Message |
|
Termina Sorinele, tata! Era clar ca vorbeste de geam de 10mm. Pana si tu cred ca ar fi trebuit sa-ti dai seama.
|
 |
|
daca femela nu are dungile verticale pe corp atunci nu este gata de depus. Daca o bagi cu masculul si acele dungi verticale nu apar atunci e mai bine s-o scoti repede pentru ca masculul va deveni foarte violent. Si ridica temperatura la 29 de grade cum ai facut prima data. Cam asta e temperatura la care trebuie sa se intample imperecherea la betta. Acvariul este acoperit, foarte bine. Nu pune filtru/burete nici aerator. Curentul de apa/aer o sa distruga cuibul pe care-l face masculul.
|
 |
|
Un prieten m-a rugat sa postez acest anunt. Are de vanzare cam 10 pui de echinodorus rose, mari, asta pot sa va spun pentru ca i-am vazut si eu.
Pret intre 300.000-600.000 lei vechi, functie de marime.
|
 |
|
Daca vrei sa le inima de vita n-are sens sa o fierbi. Isi pierde mult din calitati. Curata inima de vita cruda de pielite, da-o prin masina de tocat cu ceva carne macra de peste, spanac si cativa catei de usturoi. O pui la congelat apoi o tai in bucati si o pisezi extrem de fin cu masina de rasnit cafea. Iese o hrana super. Pe bune, nu e nici un fel de gluma.
|
 |
|
Nu exista un termen fix. Depinde de conditii, de hrana, etc. Oricum daca le dai hrana vie or sa-si revina destul de repede. Pe de alta parte ai grija ca acum sunt predispusi la infectii
|
 |
|
Decat sa-l lasi sa se chinuie doua saptamani mai bine pune-l intr-o punga cu putina apa si baga-l la congelator. E o solutie mai eleganta decat sa-l arunci direct la buda
|
 |
|
In mod normal toate laturile acvariului trebui sa se sprijine pe baza. Probabil n-ai calculat bine dimensiunile(din lateralele mici trebuia sa scazi grosimea sticlei) si atunci asta a fost solutia pe care au gasit-o baietii.
|
 |
|
Daca s-a umflat abdomenul s-ar putea sa fie o infectie in organismul pestelui, sau hidropizie. Trebuie trecut pe antibiotic, Sera Backtopur Direct, pastile
|
 |
|
Ia un singur incalzitor de 200W. Oricum e mai oeftin decat 2x100W. In plus de asta diferenta de temperatura intre doua zone din bazin va fi mult prea mica ca sa conteze
|
 |
|
Trebuia s-o iei ma incet. Acvariul este inca neciclat si de-aici ai belele. Citeste ce ti-a recomandat Dolly apoi incearca sa faci totul cu rabdare.
|
 |
|
Cu cat temperatura este mai mare cu atat bioritmul pestelui se accelereaza. Pe de alta parte nu are sens sa tii temperatura asa de ridicata pentru ca, la eventuale boli care ar cere marirea temperaturii pentru vindecare nu prea mai ai unde sa o urci. Tine temperatura la 23-25 grade cat trebuie pentru Leeri. Parerea mea...
|
 |
|
Daca un singur peste e afectat atunci poate ca nu o sa ai probleme cu toti ceilalti. Izoleaza-l cat mai repede si da-i bolii in cap
|
 |
|
Scoate-l intr-un alt acvariu sau fa-i bai de scurta durata intr-o sticla de 2L
|
 |
|
Sera Backtopur Direct
|
 |
|
Da, sunt bune si fatatorile din comert. Mai nasol e cu xipho care are prostul obicei sa sara din acea fatatoare si cand calci dimineata pe covor simti ceva sub picior.
|
 |
|
Vezi ce se intampla daca nu te interesezi despre o specie inainte de a o cumpara?
|
 |
|
Ai mare grija cu hrana vie. Da-le cate putin pentru ca or sa manace pana plesnesc. La propriu
|
 |
|
Dupa ce femela va fata s-o scoti din acvariul maternitate pentru ca o sa se apuce sa manance puii. In plus de asta inaltimea coloanei de apa din acvariul maternitate ar fi bine sa nu depaseasca 10 cm pentru ca puii sa poata ajunge usor la suprafata pentru a-si umple cu aer vezica inotatoare. Si mai e un motiv. Vor gasi foarte repede hrana, fara un consum prea mare de energie
|
 |
|
Din apa ti-au aparut minunile alea. Daca ai fi avut pesti nici nu le-ai fi vazut
|
 |
|
Si la mine situatia s-a stabilizat. In sensul ca au murit toti. Aproximativ dou sute de xipho si vreo suta de platy. Asta e! N-am putut sa intervin cu absolut nimic. Sau n-am stiut...
|
 |
|