[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: viviparu'
Forum Index » Profile for viviparu' » Messages posted by viviparu'
Si mie mi s-a intamplat. Am avut o femela care n-a fatat niciodata, iar pe la varsta de 1 an s-a schimbat in mascul. I-a crescut spada, a aparut gonopodiul, tot tacamul. Prost este ca era foarte mare pentru un mascul si nici nu alerga dupa femele.
In acvariul maternitate nu ar fi trebuit sa pui pietre. Nu e nevoie de nici un substrat. Scoate si tu pietrele, scutura plantele in apa, usor, sa iasa puii de prin ele, scoate si plantele si vezi ce se intampla. Femela n-are sens s-o tii mai mult de doua-trei ore de cand incepe sa fete. In intervalul asta de timp isi termina treaba.
Cel mai bine e sa cauti turba de la florarie peste care sa pui nisip. Cu vremea, fecalele pestilor vor imbogati si ele substratul cu substante nutritive pentru pesti
Salut. Scalarii nu au ce cauta acolo. Acvariul este prea mic. In ceea ce priveste femela de guppy care se agita cred ca deja a fatat. Daca nu, desi ma indoiesc, scoate-o la fatat.
Problema cu sticla gaurita este ca hrana pe care le-o va administra se va raspandi prin tot acvariul, inainte de a putea fi mancata de pui. Un acvariu pentru pui este cea mai eleganta solutie.
Daca nu depune s-ar putea sa moara. Din ce stiu eu e chiar foarte probabil sa moara. Icrele se vor pietrifica, nu-mi vine in minte termenul exact si va sucomba. Scoate-o sa depuna chiar daca nu pastrezi puii.
Este gravida, fara indoiala. Dar dupa parerea mea mai are pana sa fete. Cand va incepe sa i se bombeze si pieptul, si va capata un aspect mai patratos atunci se apropie momentul.
Asta nu e rau. Deci ti-au fatat femelele. Iti trebuie un acvariu cu tot tacamul: incalzire, aerare si eventual filtrare cu un burete. Trebuie sa te gandesti si la mancare pentru ei. Cea mai indicata: nauplii de artemia
Cel mai bine te ghidezi dupa partea din fata a abdomenului. Adica pieptul. Cand pieptul incepe sa devina patratos e momentul s-o scoti la fatat.
Da, daca femelele fac dungile acelea verticale pe corp, mai decolorate decat restul corpului, atunci trebuie scoase la depus
Asta spun si eu. Nu cred ca o sa te ia cineva la rost ca ai cumparat cativa pesti pe care-i tii in geanta
Mitica wrote:Personal nu mi-e frica de Tarom. De unde sa stie tarom ca eu am in geanta de umar neritine sau creveti. Problema e ce faci cu vamesul care iti face checkin-ul la bagaje, ala e problema

In plus de asta ai senzatia ca vamesul o sa se agate de faptul ca ai niste pesti in traista? "Sunt cadou pentru un prieten", si gata. Hai sa fim seriosi. Sunt convins 100% ca nu poate exista nici un fel de problema.
Daca vii cu pestii in geanta te asigur ca n-o sa ai nici o problema. Asta e clar. Este absolut legal sa aduci pesti, nu exista nici o restrictie.
Gandeste-te ca sunt oameni in Romania care fac importuri masive de pesti, pesti care vin cu o cursa cargo, etc. Asa ca...
@Catalin: parerea mea este sa nu le mai dai tubii. Fa un experiment si da-le vreo 10 zile numai hrana uscata. Parerea mea este ca nu or sa mai moara

@Razvan: Crede-ma ca si eu eram adept al tubilor si cand citeam pe forum ca unora si altora le mor pesti din cauza tubilor nu credeam. Ei bine, anul asta din vara incoace am pus-o si eu. Mi-au murit pesti de m-am saturat.
Iti spun mai mult ca sigur. Tubii sunt de vina. Anul asta a fost belea cu ei. Eu eram un adept al tubilor dar anul asta am lasat-o balta pentru cu ei pentru ca mureau pesti in nestire.
De la care Animax ai luat guppy? Daca ai luat de la Animax-ul de pe Turda din care ai luat? Albastrii sau cobrati?
Imi dau si eu cu presupusul. S-ar putea sa fie ceva calcaros care sa mareasca duritatea si automat sa scada aciditatea apei. In ceea ce priveste mirosul, se poate sa inlature si mirosurile. Cat despre faptul ca mentine apa limpede, asta nu o cred. Am incercat si eu tot felul de solutii minune de limpezire a apei, n-a functionat nici una. Apa limpede = echilibru perfect in acvariu
In primul rand asigura aerare non-stop in bazin. Nu doar noaptea. Apoi nu le mai da tubii. Anul asta tubii au fost de belea, poate datorita inundatiilor sau ploilor, nu stiu. Cert este ca si eu am pierdut o groaza de pesti din cauza tubilor.
Apoi da si tu mai multe detalii. Ce au guppy pana la urma? Nu mananca, nu inoata, au pete, sunt umflati,cu ce i-ai tratat?
Ce miros? In mod normal apa n-ar trebui sa miroasa in nici un fel. Fii mai explicit
Le cam omoara. Backtopur-ul nu tine cont de bacterii utile sau bacterii periculoase. Ucide tot. Dar acvariul se va cicla relativ repede, nu te ingrijora.
Pentru un acvariu bine echilibrat este adevarat ca schimburile de apa pot fi mai rare.
Cunosc pe cineva care are intr-un acvariu de vreo 300L doar un Oscar. Intr-adevar mai schimba apa cand isi aduce aminte.
Problema este cu incepatorii care inghesuie intr-un acvariu mic tot felul de specii incompatibile iar singura solutie este schimbul de apa des, pentru ca daca-i sfatuiesti sa dea din pesti oricum nu te asculta.

Si apropo Elrey: de ce mai schimbi apa la 6-8 luni daca e "lacrima"? Las-o asa.

Forum Index » Profile for viviparu' » Messages posted by viviparu'
Go to: