peretele din gips carton cu profile UA de perete de 200mm ,nu ar fi rau chiar sa fie dublu placat. In variantele enumerate de tine,respectiv caramida,e prea robusta si nu te poti juca cum vrei,cea de PVC e prea "rece"si se comporta ca un bass reflex,adica amplifica orice zgomot se petrece inauntru,iar tu vei avea macar un filtru extern...Peretele de gips iti permite sa faci ,sub acvariu in perete,loc de depozitare pentru tot ce e necesar acvariului,si in schimb nu amplifica zgomotele,arata firesc in interiorul unei case,etc. Eu as face spatiul din perete mai inalt decat acvariul cu 40 cm si as baga o lampa suspendata cu metalhalida,sau chiar tuburi de neon,desi efectul nu e clar acelasi,reflexiile tuburilor observandu-se in peretele acvariului opus privirii, faptul ca acvariul nu este acoperit te scuteste de incalzirea peste masura a apei din acvariu,neplacuta dealtel mai ales in sezonul cald, a corpurilor de iluminat.Iti spun aceste lucruri pentru ca iti doresti un acvariu fanteziesi e bine sa ai in vedere macar cateva pareri inainte sa te apuci de constructie.
Referitor la echipament e greu de zis mai ales ca nu te-ai hotarat ce vrei sa ti in acvariu,daca alegi varianta cu discusi,as recomanda un filtru extern JBL Cristal Profi e 900 sau si mai bine 2filtre JBL e 600,incalzitor termostatat 200-300W, pompa vibratoare de aer,piatra-pietre de aerare.Daca vrei sa ai si plante naturale,iti trebuie substrat fertilizant,poate de la JBL,substrat de granulatie 2-4 mm, acum depinde de fonduri ,un sistem complet de CO2,lumina(dar aici e de discutat functie de ce plante vrei sa cresti)programata,seturi de testere...astea sunt strict necesare,altfel cheltuielile se pot intinde muuuult!
Ma bucur sa vad ce aquascaperi talentati atrage acest forum !Bravo,se vede ca o mana dibace si un ochi de artist au contribuit la acvariul tau!
Rupe frunza cu icre,transfer-o rapid intr-un bol cu apa de osmoza(10 cm coloana de apa)pune 2 picaturi de albastru de metil/litru,aereaza cu o piatra ce face bule mai mari,temperatra 26-27C...si ai sa vezi ca nu se mai albesc icrele,ba din contra o sa fi ....bunic! (frunza trebuie un pic presata sa stea scufundata in apa!)
Substratul fertilizant bricolat functioneaza binisor,dar pe termen scurt,asta e o problema
andrei.a wrote:salutari. vin si eu cu o mica problema....
Am populat noul meu acvariu de 115 l de cca o saptamana ( am ceva pestiuci,melci , filtru, plante si decor in el )
De cand am instalat noul filtru ( cu putere cam mare ) dragii mei melci galbeni maturi s-au inchis in cochilie si nu mai ies.....( adica de 2 zile) cum pot sa ii verifica daca au murit ( momentan unul nu mai pluteste, iar al doilea inca se mai batzaie in bataia filtrului )

Aveti idee ce naiba as putea sa le fac.... pana sa le pun filtrul nu aveau nici o apasare...

Esti off topic! Deschide un nou topic ,prezinta dotarile tale acvaristice si nelamuririle ce le ai.Sigur vei primi informatiile ce te intereseraza
Bine ai venit! Poate mai faci un drum in targ si te lipesti de o cutie mai mare ..da sari etapele 2,3,4,5, ia unul de 80litri!
Data viitoare foloseste plsa de constructii din fibra de sticla,se gaseste la metru mai la toate magazinele de constructii!
Nu e suficient sa fie udat,daca suprafata este mare,din loc in loc trebuie cusuta,astfel nu se va mai lasa in curentii apei
Superfrumos ,nebunie de culori,nu pot sa nu remarc calitatea pozelor!Bravo! Eh va mai dura ceva pana sa se faca tufa pogostemonul h.
Plasa gasesti la magazinele dedicate constructiilor si amenajarilor interioare,este o plasa de fibra de sticla pt zidarii,se vinde la metru liniar,ventuze la petshopuri,librarii etc
Frunzele vechi sunt nefiresc de deschise la culoare,cele noi sunt ok, cresc bine si intradevar se vor mai deschide un pic la culoare.In schimb Pogostemonii tai nu par prea fericiti,probabil mai vor ceva lumina,suspendai pe o buturuga,se vor simti mult mai bine
Da,poti sa bagi deja cativa Cory!
Prietene d3emO,daca ai reusit sa acumulezi 110 mesaje in 3-4 zile nu inseamna ca ai invatat suficient incat sa dai sfaturi celor ce au nevoie!
d3m0 wrote:3.Asa, in legatura cu lumina 15 w ar trebui, asta la 10 ore dar daca folosesc 30 w la 5h pe zi nu e acelasi lucru?

Nu e acelasi lucru,trebuie redusa cantitatea de lumina si marit un pic timpul
Factor de stress ridicat si hrana necorespunzatoare!
Tocmai ca nu e cinestie ce fertilizant de el se bucura mai mult algele ,care nu sunt pretentioase!Renunta la fertilizare pana se face ciclarea(4-6 saptamani),iar pt.a determina acel moment ,al ciclarii,va trebui sa recurgi la testere,abia apoi sa te intereseze fertilizare si ce petisori sa ai.Pana atunci renunta la schimburile de apa atat de dese,25% saptamanal e ok,nu mai umbla asa mult prin acvariu,deranjezi substratul,care trebuie sa devina si el un mediu biologic denitrificator,spala filtrul mai rar (sincer iti recomand la acvariul tau sa-l inlocuiesti cu unu sau doi bureti bolborositori,buretii respectivi se formeaza biologic mult mai bine,curentii de apa fiind mai mici,cu doi,poti spala pe rand astfel sa pierzi cat mai putin din filtrarea biologica,si oxigenarea este ok ) si mai usor cu aspirarea.Lumina este imensa pentru acvariul tau,pentru 1W/l sau mai bine trebuie sa "mananci acvaristica pe paine",adica sa ai cunostinte si experienta aprofundate(nu spun de echipamente!) pentru a te putea descurca! Deci,15W sunt mai mult decat suficienti la tine,8h/zi si asta daca ai un spectru de lumina potrivit(apropos nu ne-ai spus ce tuburi ai).Ai sa ucizi pestisori tai in incercarea de a face ciclarea cu ei(scalarul imens de mare pt tine,ancistrusul si el pe acolo,neonii pretentiosi),macar incearca sa faci hranirea doar o data/zi si atunci doar cat pot sa manance ei.
Prietene ,acvariul nu este o jucarie,trebuie sa-i cunosti pretentiile si sunt multe ele.Sper sa subscrie si alti colegi de forum pt a te convinge sa iei in consideratie spusele mele!
Succes

Forum Index » Profile for narcis.b » Messages posted by narcis.b
Go to: