Message |
|
Nu e prea des, era chiar o urgenta, mergea si 50% din prima, dar e ok si asa.
|
 |
|
Si inca ceva: in dreapta, in ultima poza, se vede ceva neclar. E cumva un scalar? Daca da, vezi ce faci ca mai creste si o sa-ti bata guppy.
P.S. Acum am vazut lista de pesti din postarea ta.
|
 |
|
Testeaza sursa de apa, in acvariu ai un nivel de NO3 foarte mare. Daca la sursa e mai mic de 50, fa niste schimburi de apa 30% cateva zile la rand. 50 mg/l ar fi limita peste care nitratii sunt considerati toxici. Daca mai traieste, femela aia trebuie izolata in alt acvariu. Mi se pare mie sau e cocosata?
|
 |
|
Acum astept sa creasca betele alea. Ce a mai ramas din Rotala Rotundifolia Red, Hydrocotyle Leucocephala si Limnophila sessiliflora, dar despre ultima, nu sunt sigur ca o mai vreau in acvariu, face o umbra groaznica.
|
 |
|
Nu am nimic, dar cu prima ocazie cand ajung prin Bucuresti, o sa ma uit de o radacina prin Hornbach.
|
 |
|
Nu e buna lumina, trebuie sa inlocuiesti ledurile alea cu altceva, de preferat tuburi fluorescente. Din ce am citit, erau folosite la saramura.
|
 |
|
Rizomul nu e in substrat
|
 |
|
Dupa cateva luni de abandon, am zis sa readuc la viata acvariul de 50l, asa ca:
Am scos ce plante mai erau, am tras apa la bidoane, am spalat manado cu apa veche, curatat filtrul, am plantat cate ceva si acum astept.
L-am bagat la regim cu co2 din bomba cu gelatina si difuzor ceramic, easycarbo, kalium potasium, ferropol si ferropol24 deocamdata.

|
 |
|
Este gestanta, dar din pozitia asta nu prea se vede forma si marimea burtii pt o estimare. As zice ca e la inceput, ar mai merge vreo 2, poate 3 saptamani, dar inca o data, trebuie vazuta din alte pozitii.
|
 |
|
Am incercat eu cu easycarbo, de 4 ori doza maxima cateva zile si nu am vazut sa-si schimbe culoarea.
|
 |
|
Asta-mi aminteste de Razvan si ideile lui.
Mai oameni buni, daca unei plante ii dai lumina multa si buna, trebuie sa-i dai si sa manance, altfel moare.
|
 |
|
Faptul ca nu am un surface skimer afecteaza destul de mult, co2-ul nedizolvat se acumuleaza la suprafata sub forma de spuma si limiteaza lumina.
|
 |
|
Am sters din greseala prima poza din topic, rog un admin sa modifice link-ul de acolo cu acesta: http://i.imgur.com/TMnyRBkl.jpg
|
 |
|
Si am scos tufa mare de microsorum pteropus, pe care am pus-o in cubul din camera copilului.
|
 |
|
Am avut o invazie de alge.
BBA, niste filamentoase si ceva pe sticla acvariului, GDA sau altceva, nu sunt sigur.
Dupa cateva zile cu cate 6ml/zi easycarbo, BBA a murit. Filamentoasa inca apare, dar vad ca in continuare este doar pe sticla, nu si pe plante.
Firele de rotala care sunt la suprafata sunt rosii, dar au varfurile de crestere verzi, se inrosesc dupa un timp, nu cresc rosii ca inainte.
Am fertilizat doar cu easycarbo, K si micro, dar nitratii tot nu am reusit sa-i aduc la 10ppm.
Pesti mai am 2 guppy si un corry, pe care-i hranesc foarte rar. Banuiesc ca manado elibereaza in apa ce a acumulat in timp.
Echilibrul cred ca s-a stricat cand am scos lymnophila, aia stiu ca are uptake mare.
Si urmeaza zilele astea, cum am ceva timp, o tunsoare mai serioasa.
|
 |
|
|
 |
|
Azi am crescut fotoperioada la 9 ore.
|
 |
|
Uitasem, am scos de tot limnophila sessiliflora
|
 |
|
Am testat nitratii in apa de la robinet, sunt in intervalul 0 - 12,5 mg/l.
Dupa schimbul de apa, in acvariu am intre 12,5 si 25. Sa fie cumva valorile asa mari din cauza de manado? O elibera in apa ce a tot acumulat?
Am si cativa pesti, un cory si cativa guppy, vreo 4-5, nu stiu exact (o sa-i mai imputinez cat de curand) dupa care nu curat, doar ce pot aspira cand schimb apa, dar le dau de mancare cam la 3 zile cate putin. Mai e si asta o sursa de nitrati. Nu mai adaug nitro, mai testez in cateva zile apa, sa vad ce iese.
|
 |
|
Astazi am facut un schimb de apa si am tuns rotala rotundifolia. Acum imi pare rau ca nu am facut o poza cand era mare - era culcata mult la suprafata.

|
 |
|