[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: narcis.b
Forum Index » Profile for narcis.b » Messages posted by narcis.b
Am de donat Marsileea Hirsuta,multa ,am scos eu o suprafata de 30/15 cm,covor,frunza lunga frunza si peste frunza Dati-mi cu PM-ul!
@Radu.U,mercy!intentia e sigur laudabila...intre timp ...imi ramane speranta! Tot am sa gasesc eu pana la urma!! :-) Si chiar nu m-am suparat!
Cu aprinderile din Brick,o sa fie un mic "fas",doar la Eurovial lighting gasesti
Trebuie scnimbate soclurile(sau un pik bricolate)si montate aprinderile electronice speciale pt tuburile t5(t5 nu functioneaza in parametri normali cu aprinderile de tip "chinezarie"
te credem,dar mai bine pune foto! :-) Apa limpede si sa tebucuri de bazinul tau!
Prietene e greu de zis,e cred ca ma incadrez...Totusi dati-mi voie sa incerc! am si eu conditii bune ,putine plante am pierdut...pana la urma urmei imi dau silinta.Si eu merg cu Kh4 ,GH8 dar nu cred ca asta inseamna totul!Am vazut in alte parti tinuta utricularia la duritate mult mai mare...si arata super!
Frumos acvariul tau,si cel mai mult imi place cat de bine ii merge HC-ului,si dupa cum zici in curand vom vedea o imensa tufa Utricularia.Te invidiez,caut Utricularia de multisor...nu m-am lipit de nicaieri! ...
Eh succes!
Lazarginel are dreptate,nu e nici o problema daca pui intai apa in acvariu la declorinat,se poate planta fara nici o pb.Totodata poti face si plantarea,apoi umplerea,cu un sfat :pune Acuatan de la Sera.in ce priveste algele conteaza mai apoi cum faci startul...Grija mare la lumina!
Iar acvaristica de plante nu se face chiar ca in site-uri,e o continua munca,in permanenta trebuie plante trimate ,schimbata pozitia ,inlocuite cele care nu merg...nu merge doar cu substrat ferilizant si lumina si gata ,abunda de exotism
Pentru simplul motiv ca ai renuntat la ciclide,DA putem spune ca e un acvariu de vis!
Scuze! eu am citit ph=5!!!
Dap!atunci sigur mai trebuie injectat co2,si inlaturata miscarea apei la suprafata!
CO2-ul e suficient ba chiar prea mult,la ph5!
Iti mai trebuie un tub de lumina,Parerea mea este ca acvariul tau nu si-a incheiat ciclul azotului,de aici si dezechilibrul si evident aparitia alge.Si cu filtrarea biologica ai probleme,in buretele cu pori mari si relativ micut pe care il ai tu la filtrul alagreu de creat o filtrare biologica,si usor de distrus! Debitul deasemeni e prea mare ,mai bine incearca cu doua pover headuri mai mici la care atasezi bureti de filtrare din comert,nu speli niciodata amble filtre ,pe rand!...Si las-o mai moale cu co2-ul,nu ai lumina suficienta!mai umple acvariul cu niste plante cu crestere rapida
sal! Fac si eu o referire in considerentul ca am avut acvariu inpartit cu sticla tot pentru echinodorusi si criptocorine(care si ele sunt rapace in colectarea nutrientilor din sol).Cam acelasi principiu ,compartimentel se terminau la 2 cm sub pietrs,la vremea aceea puneam aubstrat aditiv DYY(pamant florarie,argila,nisip si pastile de la Sera!)Vreau sa spun ca au crescut super si ech.si criptocorineleMai cu seama ech. amazonicus,si intradevar cand ii scotem din aljeolanu deranjam decat acel compartiment,plus ca puteam sa adaub aditivi in substrat dupa mecesitati.In schimb aveam brija ca atunci cand faceam curatenie sa mai "intep "substratul pt a evita acumularea de gaze.Din punctul meu de vedere a fost o reusita!Succes!
Caut disperat Utricularia Graminifolia,ma ajuta si pe mine cineva?
Eh ,cu anubias e boala vache...cresterea lenta aduce bba! :-) totusi cateva puncte de alga nu eo problema,dar cand vezi zilnic ca se intinde,e nasol!Si nu aita schimburi mai dese de apa decat pana acum si o reducere din timpul de iluminare.
.
Intr-un acvariu se intampla foarte multe reacti greu de urmarit,trebuie sa vezi ce ai schimbat:ai umblat la tuburi,le-ai inlocuit,ai un timp mai lung de iluminare,s-au acumulat cantitati prea mari de fertilizanti,speli prea des filtrul...sau mai prost ,mai mult ceva consuma mai mult dintr-un nutrient.EI-ul e bun dar trebuie sa ai un bazin bine plantat,o planta mare scoasa poate intradevar sa dezechilibreze sistemul,ia-le la rand vezi in primul rand la lumina!
Daca ti la pestii tai,incearca totusi varianta cu acvariul steril,si foloseste un alt filtru decat cele din acvariul principal,pune sare,ridica cu un grad temperatura...
Cred ca e bine sa-i scoti si sa ii pui in carantina ,in bazin steril,si adauga si ceva sare neiodata,molly prefera apa salmastra.Sper sa nu aibe o boala interna... Oricum scoatei de acolo
Ti-ai batut ceva capul! Pune cum iti vine mai placut,dar elimina efectul de ploaie,nu trebuie sa balbutezi luciul apei!
Prietene ,parerea mea, ia-o de la capat Scoate tot ,spala pietrisul,curata acvariul,monteza-l la loc,da deoparte pestii de care nu esti sigur,echipeaza-te cu un filtru mai bun(filtrul sa aibe mediul biologic de formare cat mai bun,macar un burete mare in powerhead)Renunta la ameliorarile chimice,mai mult destabilizezi sistemul,hraneste pestii putin,cu o hrana mai de calitate(tetra prima,o varianta!).Si inca ceva:schimburi de apa saptamanale(1/4)
Salut,bun venit si apa limpede! :-)

Forum Index » Profile for narcis.b » Messages posted by narcis.b
Go to: