[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Lipsa poftei de mancare la pestisori!  XML
Forum Index » Boli/tratamente
Author Message
mihai20005
Member

IP:

De ceva timp adica de mai mult de 3-4 saptamani pestisorii mei nu prea mai mananca. M-am gandit ca o fi din cauza ca le-am schimbat domiciliu, ca o fi mancarea stricata, le-am cumparat alta mancare, mai proaspata, si din cand in cand hrana preparata in casa. Acum intrebare. Posibil sa aiba paraziti intestinali? Fecalele ies la inceput potrivite, iar dupa aceea se subtieaza puyernic. Va rog ajutati-ma repede.
[Yahoo!]
bozeta
Member
[Avatar]

IP:

ce fel de hrana le oferi? spune cum se numeste......personal am o parere f proasta despre hrana de la Sera, pestii mei nu prea o apreciaza
[Yahoo!] [ICQ]
mihai20005
Member

IP:

Tetramin fulgi!
[Yahoo!]
bozeta
Member
[Avatar]

IP:

Daca as fi un peste mofturos cred ca doar asta as manca cu placere :-) , cauza inapetentei pestilor trebuie sa o cauti in alta parte.Ai observat cumva si alte schimbari de comportament la pesti?Au slabit(sunt subtiati si mai decolorati)? Poate ii hranesti prea des. Mai da niste detalii
[Yahoo!] [ICQ]
johnny6600
Senior member
[Avatar]

IP:

Hrana pestilor trebuie sa fie mai variata , nu-i poti hrani doar cu fulgi>Daca vrei sa ai pesti vioi si sanatosi trebuie sa le oferi toate vitaminele necesare.Pentru asta exista zeci de feluri de mancare de peste cu care poti sa-i indopi.Tu nu manaci dimineata , la pranz si seara aceeasi mancare asa ca ar trebui sa le variezi si lor hrana.Deaemenea se mai recomanda sa le dai spirulina la pesti.Exista pastile de spirulina pe care le lipesti in acvariu pe un perete ca pestii sa poata musca din ele.

Pentru ca n-am stiut ce sa aleg intre mecanic,tamplar,geamgiu,electronist,chimist,fizician,biolog sau veterinar le-am ales pe toate asa ca m-am facut acvarist
mihai20005
Member

IP:

Mancarea e destul de variata, bineinteles ca nu le dau toata ziua aceeasi mancare, ci odata pe zi tetramin, alta data niste bobite rosii, si mai am si niste bobite asa mai negricioase, dar nu mananca nimic. Am observat ca nu mai sunt asa vioi guppy cum erau, in schimb xifo se alearga toata ziua deci ar trebui sa manance ca doar consuma energie nu ? M-am gandit poate au paraziti intestinali si din cauza asta, azi am vazut la un pestisor niste fecale cam albicioase si subtiri rau de tot, nu mai stiu ce sa mai fac. Va rog ajutati-ma sa-mi inteleg pestisorii. Poate am eu niste pesti mai mofturosi de fapt ar avea cu cine semana (cu stapanu ).
[Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Cit e pH-u'?

Poze: smilie ... Poze cu plante
mihai20005
Member

IP:

Nu am inca Ph tester si nici nu cred ca gasesc, poate decat pe la Buc si nu cred ca ajung prea curand, in schimb pot sa va spun ca temperatura e undeva in jurul valorii de 20-21 C, sa bag incalzitorul in functiune sau e prea devreme?
[Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

mihai20005 wrote:....si din cand in cand hrana preparata in casa.

Pentru guppy si xifo? :o Cel fel de hrana? Vezi sa nu fie tocmai asta cauza apatiei lor...
mihai20005
Member

IP:

Dolly nu te gandi la mancare de casa, ci pur si simplu amestec cate putin din fiecare fel de mancare pentru pesti, atata tot.
[Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

mihai20005 wrote:Dolly nu te gandi la mancare de casa, ci pur si simplu amestec cate putin din fiecare fel de mancare pentru pesti, atata tot.

Pai asta nu prea e bine. Le poti da dimineata fulgi de la Tetra - de exemplu, iar seara spirulina. E foarte bine sa le dai mincare variata, dar nu la aceeasi masa.
mihai20005
Member

IP:

Le dau mancare amestecata doar cand mai ramane cate putina in fiecare pungulita daia in rest nu le amestec. In legatura cu fulgi de la tetra, nici nu se ating de ei. Spirulina inca nu le-am dat. Dolly dar ce se intampla de pestii au fecale albe, chiar albe asa, imi pare rau ca nu am cum sa fac o poza sa o trimit sa vezi. Paraziti oare si din cauza asta sa nu manance ? Nu stiu intreb si eu. Sunt foarte trist din cauza lor. Ar trebui sa pun incalzitorul in functiune, poate le e frig?
[Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

mihai20005 wrote: imi pare rau ca nu am cum sa fac o poza sa o trimit sa vezi.

Nu-i nevoie de poza! Te cred pe cuvint.

mihai20005 wrote:Paraziti oare si din cauza asta sa nu manance ? Nu stiu intreb si eu. Sunt foarte trist din cauza lor. Ar trebui sa pun incalzitorul in functiune, poate le e frig?

Vezi poate te ajuta cu ceva topicul acesta.

Succes!
GeorgeT
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Dolly wrote:E foarte bine sa le dai mincare variata, dar nu la aceeasi masa.

Pot sa intreb si eu de ce? In primul rand nu mi se pare deloc logic, in al doilea rand in natura oricum orice peste mananca amestecat, in al treilea rand toti pestii mei de ani buni de zile mananca amestecat si n-au nici o problema.

Daca e doar parerea ta personala, e OK, dar ar trebuie sa specifici asta, pentru ca vreun incepator ar putea sa o ia ca pe o regula

Daca o pasarica ti-a soptit ceva.....atunci inseamna ca ai inebunit pentru ca pasarelele nu vorbesc !!
[Email] [Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

GeorgeT wrote:
Pot sa intreb si eu de ce? In primul rand nu mi se pare deloc logic, in al doilea rand in natura oricum orice peste mananca amestecat, in al treilea rand toti pestii mei de ani buni de zile mananca amestecat si n-au nici o problema.

Adica se pot da granule amestecate cu fulgi? Asta nu stiam. Merci de reteta, dar eu prefer sa le dau mincare asa cum i-am invatat deja si stiu sigur ca nu am probleme.
Iar ca sa amestec mai multe tipuri de fulgi - spre exemplu - chiar nu vad rostul.

Si da, intr-un fel era parerea mea personala, desi am vazut ca mai sunt si alte persoane care fac cam la fel.

Cit despre incepatori, vad ca multi fac tot cum vor ei, indiferent ce le-ai spune...
arathemis
Member

IP:

Eu cred ca multi fac cum vor ei probabil tocmai pentru ca citesc despre acelasi lucru in 5 locuri, din care 4 solutii sunt diferite, ceea ce il deruteaza.

Ca sa dau un exemplu: Unii zic ca lumina necesara la un acvariu plantat e intre 0.5-1 W/L, altii zic ca la o inaltime a acvariului sub 50-60 cm conteaza doar suprafata acvariului si e nevoie de ... (nu mai stiu exact raportul - dar am citit pe un site de acvaristica destul de serios - daca vreti o sa-l numesc). Deci faptul ca inca nu exista un consens in multe chestii deruteaza si atunci omul zice:"pai daca fiecare face cum stie si zice ca-i bine fac si io cum ma taie capu`" si de cele mai multe ori rezultatele is dezamagitoare.

Nu am vrut sa aduc nici un repros nimanui prin acest post, si mi-ar placea sa fie tratat ca atare.

Plants should populate aquariums. Algae are not plants.
[Email] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

arathemis wrote:Eu cred ca multi fac cum vor ei probabil tocmai pentru ca citesc despre acelasi lucru in 5 locuri, din care 4 solutii sunt diferite, ceea ce il deruteaza.
Deruta provine din faptul ca, uneori, poti sa rezolvi aceeasi problema in moduri complet diferite, care se bat cap in cap. Culmea e ca si obtii rezultate bune cu metode diferite.

In legatura cu haleala: prefer sa nu amestec felurile. La o masa le dau numai Artemia, la alta masa le dau numai mixtura de inima si la alta numai granule. Sa nu simta acelasi gust la fiecare masa ca poate se plictisesc. Asta nu inseamna ca daca as amesteca toate felurile de mincare intr-unu' singur ar avea pestii mei mari probleme. Asta a fost un exemplu in care exista doua solutii diferite cu rezultate bune.

Alt exemplu unde exista soluti diferite e iluminatu'. Exista foarte multe combinatii de tuburi cu care obtii plante frumoase.

Poze: smilie ... Poze cu plante
Dalles
Membru banat
[Avatar]

IP:

Dolly wrote:E foarte bine sa le dai mincare variata, dar nu la aceeasi masa.

MARELE ALB wrote:In legatura cu haleala: prefer sa nu amestec felurile.

Exact la fel procedez si eu.
In urma unei triste experiente am descoperit ca nu e bine sa hranesti pestii constant cu acelasi fel de mancare. Patesc niste dereglari stomacale de e vai de ei!
La petshop, pestii sunt hraniti de obicei uniform, cu un singur fel de mancare si, cand ii aduci acasa, te pomenesti ca nu se ating de fulgi, de granule sau de pastile, desi ceilalti colocatari mananca de toate. Ca sa-i obisnuiesti si pe noii veniti cu intregul meniu, trebuie sa-i fortezi sa manance ce li se serveste.
Daca le dai hrana amestecata, mofturosii vor ciuguli zilnic numai bucatile cu care sunt obisnuiti, deci involuntar le stabilesti un meniu monoton si te pomenesti ca in cateva luni se baloneaza, se molesesc si se imbolnavesc ca din senin.
Daca le dai zilnic un singur fel, pestii noi au ocazia sa guste si altceva si treptat se vor obisnui sa manance din toate.
Cu cat ai mai multe si mai variate feluri de mancare, cu atat ai mai multe sanse de reusita. La inceput pestii prefera sa faca foamea decat sa manance ceva necunoscut si isi asteapta cu rabdare felul preferat de papica, dar daca trec suficiente zile pana cand acestuia ii vine din nou randul la servire, n-or sa mai rabde si vor ciuguli incet-incet si din felurile noi.
GeorgeT wrote:...vreun incepator ar putea sa o ia ca pe o regula

Eu zic ca asta ar fi ideal.

[url=http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=10593] )\
>((º>
)/[/url]
GeorgeT
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Dalles wrote:
Eu zic ca asta ar fi ideal.

"Idealul meu in viata e femeia cu muztatza" ) ca sa citez dintr-un celebru cantec romanesc.

... depinde din ce unghi privesti acest ideal..... sper ca esti de acord cu mine ca neamestecarea mancarii este o situatie artificiala care niciodata nu o vei gasi in natura, nu?
- si oricum ai lua-o, nu are nici o logica, poate fi o chestie de preferinte, dar.... de aici pana la a o generaliza e cale lunga..... cel putin asta e punctul meu de vedere.

PS: Dolly, parca tu spunea ca cresti carasi, si totodata nu recomanzi acvariile plantate pentru carasi, nu? Hai sa-ti spun un secret: daca le vei da la carasi amestec de granule de Serra/Tetra impreuna cu fulgi de aceia verzi, din vegetale, vei avea placuta surpriza sa observi ca plantele nu-ti vor mai fi distruse Si daca stai sa te gandesti chiar e logic....
Asa ca, atunci cand adevarul e undeva la mijloc, nu sariti sa faceti legi....

Daca o pasarica ti-a soptit ceva.....atunci inseamna ca ai inebunit pentru ca pasarelele nu vorbesc !!
[Email] [Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

GeorgeT wrote:
Hai sa-ti spun un secret: daca le vei da la carasi amestec de granule de Serra/Tetra impreuna cu fulgi de aceia verzi, din vegetale, vei avea placuta surpriza sa observi ca plantele nu-ti vor mai fi distruse Si daca stai sa te gandesti chiar e logic....

Multumesc frumos, dar asta nu-i o noutate. Capata si hrana vegetala din belsug. Si nu am zis ca nu am plante in acvariul cu carasi. Doar ca mai poftesc la ele... :-)

Forum Index » Boli/tratamente
Go to: