[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Alex
Forum Index » Profile for Alex » Messages posted by Alex
Message
Porcu wrote:Imi pare rau ca n-am loc si pentru specia asta, imi plac si merita avuti in acvariu ....... cine stie, poate odata o sa fie loc si pentru ei

Si mie imi plac. Si Mimoza e frumoasa.
Apropos @rick: cum mai merge? O mai ai?
stefanp wrote:O alta varianta ce mi-a zis-o Iulian aseara, la care nu m-am gandit, dar e plauzibila, ar fi ca poate exista mici scapari de gaz pe traseu. Si gandindu-ma ca furtunul ala negru nu e tocmai maleabil, iar ca am umblat cu butelia sa o duc la incarcari, l-am mai indoit pe-alocuri, s-ar putea sa fie o cauza.
E furtun special de CO2, din ala de la Aquamedic?
Alex wrote:.... mixaj dulce cu sarat, chiar daca piatra si nisipul nu sunt asa cum par.


manticore wrote:Desi dau o impresie ciudata (si defapt si asta era scopul), niciuna nu era direct din sectorul de acvaristica marina.


Scopul a fost atins, dupa cum vezi in sensul asta a fost si comentariul meu.
In continuare imi e greu sa admit folosirea nisipului asta in acvaristica plantata, acum cu atat mai mult cu cat imi confirmi si tu ca e utilizat in teraristica mai mult, dar stiu sigur ca mi-as dori oricand un nisip din asta pe o plaja la vara
Placidochromis phenochilus Gisseli, absolut superb, ce culori poa` sa aiba, parca-mi vine sa ma apuc de Cichlidae ca-n tinerete
Bravo, frumoasa poveste, frumosi pesti.
Imi place acvariul tau, ai virat frumos spre saramura

alexiumihai wrote:koala, pc.ciprian - anemonele sunt culese de la greci asta vara cand faceam snorkeling pe acolo, nu stiu daca se gasesc si pe la noi, mi-e greu sa ma despart de ele, sunt foarte spectaculoase cand se deschid sa prinda si ele ceva mancare.


@koala: cine nu sta la taverna toata ziua mai vede ceva si pe sub-apa in Grecia aia Cat am tras de tine sa te bag in mare, sa dai noroc la caracratitza...da` tu nimic Batman-Batman
Colegul vostru Sandu si-a schimbat nickname-ul si devine Alex
stefanp wrote:Sa inteleg ca tu sugerezi sa renunt de tot la gazon? Sau sa renunt la o parte? Sa-i schimb forma?


Este asa o moda sa se renunte la gazon, am observat-o pe la anumite conscursuri, eu nu ma impac inca cu ideea asta asa ca nu ti-as sugera sa renunti la el, cu atat mai mult cu cat am vazut ca te-au pus la munca ceva copchii astia pe aici ...probabil ca as pastra o parte din el si as vedea cum au aranjat altii acvarii similare pe partea din fata cu HC.
Uita-te pe site-uri de aquascape/concursuri, imposibil sa nu gasesti ceva sa te inspiri.
De curand am descoperit acvariul tau. Ochi deformat de iubitor de plante...de fiecare data cand vad un acvariu ma uit la dimesiuni. Cand vad unul cu latimea mai mare decat inaltimea incep sa-l apreciez. Nu stiu, cred ca mi-am facut operatie pe creier si asa sunt setat deja.

Revenind la problema pH-ului atat timp cati toti parametrii sunt identici si cantitatea de CO2 aditionata este identica, schimbarea este in partea biologica. Metabolismul, fotositeza misca diferit in functie de nshpe factori. De exemplu tai niste plante se consuma altfel CO2-ul, scade altfel pH-ul samd. Vrei pH la o anumita valoare, pH controller-ul da-i pe valoarea dorita si baga mai mult CO2.

Plantele sunt sanatoase, peisajul, mai ai de lucru. Nici mie nu-mi place radacina dar uite ca in partea stanga ti-a iesit o imagine frumoasa cu moss si radacina. Ca sa zic asa aici in dreapta nu te ajuta materialul lemnos. Nu e vina ta dar ori o integrezi altfel ori ii faci vant.Eu as culca-o pe jos...ca sa dea un contrast misto maronul cu verdele crud , in plus pare ca ai un Fissidens pe ea...daca nu ai(pentru ca nu imi dau seama din poza ce planta e), ia-ti pentru ca sa o sa ai contrast si cu un verde inchis pe cel deschis de la HC

Gazonul vad ca ii inebuneste pe toti. Apreciez munca, ti-ai format o parere descpre cum merge lucrarea cu HC dar atat. Depaseste momentul, mergi ai departe. O sa iti pun ca pe mine unul nu ma sparge campia aia care ocupa mai mult de jumatate din fata acvariul tau in forma unui V. Aici as gasii altceva, e prea plat, prea simplu tot si odata depasita multumirea faptului ca ai reusit un gazon frumos, ce facem??? Mai povestim.
Porcu wrote:Prima senzatie pe care am avut-o a fost de acvariu marin cu diverse alge, Caulerpa etc .
Cumva asta este si senzatia mea...nu stiu ce sa zic despre
Senzatia este de combinatie de pietre si nisip din spartura de coral, deci marin cu plante de apa dulce.
E mic insa si asta imi place, 0.4 litri
Nu arata rau de loc dar totusi nici nu pot sa-l laud din tot sufletul tocmai pentru ca asta e senzatia peste care nu pot sa trec, de mixaj dulce cu sarat, chiar daca piatra si nisipul nu sunt asa cum par.
Oricum o sa ramana de referinta.
Sandu wrote: In afara faptului ca este un substrat inert are o porozitate care mie imi place. Chiar si faptul ca este asa pestrit poate sa fie intersant.


Dogibeer wrote:Ce mia placut cel mai mult la Volcanit a forozitatea mare si faptul ca el se poate refolosi de fiecare data , se spala si gata , reincepe distractia.


Asta spuneam si eu desi cred ca joaca asta tine pana la o limita, chiar daca noi ne-am dorii sa fie altfel si sa nu mai cumparam ever alt substrat. Nu pot sa spun ca am ceva studii de laborator care sa vina in sprijinul celor ce o sa le afirm ci mai degraba ma bazez pe ceva discutii citite pe forumuri din strainatate si pe oarecare bun simt legat despre functionarea sistemului. Dar se pare ca nu poti repeta la infinit folosirea lui dupa spalare, oricat de intensa ar fi ea. In principiu porii respectivi la o anumita perioada de timp oricum se vor colmata si nu vor mai permite incarcare cu nutrienti. In fond ce tine la infinit pe lumea asta??? Dar repet nu am dovada ca lucrurile stau asa cum se discuta...

Dogibeer wrote:Am vrut sa adaug si 5L de Tropica substrat dar asta ar fii impiedicat aspirarea substratului si s-ar fii colmatat foarte repede Volcanitul datorita porozitatii si sa nu mai spun ce chin ar fii fost in momentul in care doream sa refac acvariul dorind a o spala.

Bine ai facut ca nu ai bagat! Ii taiai exact calitatea principala, il colmatai si nu mai puteai sa muti plantele in acvariu deloc, pe cand asa te joci cu aquascape-ul si mai plimbi planta dreapta-stanga dupa cum vrei.

Dogibeer wrote:Valorile de la Macro sunt cele clasice mai ales la inceput de drum si adica N-10ppm si P-1ppm iar restul vine la pachet cu concentrati clasica.
In momentul in care observ ca se cere mai mult urc doza si adica dozez mai des dar intentia e aceasi de a mentine pe linie 10/1 in functie de cat se consuma.

Consider ca astea sunt informatii pe care restul colegilor trebuie sa le afle de la noi...e o informatie ce ii poate ajuta in setarea unui nou acvariu.
Spre exemplu si eu pornesc cu valori mai mici pe care le cresc in timp dar si cu schimburi mai mari de apa.
Apoi daca ai scris de N si de P nu ai scris daca adaugi separat si K de la inceput.

Bafta si asteptam up-date atunci cand ai ceva de aratat!


manticore wrote:uita-te in exotica mica verde, cred ca pe aponogeton era articolul, nu mai stiu sigur, implica polonia.

Aha acum ca ai pomenit parca imi aduc si eu aminte...
Stiam ca era vb despre Aponogeton si ca era scris un articol de catre un Ceh sau polonez...estic, in tot cazul

manticore wrote:si banuiesc ca te referi la Chris, om tare fain desi nu am vb f des cu el (dar la fiecare hannover povesteam un pic).

Da la el ma refeream
Restul detaliilor le vorbim pe PM
O seara buna
manticore wrote:O baza a retetelor era mentionata in una din cartile exotica scrise inainte de 89 ( nu mai am cartea). Vb de echinodorusi, cryptocoryne - soiuri rare la ora aceea ( osiris, ozelot, etc). La nymphea lotus thermalis ( care l-am avut in proiect rezulattele nu au fost deosebite).


Cunosc situatia plantelor la vremea aceea.
Detin acvari din anii 70, asa ca pot sa iti spun cu usurinta chiar si ce specii de Echinodorus sau Crypto se gaseau pe vremea aia.
De fapt ca sa fiu si mai concret am ambele carti publicate de catre Exotica, cea verde si mica dar si ce galbena format mai mare scoasa in urma Simpozionului Acvaristic din Ploiesti din anii 80.
Mai conret vei gasii chiar un articol publicat de mine in ce-a de a doua aparitie Exotica...cu toate astea nu imi amintesc daca era ceva publicat despre clonarea, dar au trecut ani buni de atunci. Iar memoria...deh nu mai e nici ea ce a fost odata. Caut cartile, pentru ca le am si vorbim la concret cand dau de ele


manticore wrote:Legat de shrimpi am fost la Hannover 2009-2012 si tot luam ce erau treburi interesante pe acolo.

Asta-i un lucru bun inseamna ca avem probabil cunostinte comune in randul celor care au expus acolo sau chiar au tinut conferinte pe parcursul celor doua zile.
Pe partea de shrimpi/fotografie te cunosti cu cineva dintre cei care au fost pe acolo?


koala wrote:Mi-aduce aminte de acvariul meu "veioza"... cred ca am fost un vizionar si am anticipat putin succesul de casa al nano-urilor de astazi

Acvariull tau veioza imi aduce aminte de faptul ca noi faceam naano pe vremea cand nu se inventasera nano-cube . Mai stii cumva dimensiunile, asa ca sa facem niste calcule si sa ne distram un pic
Tin minte ca aveam si eu unul mic pe noptiera din dormitor...
Forma insa nu-mi permitea sa fiu aprope de cube, totusi 35x25x35
Eu zic asa din poza ca al tau e mai aproape de...
E usor cam "junglarit" dar imi place cum mege. La ce vaarsta a ajuns?
Banuiesc ca lucrezi tot pe Dennerle. Lucrezi pe gama completa acum?
manticore wrote:
rezumativ:
peste 80 specii ovipare inmultite
clonari plante acvatice
selectie linie creveti
acvaristica marina
plante acvatice
importuri pesti si plante
boli pesti (microscopie)
5 ani sef departament acvaristica magazin germania

sunt din bistrita si ma numesc robert


Bine ai venit!
Impresionant CV-ul!!! Speram sa ne impartartasesti cat mai multe din experienta ta.

Personal sunt foarte interesat de partea legata de clonare plante acvatice.
De regula asta implica crearea de copii ale fragmentelor de ADN (clonare molecular?)...inmultire vegetativa practic.
Din experienta pe care o am in cadrul facultatii, stiu ca se lucra la nivele de laborator prin divizarea unei singure celule intr-o populatie de celule identice din punct de vedere genetic . Prin acest proces ne foloseam de un mediu cu substante nutritive(un fel de agar) ce permitea dezvoltarea celulei primare.
Ulterior prin procesul de mitoza se obtineau produse identice genetic . De regula celulele erau recoltate din zona radiculara.
Dar exista o serie de aparatura daca vrei specifica acestei activitati...aparatura costisitoare, aceleratoare, etc...aparatura specifica unui laborator de genetica moleculara...
Inteleg ca totusi ai lucrat la nivel de magazin, fie el si cel mai mare din N Germniei...aveau astfel de aparatura?


Chiar daca nu mai am direct legatura cu munca de cercetare, raman totusi un pasionat al replicarii plantelor prin metode de laborator, asa ca as aprecia orice detalii legate de modul in care va desfasurati voi acolo activitatea.

Vad ca ai facut si selectie pe partea de shrimps, ma bucur sa putem conta pe cineva care sa ne ajute sa dezvoltam putin si sectiunea pe partea de nevertebrate.
Tocmai am pus la dispozitia colegilor un link legat de desfasurarea "The 5th Shrimp International Championship 2013 (Hanover) "
Cu aceasta ocazie imi exprimam dorinta de a revigora sectiunea de nevertebrate la care din pacate s-a cam somat...
Pe plan interelational am inceput si ceva demersuri inspre aceasta directie. Sper ca aparitia ta pe acest forum sa se dovedeasca o coincidenta fericita
Tinem legatura!
Il mai ai...ce s-a mai intamplat cu el?
koala wrote:Cosmine, o imagine de ansamblu cu bazinul discusilor? Se poate?
...si una cu setup-ul upgradat la zi daca se poate
koala wrote:Nu reusesc sa imi dau seama daca poza e oarecum "rozalie" din cauza WhiteBalance-ului de la aparatul foto... sau asa ai ales tu tuburile. Mie imi place imaginea generala!


koala wrote:doua giesemann midday si doua aquaflora


@koala. Este genul de lumina pe care o aveam eu in acvariul cu ADA din bucatarie, ca sa iti dai exact seama despre ce roz e vorba.
Giesemann
stefanp wrote:Iuliane, cu iertare ca am deturnat putin topicul

Sper sa nu se supere...dar cumva si eu indemn sa ne apucam mai atent de sectiunea Nevertebrate si sa trecem pe acolo mai des semnaland aspectele legate de cresterea crevetilor.
E pacat, sectiunea e veche si cam bate vantul prin ea, pare ca lumea nu detine shrimpi si can` colo vad ca toti avem "de samanta" cate o mica bijuterie. Care un Sakura, care un Crystal Red care un Snow White
 
Forum Index » Profile for Alex » Messages posted by Alex
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com