| Message |
|
|
Nush ce aveti voi cu mine in ultima vreme  , ba sare domnu Romi ca domne ce comparatie e aia intre un superb ancistrus si un discus cand eu nu spuneam decat o realitate,aceea ca un ancistrus e doar doi lei pe cand un discus pleaca de la 50 in sus iar el imi sare in cap ca fac declaratii deplasate  , acum pe tine te deranjeaza nr meu de posturi.Mi-am exprimat si eu parerea la fel de neavizata ca si a ta.Acum ceva vreme ma interesau marinele si am mai intrebat si eu tot pe forumul asta si s-a scris ceva si despre sare marina.
Numarul meu de posturi nu e facut de dragul de a avea cat mai multe, am fost activ in general la Coltul Incepatorului si poate la DIY Hardware.Nu am incercat sa raspund la posturi care ma depaseau si am raspuns in general la intrebari banale, daca voua va este lene sa faceti chestia asta,ok , cineva oricum trebuie s-o faca.
|
 |
|
|
|
Da ,ai nevoie de filtru si la un acvariu de 15 litri.Un filtru trebuie sa aiba capacitatea de a filtra intr-o ora de 2 ori volumul acvariului.Exista destule filtre pentru acvariul tau,asa ca ar trebui sa-ti cumperi unul.
|
 |
|
|
|
Arata bine si m-ar fi interesat dar am citit ca sunt foarte agresivi cu alte specii si nu cred ca am un acvariu destul de mare pentru ei.
|
 |
|
|
Scalarul a murit  .De ce?Nu-mi pot explica, se pare ca a suferit de o boala la care bactopur chiar nu a avut efect.Am incercat tot ce se putea sa-l insanatosesc dar degeaba.Asta este , life goes one.
|
 |
|
|
razvan wrote:
marinica2222 wrote:Cand am zis putina lumina ma gandeam cu ce intra pe fereastra....
hai ca am inceput sa fi usi medium  cum naiba am "ghicit" ?????
pai mai frate, aia nu e "lumina" pentru acvariu, aia e lumina pentru alge, si poate nici pentru alea.
Am dovada clara ca plantele cresc si la lumina soarelui si e destul de logic , tinand cont ca in natura asa se intampla.Am tinut un acvariu de 15 l in balcon toata vara , pe caldurile alea cu substrat de pietris , cateva plante de care nu aveam nevoie in celelalte acvarii si multi melci.Plantele s-au dezvoltat foarte bine iar pestii au tinut algele sub control.A fost un fel de biototp, in care am intrevenit odata la 2 spatamani cand schimbam o parte din apa.Singura curiozitate pe care nu mi-am satisfacut-o e daca ar fi trait si pesti acolo.Adica daca plantele ar fi asigurat oxigen destul macar pentru un peste.
|
 |
|
|
|
Uitasem: Draga mihai2005 , daca vrei sa-ti slavezi pestii baga mana in buzunar si cumpara cat mai multe plante , nu e obligatoriu sa pui doar speciile recomandate aici.Orice planta e de ajutor si iti poate salva pestii , iar , pe langa asta , cu cat un acvariu e mai bine plantat cu atat e mai frumos.
|
 |
|
|
Dalles wrote:
johnny6600 wrote:Ceratopteris thalictroides e perfecta pentru guppy, dar e o planta de suprafata...
Pe masura ce creste face si radacini, asa ca de la un anumit stadiu poate fi lestata si plantata in substrat.
Garantez 100%. 
Am observat si eu ,arata destul de bine sub apa si poate masca chestii destul de mari.Dar din cate am vazut exista alte varietati de ceratopteris care se descurca mai bine in substrat decat la suprafata.O astfel de planta am eu ,are frunzele identice cu thalictroides, numai ca sunt mai late ,mai mari.
|
 |
|
|
|
Din cate stiu eu , ca sa mentii apa sarata iti trbuie sare de mare , care se gaseste de cumparata si nu e foarte scumpa.
|
 |
|
|
|
Ar fi mai usor sa-i scoti pe ceilalti scalari mai mici, sau ar mai fi o solutie.Ai putea sa imparti acvariul in 2 parti, si sa tii toti pestii.Eu asa am facut la un acvariu de 100 de litri, am pus un plastic care vine la jumatatea acvariului si pestii mei au crescut fara probleme.Aceasta despartitoare poate fi facuta si din sticla , dar ar fi de preferat sa nu fie transparenta.Si cel mai important e sa o faci etansa ca nou nascutii sa nu poata ajunge la ceilalti scalari.Eu am taiat o bucata de plastic cam de dimensiunea interiorului acvariului pe care am fixat-o adanc in pietris si cu ventuze care o impiedicau sa se balanseze in stanga sau dreapta.Deasemena am etanseizat-o cu burete.Am taiat fasii de burete foarte subtiri pe care le-am indesat intre geam si plastic.Puii sunt milimetrici la inceput si pot gasi orice gaurica uitata.Deasemenea am avut o problema cu substratul.Deoarece pietrisul era un pic cam mare puii intrau printre pietre si nu mai puteau sa iasa.Se pieredeau si mureau pe-acolo.Dar in momentul in care am vazut ce se itnampla i-am scos pe toti pe care ii puteam vedea(in special pe cei care intrasera la aproape de geam) , si apoi am pus nisip peste pietris ca sa nu mai poata intra.Acum nisipul s-a dus datorita sifonarii substratului cand schimba apa, dar sunt fericitul posesor a 30 de pui de scalar , maricei.Deasemenea ar fi bine sa tii o lampa de veghe , o lumina destul de mica pentru ca parintii sa nu uite de icre ,si sa le manance.Eu am un neon ,care se baga in priza , de 2 wats care a fost foarte bun.L-am tinut cam 5 zile si totul a fost ok.Sper sa te ajute postul meu.Ar mai fi o chestie, daca scalarii sunt la prima depunere ,sunt sanse sa nu fie fecundate prea multe icre si sa se albeasca o mare parte.Dar parintii au grija si le mananca pe cele albite ca sa nu apara mucegaiul.E incredibila grija scalarilor pentru puii lor.Sunt unii dintre cei mai buni parinti.
|
 |
|
|
|
Hrana pestilor trebuie sa fie mai variata , nu-i poti hrani doar cu fulgi>Daca vrei sa ai pesti vioi si sanatosi trebuie sa le oferi toate vitaminele necesare.Pentru asta exista zeci de feluri de mancare de peste cu care poti sa-i indopi.Tu nu manaci dimineata , la pranz si seara aceeasi mancare asa ca ar trebui sa le variezi si lor hrana.Deaemenea se mai recomanda sa le dai spirulina la pesti.Exista pastile de spirulina pe care le lipesti in acvariu pe un perete ca pestii sa poata musca din ele.
|
 |
|
|
|
S-a discutat si rasdicutat problema cu materialul din care se pot face capacele.Cel mai bun material ar fi plasticul sau plexi.Daca plastic sub forma de foi nu se gaseste usor, se gasesc in schimb lambriuri din pvc care se imbina si lipesc usor cu Super Glue.E cel mai indicat material pentru acvarii deoarece e usor de prelucrat si destul de ieftin.
Capac din parchet am eu , dar are dezavantaje.Este greu , sub actiunea umezelii se indoaie(nu foarte mult dar se observa), nu poate fi facut sub forma de capac deoarece e subtire(o placa nu se poate prinde perpebndicular pe cealalta datorita grosimii de aprox 8 mm) si are nevioie de un fel de schelet
|
 |
|
|
|
Pentru 4 scalari itit trebuie un acvariu de MINIM 200 de litri , bine plantat ca sa se evite luptele teritoriale.Acvariul tau cati litri are?
|
 |
|
|
|
Nu cred ca a vrut sa fie ironic , presupun ca pentru un incepator nu e o gafa asa mare , asa ca trebuie iertat.
Daca tot suntem la capitolul asta, femelele de neoni nu au burta mai mare decat masculii?Din cate stiu asta e cel mai simplu mod de a-ti da seama care e femele si care nu, am dreptate?
|
 |
|
|
|
Am patit-o si eu de cateva ori dar cred ca m-au ajutat plantele care le-au asigurat destul oxigen pestilor.Acvariul tau e plantat?
|
 |
|
|
Era cu iz de gluma observatia mea, asa am inceput toti cred,eu pentru primul acvariu am "imprumutat" pietris din parcarea unui vecin , dar mi-am dat seama ca cel mai simplu e sa cumperi un sac odata si gata.Te scuteste de momente penibile si de 1000 de drumuri prin parcuri,parcari sau alte locuri de unde se poate procura pietris 
|
 |
|
|
Ca sanitari pt un acvariu de 45 de l ar fi ancistrus si cory.Despre pietris nu pto sa spun decat , sa va fie rusine
Sunt destule magazine de contructii care pentru o suma pana in 5 lei noi iti dau un sac plin de nu-l poti duce.
|
 |
|
|
|
Eu am facut-o si pe asta.I-am congelat dar numai dupa ce i-am supus tratamentului termic.Era greu de dat la pesti deoarece bucata congelata era prea mare si nu putea fi data toata odata.Am incercat sa rup din ea cu penseta dar se facea multa mizerie.Deasemena in apa se fac ca o pasta , numai ca pestii mananca cu lacomie , ciugulesc din bucata inghetata pana nu mai ramane nimic.
|
 |
|
|
|
Nu am avut , dar din cate stiu e bine sa tii minim 6.Poate parea prea mult,dar daca ai un acvariu serios merita(400-600 litri).Le trebuie un acvariu bine plantat si lumina nu foarte puternica.Mananca aproape orice.
De curiozitate, cum de ai luat doar un piranah , si in ce acvariu il tii?
|
 |
|
|
|
Ceratopteris thalictroides e perfecta pentru guppy, dar e o planta de suprafata si nu stiu daca o s-o gasesti prea usor.
Daca nu ai plante macar incearca sa pui niste pietre,buturugi,ghivece, ca sa aiba unde sa se ascunda.
|
 |
|
|
|
Se incing cam la fel ca neoanele, dar totusi daca pui mana pe ele(neoane sau becuri economice) te cam frig.Oricum degaja mai putina caldura decat unul obisnuit.
|
 |
|
|