[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Alex
Forum Index » Profile for Alex » Messages posted by Alex
Alex.B wrote:Sa mi fie cu iertare dar nu am mai postat nimic, sunt vinovat, dar deh...sunt in cautare de job, deci am altele pe cap:d Maine bag ceva poze:d Apropo de poze, nu stiu cum , dar am o scama intrata in obiectivul aparatului Stie careva daca se poate desface obiectivul, curata? Am un Nikon S9100.
Nu iti fa probleme, imi placea cum arata....asteptm rabdatori
Gabriel wrote:Domnilor,

Doi colegi din Constanta [dintre care unul, din pacate, nu activeaza pe niciun forum] au creat si ei un paludariu ce merita mentionat aici.
Am sa vorbesc maine cu ei sa vad daca putem posta niste fortografii.

Asteptam un raspuns...sa ne clatim ochii cu "productia locala"
Lofty wrote:Oare cat or costa?
Totusi, cred ca se pot face lucruri frumoase si cu Red Cherry (hai Sakura) care e accesibil oricui. Habitatul cu alegerea si dimensiunea plantelor si a decorului trebuie sa fie baza si sa puna in valoare crevetele.
Cunosc ceva preturi. Stiu ca o sa para de poveste,dar intelec ca acei creveti aflati in top pot valora in jur de 1000E, in Japonia sunt preturi si maai mari.
Nu ne pune nimeni sa aspiram la asa ceva....pentru ca depinde de clasa, de puritate de selectie.
Apoi un Sakura este exact cum ai zis ceva deosebit.
Noutati cumva...cum mai merge?
mihaio07 wrote:De unde ai luat lampa Dennerle?

Pe vremuri aveau la Hornbach...oare nu mai au?
Dogibeer wrote:Noul meu acvariu :

Lumina: vor fii 3 drossere de 2x 54w cu 6 tuburi 3 x 865 si 3x Sylvania Grolux. Deocamdata am 2x 54w pentru ciclare.

Nu am folosit subtrat fertil ci 6 saci de Volcanit. Sunt curios cum vor merge plantele fara Tropica ca si substrat , dupa 4 ani de folosinta greu am renuntat la argila minune .

Fertilizare lichida Tropica micro iar macro PPS Pro.

CO2 de la butelie 2Kg. In prima parte voi folosi un difuzor ceramic , pe urma o sa imi achizitionez un atomizator.

Filtrare deocamdata am unul intern JBL dar pe viitor o sa fie un DIY cu o capacitate mai mare decat cele de firma, pe parte de material filtrant.

In primul rand maa bucur ca ai dat drumu la unul nou!
Interesanta obtiunea cu Aqua Medic Volcanit. In afara faptului ca este un substrat inert are o porozitate care mie imi place. Chiar si faptul ca este asa pestrit poate sa fie intersant.
Mie imi place culoarea...dar e drept aici e chestie de gust.
Banuiesc ca ce te-a cucerit este faptul ca el contine 10% Ferrolit (un fertilizant pe baza de fier) dupa cum zic cei de la Aquamedic. Sunt curios insa ce si daca are efect la nivel de plante. Eu sunt mai obisnuit cu Fe la pastila decat la sol
O sa-ti urmaresc topicul macar si pentru asta.
Volcanit-ul fost la un momentdat una dintre obtiunile pentru acvariul meu mare.

Cu lumina daca vine vorba de neoane...din T5 Giesemann nu ma scoti, dar stiu ca Porcu a lucrat mult pe Sylvania si era extrem de multumit deci cred ca e de bine.
Fertilizarea o apreciez. Astia de la Tropica intodeauna au facut treaba buna si nu vad de ce nu ti-ar merge si tie bine cu ei...Macro DIY deja e clasic cam toti folosesc. Poate ca este bine sa descrii la inceput ca sa mai invete si altii, cat dai ce valori, cand ai schimburi de apa...chestii utile pentru cei care nu au lucrat cu asa ceva.

In rest nu am ce sa-ti spun...in fond probabil ca nimic din ce este aici nu o sa mai fie peste cateva luni...deci nu pot decat sa-ti tin pumnii. Si pe percurs sa mai schimbam ca deobicei o vorba doua. Mai incolo vorbim si de plante. Pietrele(scoria vulcanica) ai luat-o pt decor sau ca sa prinzi diverse pe ele? ...asta ca sa-ti bag in cap o nebunie
bitanu wrote:Asa am zis si eu in gand la prima vedere , dar m-am razgandit cand mi-am adus aminte ca este un concurs cu prezentare LIVE, ceea ce rastoarna buturuga.

Ai atras foarte bine atentia asupra acestui aspect!

Altfel, partea de peisaj s-a dorit mai degraba una informala, daca vrei o adunare intre prieteni buni printre care cativa cu nume de mare rezonanta pentru cei ce inteleg si urmaresc fenomenul.
Cu toate astea ca sa redam proportiile adevarate fenomenului petrecut in Germania, tema centrala a fost un pic alta
Ca sa dau citat din prezentarea evenimentului, o descriere mai apropae de adevar ar fi sunat cam asa: "The 5th International Shrimp Championship" will be held from January 25 until 27 January 2013 in Hanover, Germany. Also, the Aquascaping contest "The Art of the planted Aquarium 2013" is worth visiting.
Ar fi fost pacat sa-i lasam lipsiti de aceasta informatie pe iubitorii crevetilor de la noi de pe forum.

Programul(pentru cei interesati)a fost asta:

Saturday
11:00 F. Bitter Zwerggarnelen in der Natur – Neue Fundorte in Südostasien
12:30 O. Lucanus Biotope im oberen Rio Xingu und Tapajos
14:00 M. Kilic Eine malaiische Insel im Südchinesischen Meer – Wirbellose
aus Tioman
15:30 C. Kasselmann Afrika – Wasserpflanzen vom Schwarzen Kontinent

Sunday
10:30 S. Hummel / C. Lukhaup Florida Springs – Wasserpflanzentour im Sunshine State
11:30 M. Rademacher / O. Mengedoht Brutpflegeverhalten von Geosesarma-Krabben
12:30 O. Petersen Light and CO2 in the planted aquarium – How select the right plants
for your tank (English!)
14:00 H. Hieronimus Wasser testen – aber richtig!
15:30 N.N. Award of the Shrimp Championship Winner’s
16:00 N.N. Shrimp Auction for all Bidders

...cateva nume sonore pe acolo zic eu si o licitatie pentru amatori de unde o sa maa credeti pe cuvant aveati ce cumpara.
Ca sa ne facem o impresie mai completa asupra evenimentului am sa vin in sprijinul afirmatiilor mele si cu niste imagini:
LINK

Stiu...suntem departe si la creveti, daca va uitati un pic pe link-ul meu, dar dupa cum stiti este un subiect care ma preocupa de cativa ani buni. Ce pot sa fac, este sa ma ocup mai temeinic de sectiunea noastra de Nevertebrate, care...cam someaza in timp ce altii ajung la al 5-lea campionat international.
Nu-i nimic, asa se soma si la peisaj acum fo 10 ani de zile cand ne-am apucat de ars gura pe aici pe forum

Vedeta concursului dupa parerea mea...si nu numai, a fost insa:
alex08 wrote:Vad ca se tot discuta de concurs, setup-ul sincer nu a fost gandit ca sa fie inscris. Am facut acvariul cum am considerat eu de cuvinta atunci, ca a prins la public este alta treaba.
Nu am avut si nici nu am aere de aquascaper, daca m-a perceput cineva asa, sunt un acvarist cat se poate de normal, care iubeste mult acest hobby.

De altfel, daca cineva considera ca acvariul nu se incadreaza la aceasta categorie, fara nici o suparare se poate muta jurnalul.
Nu am intrat pe acest forum sa dau lectii la nimeni ci am intrat pentru a impartasii proiectul la care lucrez.

Eh acuma nu o lua asa...cum vine asta cu aere de aquascaper???
Firesc ca asta-i sectiunea. Chiar Porcu vad ca ti-a indicat-o deci nu vad de ce faci nazuri...pentru niste recomandari primite.

Atat eu ca si Porcu dealtfel am simtit ca se poate mai mult...daca vrei sa iti lasi asa acvariul, firesc este al tau, doar nu vrem sa fim precum in bancul cu babuta care defapt nu voia sa fie trecuta strada, dar era impinsa cu forta sa o faca
Desi daca am inteles bine vad ca si tu ai planuri cu acvariul si dealtfel recomandarile mele coincid in mod fericit cu intentiile tale de viitor. Deci unde-i problema?

Ca sa fiu cinstit senzatia mea este ca amandoi (Guitz si cu mie) am vrut mai degraba sa-ti atragem atentia despre cum vedem noi treaba cu folosirea folosirea Micro DIY si dezavantajele concrete ale acestui tip de fertilizare.
Cred ca este o discutie din care au de invatat cu totii, poate chiar si alti useri care au citit acele randuri.
Amandoi am explicat de ce nu o recomandam fertilizare DIY pentru Micro si care este substratul acestei politici adoptate de forumul nostru vis-a-vis de folosirea lor.
...Ce faci tu la tine acasa e treaba ta, iar daca o sa tii cont sau nu, e iarasi treaba ta...datoria noastra a fost sa-ti atragem atentia, ca de aia administram acest forum.

Ca si cu fertilizarea este obtiunea ta larg deschisa spre ce level vrei sa duci acest acvariu:...concurs, pentru ochiul tau, pentru ochii publicului, sa scoti ochii altora ....noi doar am apreciat ca ai potential...ceea ce zic eu ca nu e de rau si nici de natura sa deranjeze.
Sper sa nu te dezamagesc prea tare, dar si eu sunt de cealalta parte a baricadei.

Tocmai pentru ca acvariul tau a atras atentia in mod placut, m-am gandit sa iti scriu cateva randuri, pe care sper sa le apreciezi la justa lor valoare avand in vedere ca suntem un grup de pasionati in aquascape/cresterea plantelor, as putea sa spun ca primii dintre cei pasionati in ale plantelor care am deschis un forum in Romania si care am scolit dupa priceperea noastra cativa oameni care ne-au facut mandri prin rezultatele otinute de ei la diverse concursuri internationale.
Ca de fiecare data cand am simtit ca omul are potential l-am sfatuit, incercand sa-i slefuim diamantul spre a-l expune in toata splendoarea fatetelor sale.

Incep prin a-ti spune ca ai depus o munca pe care toti o apreciaza.
Nu am sa ti-o laud si eu...este o pierdere de timp, au facut-o si altii dar laudele in sine nu ti-au adus nimic constructiv in afara unei automultumiri.
Vreau sa ma intelegi bine si sa accepti ca odata ce ai intrat pe acest forum joci, cum se spune...in alta liga .
Ma gandesc insa ca asta si cautai, altminteri nu vad de ce te-ai fi inscris si aici si nu ai fi ramas acolo unde zici ca ti-ai expus acvariul initial.

Parea mea este ca esti foarte aproape de o performanta superioara celei prezente.
Impart recomandarile mele in doua categorii:
-de fertilizare
-de aquascape

Prima vad ca deja a fost amintita si de colegul meu, Porcu.
Ai spus ca folosesti DIY macro si micro.

In ultimii ani o serie intreaga de iubitori de plante au mers pentru a pune in valoare anumite plante pe fertilizare dedicata, unor anumite specii de plante stiut fiind faptul ca fiecare prefera un anumit cuantum de nutrienti. Pana aici nimic rau. Culoarea unei plante, oricat de derizoriu ar parea, este insa un obiect de disputa in arbitrajul contemporan. Se vrea sa se dea ce este mai bun din planta.
Tocmai de aici fertilizantilor ce se produceau cu 10 ani in urma si care mergeau pe formule ce includeau sau nu N,P,K in formula de fabricatie li s-au opus cei care merg pe un tip de fertilizare ce iti ofera libertatea de a administra valori dorite in macro.
Nu este un secret daca spunem ca doua firme precum Seachem sau Easy Life au jucat pe aceasta carte castigatoare si la momentul actual sunt printre cei mai renumiti producatori de macro si care adreseaza cumparatorilor produse usor de dozat dupa pofta inimii si cerinta plantelor din acvariu.
De principiu s-a strambat din nas spunandu-se ca produsele de macro se puteau obtine si pe cale DIY la preturi infime comparand cu produsul final al unei uneia dintre cele doua firme date ca exemplu.
Partial toti am fost de parere ca fertilizarea macro se poate face si pe sistem DIY daca exista priceperea, substanta, cunoasterea samd.
Macronutrientii au la baza substante cu stabilitate care atat timp cat sunt dozati cum trebuie nu trebuie sa dea rateuri.
Deci cu astia am terminat...

Problema este la ceilalti, adica la fertilizarea DIY MICRO!
Acum ca nu ai descoperit tu inca formula ideala a fertilizantilor micro imi este lesne de inteles dar eu iti spun ca pentru o investie minima oameni care au mers pe fertilizare PPS de ani de zile si care au cunostinte infinit mai mari ca ilustrii nostri Dexteri locali au decis unanim ca e mai bine sa foloseasca fertilizanti micro rezultati in urma activitatii prestate intr-un laborator respectabil.
As putea sa iti invoc cateva nume cu rezonanta in materie de PPS care au facut recomandari in acest sens asta spre a nu crede cumva ca fac uzanta de sarmul meu intelectual si ca vreau eu musai sa te conving de ceva, dar sincer imi pare rau pentru ca plantele, sunt aproape de un potential maxim si-n plus dupa cum pomeneste o zicala nu tocamai academica, atunci cant te joci in fundu gol pe langa ... nu stii cand ti-o trage . Asadar eu zic ca e pacat de munculita ta, doar pentru o mica investitie intr-un fertilizant serios.

In acest sens, politica acestui forum a fost spre a indemna userii la folosirea doar acolo unde se justifica a altor produse decat a unor firme consacrate. Ori aici eu cred ca nu este un domeniu unde merita sa te expui decat daca nu ai alte planuri de extindere a liniei tale de produse din productia proprie DIY care o sa se dovedeasca in ani evident superioara celor produse in laboratoare...sa zicem Seachem Laboratories ca sa dau un exemplu. Evident glumesc.

Asadar am sa-ti citez din Tom Barr, - zic eu destul de cunoscut in materie de Estimative Index (EI) ca sa nu zic parintele, preluat ulterior de un forum universal recunoscut drept top in materie: Aquatic Plant Central care recomanda 3 produse micro cu proprietati similare.
... for micro - trace elements: Plantex CSM+B, Seachem Flourish, and Tropica AquaCare are equivalent to each other.

Eu am lucrat cu Dupla si ADA...amandoua top. Merge si JBL pentru ca e ieftin...
Cam asta este legat de fertilizare.

Acum odata stabilita problema fertilizarii cred ca as putea sa iti spun ca si din punct de vedere peisaj am sa-ti fac pe scurt niste propuneri.
Daca in cazul fertilizarii lucrurile stau simplu si se bazeaza pe cunoasterea proprietatile chimice a anumitor elemente din natura in ce priveste aquascapingul este adevarat ca lucrurile sunt usor mai complicate.
Pentru ca aquascapingul tine de arta...ori arta stim cu totii ca poate sau nu poate fi pe gustul anumitor persoane.
Eu nu iti spun ca sa tii cont. Poate esti din categoria nu e frumos ce le place altora e frumos ce-mi place mie...Nu esti nici primul nici ultimul probabil...dar datoria mea, daca ai intrat pe acest forum este sa-ti spun la dispozitie experienta pe care o am participand la cateva arbitraje legat de modul in care se analizeaza astfel de acvarii.

Asadar ce as schimba:
1.Cred ca ai cam multe specii de plante. Jocul de culori care initial iti atrage atentia in timp devine prea strident.
Deci as mai taia din specii. Ai mult prea multe.
Iti garnatez ca se poate face ceva de concurs si cu contrast cu fo` 9 specii.
Este un trend general si o remarca infinit repetata la toate concursurile arbitrate pe afara spre a nu se exagera cu numarul speciilor.

2. Insula ta de liniste dupa parea mea este prea simetrica.
Plasata in mijlocul imaginii avand asadar un punct focal defectuos. E chiar in mijlocul gramezii
Din aceasta dilema cu un pic de noroc s-ar putea sa iesi adaugand poate cateva radacini care sa iasa de undeva din mijlocul insulei la distante si forme diferite. Poate...

In final sper sa apreciezi la justa valoare sfaturile mele astfel incat sa nu te consideri deranjat.
Dar am zis ca e mai bine sa stii cum stau lucrurile decat sa iti scriu un sec bravo ai un acvariu peste medie.
Sa nu ne facem iluzii ca sa n-avem deziluzii.
Treaba este ca fara sa fie un acvariu inovativ prin tipul de aquascape si care sa rupa gura targului printr-o idee inedita, cu ceva imbunatatiri, poti sa ai asteptari mai mari de la el. Chiar si intr-un concurs.
Bafta si in masura in care timpul mi-o va permite am sa-ti urmaresc evolutia pe acest forum.
Numai bine.
mihai_ursescu wrote:viermisorii de pe geamuri o sa dispara odata cu cresterea carasheilor tai.....ai dat de papa la adulti tubifex...sint pui de tubifex...ai pus artemia la eclozat? daca nu, poti folosi ,,first bite '' de la Hikari
viulian wrote:Eheee dragii mosului, pentru ca sunt la topicul despre mine, si in speranta ca mai marii forumului sa nu ma baneze ca discut si despre altceva in afara de acvaristica (o legatura taaaaaangentiala este totusi si ceva de pe forum imi spune ca si Sandu as sti una alta despre asta) m-a lovit mai de o vreme pasiunea pentru trenuletele romanesti.

Da asa este, am fost si sunt inca pasionat de trenulete electrice. Mai am inca 3 garnituri cu vagoane de calatori si marfa, produse de catre firma TT(12mm).
Cumva ai dreptate , prin migalosenie se apropie de aquascaping deci exista si o astfel de legatura.
Ba ca sa vezi cat de bine ai nimerit-o cu legatura intre acvaristica si trenulete o sa iti spun ca locatia care gazduieste Interzoo din 2 in 2 ani, la Nuremberg, adaposteste si alte evenimente expozitionale. Cu ani de zile in urma am participat la un astfel de eveniment, un targ de jucarii , artificii si baloane.....o nebunie!!! Daca vrei sa te sinucizi te duci acolo si cat este de magar-mare ai cumpara tot!!!
Imagineaza-ti ca intr-un pavilion aproape cat cel cel de la TIB erau expuse numai trenulete electrice si machetele aferente pana la trenuri in marime naturala. Cel mai misto a fost cand am servit masa la restaurantul pavilionului, unde totul ti se servea prin intermediul unui tren ce aducea farfuriile dupa un traseu serpuit printre mese Dati dracu nemtii astia...ca si in acvaristica si in trenulete sunt tatici.
Revenind la ce ai tu ...nu cunosc garniturile fabricate in Romania. De regula nivelul detaliilor cred ca sunt sub ce oferea si ofera piata din vest (HQ, TT, PIKO). Acuma daca ai tu o bucurie la modelele alea...este altceva. Dar vreau sa-ti spun ca acum ceva vreme am vazut modelul de locomotiva de care ti-ai dorit, inscriptionat cu culorile si insemnele CFR la un model pe 16 mm...deci se gaseau si facute la nemti.
In general este o pasiune care te cam cheleste la buzunar...dar cand e pasiune, nah...
Bafta si tine-te departe de scandalurile de pe forumurile alora...ce mizerie e si pe la aia ....Asta a fost si motivul pentru care nu am postat la ei, imi ajungea rahatul meu local cu acvaristii lui peste , nu mai imi trebuiau sa-mi "suiere" si trenurile prin cap
...nu-mi spune, Sorine
Eu sunt dezamagit nu are glob de disco
Brava bah, sa le stapanesti sanatos pe toate ledurile tale
koala wrote:Hmm, mi s-au naruit visele ... ultima lista arata asa:

2 Valenciennea puellaris (guvizi mancatori de nisip)
1 Salarias fasciatus (guvide mancator de alge)
1 Zebrasoma flavescens (chirurg galben)
1 Zebrasoma xanthurum (chirurg albastru)
1 Centropyge loriculus
1 Acanthurus leucosternon
9 Chromis viridis
5 Pseudochromis fridmani
5 Pseudochromis flavivertex
2 Amphiprion clarkii
2 Amphiprion ocellaris

E clar, pana nu ma vad cu pestii in bazin, o sa tot modific ...

Intreb si eu...de ce preferi Amphiprionii si nu Premnas biaculeatus am vazut cateva varietati superbe?
Ce s-a ales de pestii recomandati de Roni: Cirrhilabrus aurantidorsalis si mai ales Cirrhilabrus scottorum pareau foarte misto la culori si foarte..."Reef Compatible"?
dorin_st wrote:Deci da, am vorbit cu Ricardo, si azi facem masuratorile si planurile pentru lampa cu leduri. Vreau sa-i propun ceva mai deosebit, sigur va avea un impact vizual deosebit
Sunt sigur, o sa iasa ceva deosebit
Te rog baga-i si-un stroboscop...koala e discar batran, mai demodat deci o sa-i trezesti nostalgii.
Spui ca-i de la Sandu cu dedicatie ca sa-i joace noaptea ochii`n el
Eu deja m-au uitat sa-i pun si un glob!
Oricat de frumoasa ti se pare Nymphaea lotus Zenkeri "Red" din stanga trebuie sa iei in calcul despartirea in rest si mie imi place, incepe sa se apropie de ceea ce ti-ai propus. Bafta in continuare!
Bine ai venit Claus!
Ciprian ti-a dat niste sfaturi bune!
Daca te decizi sa mergi pe varianta JBL uite aici un articol scris de un coleg pe aceasta tema. Poate sa-ti fie de ajutor : LINK

Ca un sfat nu te baga din prima spre Amano...step by step.
Intai sa te vezi ca poti sa cresti cam ce plante vrei si apoi sa te concentrezi pe peisaj...
Bafta.
Ok, vazut topic, se continua discutia acolo. Aici se inchide.
pc.ciprian wrote:Imbolnavire placuta?
E pierdut...dus si gata bagat la saramura Din prima clipa cand a bagat apa sarata in acvariul ala de la dennerle pe care culmea fatalitatii eu i l-am dat ...s-a ales prafu`. Intrebati-l sa va spuna cu mana pe inima ce i-am zis primul lucru dupa ce am inceput discutiile daca se poate sau nu sa-si faca acvariu in conserva aia
Imi puneam toti banii pe faptul ca o sa si-l faca si pe ala mare tot saramura
Acum ti-am vazut acvariul.
Placut impresionat.
Are "cojones" Simplu dar eficient!
Il invidiez pe betta-nul tau , dar daca ai vrea sa iti spun primul lucru care ma deranjaza vizual la acvariul este exact el.
Un card de pesti mici, ceva rasbore poate, s-ar integra mai bine in imaginea pe care ai vrut sa ne-o proiectezi.

Forum Index » Profile for Alex » Messages posted by Alex
Go to: