Message |
|
Cunosc pe cineva care reproduce zebre rosii. Si sunt chiar rosii, ca cele vazute de voi la Animax. Pe cele de la Animax chiar eu le-am dus, asa ca nu vorbesc prostii
|
 |
|
Si la dimensiuni(ma refer la lungme) mai trebuie sa tii cont si de iluminare. Acum, indiferent ca-l faci de 100cm sau 110 cm nu poti folosi decat tuburi de 30W care au o lungime de 90cm.
|
 |
|
Iau eu, daca mai este valabil, viviparii.
|
 |
|
Le-ai dat cumva pe langa fulgi de la Sera si Tetra, dupa cum ai scris, si tubii? Ai dat pestilor tubifex in ultima luna?
|
 |
|
Si eu cred ca este tot Costiaza. Nu da din cap ci pur si simplu nu-si mai poate folosi cum trebuie inotatoarele. Sera Costapur si sare ii trebuie, temperatura putin mai ridicata (cu 2-3 grade) decat in acvariul comun si-si va reveni.
|
 |
|
La o inaltime de 65 cm si sticla de 10 mm iti trebuie neaparat intaritoare. Daca nu vrei sa pui intaritoare atunci ar trebui ca inaltimea sa fie de 50 cm.
In cazul cerut de tine dimensiunile ti le-a dat Florin_nicky
|
 |
|
sorel777 wrote:Frumos este cum iti place tie, dar daca vrei sa-ti si depuna, tine cont sa nu fie mai inalt de 10 - 15 cm. pentru ca masculul va face ture dupa ouale picate din cuibul de spuma si va obosi repede daca inaltimea este prea mare.
Nu neaparat, Sorel777. In perioada in care doreste sa-i imperecheze e suficient sa scada coloana de apa pana la nivelul de 10-15 cm :jajaja: . Oricum, pentru un mascul de betta acvariul nu trebuie sa fie prea mare. Nu e un peste asa zburdalnic
|
 |
|
matrix wrote:Si echinodorusul din dreapta jos cum se numeste. Ca am si eu unul la fel capatat de la o intalnire duminicala  !
Dupa cum arata cred ca e un echinodorus rose
|
 |
|
Haideti totusi sa ajutam si omul. Deci ai 30 de pui de guppy. Daca vrei sa-i cresti trebuie sa faci rost de un acvariu mai mic, un incalzitor, o sursa de aerare/oxigenare a apei. Setezi incalzitorul la 26 grade. Puii ii hranesti cu hrana pentru alevini din comert sau daca ai cum sa faci rost cu nauplii de artemia, care e cam cea mai buna hrana pentru pui.
|
 |
|
Fa-i preventiv niste badijonari cu albastru de metil pe zona unde are solzii cazuti.
|
 |
|
Daca ti-a fatat in acvariul comunitar poti sta linistit (sau nelinistit). Puii n-or sa prea scape. Femela de xipho nu pazeste puii. Nici masculul. Mai degraba ii mananca. Ca sa ai pui de xipho trebuie sa separi femela intr-un bazin cu plante de suprafata sau intr-o fatatoare. Dupa ce a fatat e bine s-o scoti cat mai repede pentru ca mananca puii.
|
 |
|
Se poate intampla ca la cel mai mic soc sa crape. Si n-ai sa fii fericit deloc. Faci cum crezi tu ca e mai bine
|
 |
|
Cand ai dubii mai bine schimba geamul. La acvariul tau costa foarte putin si scapi de griji. Daca era zgarietura ai fi observat-o de mai mult timp.
|
 |
|
Si mie mi s-a intamplat, si nu o data ca femele de vivipari sa faca icre nefecundate. Trebuie schimbati masculii. Mai ales la guppy. Cand masculul creste are deja inotatoarele mult prea dezvoltate ca sa mai poata sa alerge dupa femele. Poti avea nevoie de doua-trei serii de masculi pentru o serie de femele.
|
 |
|
Eu sunt forumist, prietenul meu nu e. Atata vrea pe echinodorus, eu asa am scris. Nu sunt ai mei, asa ca...
|
 |
|
Referitor la alergii. Eu am alergie la larvele de chironomide. Mi-am dat seama de chestia asta iarna trecuta cand mergeam la pescuit cu "libelule" si la fel: ochi injectati, lacrimi, ochii ma usturau, ceva de speriat.
Acum cand dau libelule la pestisori trebuie sa le dau rapid apoi fuga in baie si ma spal pe maini pana ma satur. Dar si eu ca si MA dorm cu acvariile in camera dar n-am nici pe 
|
 |
|
Chiar nu vrea nimeni echinodorus? Cand am spus pui a fost datorita faptului ca deriva din planta mama. Dar sunt echinodorusi in toata regula si dupa parerea mea pretul e destul de bun. Nu ma acuzati ca spun asta pentru ca tipul mi-e prieten, dar chiar asa este. Plantele sunt OK, asteapta doar noi stapani.
|
 |
|
Horea wrote:E mai ieftin decat sa cumperi apa distilata de la statia de benzina. Altfel, raman sursele 'ocazionale' : zapada si apa de ploaie.
Atentie! Apa distilata de la benzinarie nu e apa "moale"- distilata cum ii spunem ci apa demineralizata. E cu totul altceva.
Apa distilata de la benzinarie nu e buna de nimic daca vrei apa cu duritate scazuta.
|
 |
|
Ideea cu un cazan cu serpentine, ca cel de tuica, nu e rea deloc. O sa scoti apa distilata, deci cu duritate aproape de 0.
|
 |
|
cza wrote:a nascut !!!! va rog spuneti-mi si mie dc e sambata seara si nu mai gasesc deschis la pet shopuri ce pot sa le dau micutilor? la cei mari le dau tetramit si nu pot sa il pisez asa bine incat sa il manance si cei mici
c pot sa l dau?
Stai deocamdata linistit. In prima zi oricum nu mananca nimic, se hranesc din sacul vitelin. Apoi se gaseste la magazin hrana speciala pentru alevini. La Animax Turda au sigur. Sau du-te in Obor si cumpara niste oua de artemia pe care sa le pui la eclozat sau artemia gata eclozata.
|
 |
|