Message |
|
M-am pricopsit cu niste paroase verzi, neramificate, momentan sunt pe geam.
Pregatesc un schimb de apa si zic sa incerc sa scad si mai mult nitratii, ii am acum undeva in jur de 20.
Apa de la robinet nu se incadreaza in limitele testerului de nitrati (Tetra), dar conform datelor de la furnizor ar avea cca 5mg/l NO3.
As vrea sa incerc cu 0.5 ppm/zi NO3, PO4 ar trebui sa fie 0.05 - 0.1/zi , da?
Sau sa trec la ceva mai drastic, H2O2 + blackout?
P.S. Rog un admin sa mute topicul la jurnale, nu prea se mai incadreaza la plante.
P.P.S. Lumina este aprinsa 8h/zi, fara siesta.
|
 |
|
Culoarea aia cred ca mi s-a parut doar, varfurile sunt intinse pe suprafata si tot verzi.
Nu am idee ce sa mai fac, o sa incerc sa revin la valorile dinainte, treptat.
Vreau acum sa reduc K - EL Kalium, de la 4 ppm la 1 ppm + ce mai este din EL Nitro
Ce parere aveti?
|
 |
|
Orice suprafata care poate fi colonizata de bacterii face parte din filtrul biologic.
|
 |
|
Sa inteleg ca pentru a se colora e nevoie de nivel scazut de N si mare de P?
|
 |
|
A inceput sa se coloreze varful frunzelor.
|
 |
|
unii sunt acvaristi pt fauna, altii pt flora si fauna, iar altii au ales acvaristica ca o ramura a horticulturii.
Am crescut pesti de-a lungul timpului, dar de ceva timp pur si simplu nu mai ma incanta. Acum imi place sa gradinaresc in apa.
|
 |
|
Mi-am mai amintit ceva.
Cu cateva zile inainte de modificarile in fertilizare, am scos un "smoc" serios de limnophila sessiliflora si am tuns agresiv rotala rr.
Acum ma gandesc ca asta a afectat uptake-ul destul de mult.
|
 |
|
Ok, incerc. Ce mi se pare dubios este ca pana sa reduc NO3 si sa cresc K si PO4 planta era rosie in toata partea superioara. Desi am citit pe undeva ca are nevoie de nivele mici de NO3 ca sa fie rosie.
Azi am facut un schimb de apa. De maine modific dozele, sa vedem ce iese.
|
 |
|
As zice ca sunt doar relativ putine, sunt dupa o tunsoare mai accentuata spre partea dreapta; sunt cca 50 fire de rotala rotundifolia, care au deja ramificatii.
Drojdia scoate cam 1 bula pe secunda, din care dizolv doar o parte cu un difuzor facut din lemn de tei - mi s-au stricat 2 difuzoare ceramice si am renuntat sa mai le folosesc.
Pana la ce valoare sa reduc NO3? Sa ma duc la 1-1.5 ppm/zi?
|
 |
|
Nu stiu cat ajuta, nu am cu ce sa fac poze, asta e facuta cu telefonul.
Dupa cum sper ca se observa, era rosie si ultimele frunzulite au crescut verzi.
|
 |
|
Daca te referi la planta, toate sunt asa, de la cele care ating suprafata, pana la cele care mai au ~15 cm pana acolo.
Am avut crescuta si pe suprafata, si era rosie.
|
 |
|
Porcu wrote:Cit de aproape e de suprafata apei?
Lumina? Sau?
|
 |
|
Pana acum cateva zile fertilizam astfel:
el easy carbo doza maxima de pe prospect
ferropol
ferropol 24
el nitro 4ppm
toate astea zilnic
+
co2 din bomba gelatina la un kh 16 in 42 litri apa net
De cateva zile am inceput aditie de
el fosfo 0.1 ppm
el kalium - potasium 4ppm
tot zilnic
si am redus nitro la 3ppm
Ceva imi da cu virgula la dozele astea, deoarece la rotala rotundifolia red varfurile au inceput sa creasca verzi, nu mai sunt rosii.
Lumina: 3xosram tld865 15w fara reflector ~1w/l
Substrat am manado, care are mai mult de un an de cand e in acvariu.
|
 |
|
Eu nu am spus ca din cauze genetice sunt cocosati, ci ca sunt foarte sensibili. Atentie la mutarea in si din acvariu, la schimburile de apa, etc.
|
 |
|
Nu stiu de vreo metoda. Poate altcineva stie mai bine.
|
 |
|
Guppy de acvariu, datorita consangvinizarii au devenit foarte sensibili. La parametrii apei, la temperatura, la etc. De multe ori se intampla sa se cocoseze si nu afli de la ce.
|
 |
|
claudiu.marin wrote:vreau sa incep fertilizarea cu JBL Ferropol si Ferropol 24, .................................... vreau sa merg in continuare si cu micro+macro ( PIPIPLANT)
De ce? Ce incerci sa obtii?
|
 |
|
Pai se preupune ca din cauza consangvinizarii sunt foarte sensibili.
|
 |
|
Am avut si eu experiente neplacute cu citricele.
Dupa startare merge ok cateva zile, cca 1 saptamana, pe urma o ia razna. Suspectez o pierdere de co2 pe la vreun por. A pus capac dimineata in care am gasit tot parchetul ud: a sarit furtunul din robinet si a aruncat apa peste tot. De atunci am renuntat, folosesc reteta cu drojdie si gelatina.
|
 |
|
Bine ai venit.
addmil wrote:plantele le-am primit de la un amic si nici macar nu stiu ce sunt
Shtevia e Microsorum Pteropus, iar papura e ceva Vallisneria.
|
 |
|