[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Peste mort!  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
mihai20005
Member

IP:

Azi mi-a murit un mascul de guppy, care era foarte frumos, parerea mea din cauza stresului provocat de xifo. Ce as putea face in continuare pentru a nu mai pierde si ceilalti pestisori ? Astept raspunsuir de la voi.
[Yahoo!]
Dalles
Membru banat
[Avatar]

IP:

Planteaza, planteaza la greu. Astfel incat pestisorii sa aiba la dispozitie cat mai multe ascunzisuri si locuri de refugiu.
Pentru inceput, iti recomand plante cu crestere rapida: Ceratopteris thalictroides, Hygrophila polysperma, Heteranthera zosterifolia, ...

[url=http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=10593] )\
>((º>
)/[/url]
johnny6600
Senior member
[Avatar]

IP:

Ceratopteris thalictroides e perfecta pentru guppy, dar e o planta de suprafata si nu stiu daca o s-o gasesti prea usor.
Daca nu ai plante macar incearca sa pui niste pietre,buturugi,ghivece, ca sa aiba unde sa se ascunda.

Pentru ca n-am stiut ce sa aleg intre mecanic,tamplar,geamgiu,electronist,chimist,fizician,biolog sau veterinar le-am ales pe toate asa ca m-am facut acvarist
Dalles
Membru banat
[Avatar]

IP:

johnny6600 wrote:Ceratopteris thalictroides e perfecta pentru guppy, dar e o planta de suprafata...

Pe masura ce creste face si radacini, asa ca de la un anumit stadiu poate fi lestata si plantata in substrat.
Garantez 100%.

[url=http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=10593] )\
>((º>
)/[/url]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Daca am inteles eu bine, acvariul tau e plantat (doar) cu Vallisneria. Ceea ce este mult prea putin pentru toti pestisorii tai. Pe linga ca zici ca guppy sunt fugariti de xifo, gindeste-te ca ambele specii sunt vivipare. Cind vor aparea puiutii, o sa ai nevoie de mult mai multe plante pentru a le oferi protectie pina in momentul in care ii vei separa. Daca Ceratopteris thalictroides, Hygrophila polysperma nu se ai de unde sa iei, macar niste Elodeea si tot trebuie sa gasesti.

Sau da o fuga in Bucuresti la intilnirile noastre duminicale - anuntata in prealabil - si cu siguranta ca nu vei pleca cu mina goala.
johnny6600
Senior member
[Avatar]

IP:

Dalles wrote:
johnny6600 wrote:Ceratopteris thalictroides e perfecta pentru guppy, dar e o planta de suprafata...

Pe masura ce creste face si radacini, asa ca de la un anumit stadiu poate fi lestata si plantata in substrat.
Garantez 100%.

Am observat si eu ,arata destul de bine sub apa si poate masca chestii destul de mari.Dar din cate am vazut exista alte varietati de ceratopteris care se descurca mai bine in substrat decat la suprafata.O astfel de planta am eu ,are frunzele identice cu thalictroides, numai ca sunt mai late ,mai mari.

Pentru ca n-am stiut ce sa aleg intre mecanic,tamplar,geamgiu,electronist,chimist,fizician,biolog sau veterinar le-am ales pe toate asa ca m-am facut acvarist
johnny6600
Senior member
[Avatar]

IP:

Uitasem: Draga mihai2005 , daca vrei sa-ti slavezi pestii baga mana in buzunar si cumpara cat mai multe plante , nu e obligatoriu sa pui doar speciile recomandate aici.Orice planta e de ajutor si iti poate salva pestii , iar , pe langa asta , cu cat un acvariu e mai bine plantat cu atat e mai frumos.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: