Message |
|
Pun o poza cu rotala boschii . E singura planta care stagneaza sau misca extrem de incet. E drept ca acvariul are doar 17 zile dar comparativ cu celelalte plante imi pare cam jigarita . De o saptamina fertilizez si macro , am PO4 undeva la 0,2 ppm iar NO3 pe la 5 ppm . Si stratul de nisip care acopera aquabasisul este cam de 5-6 cm si ma gindesc ca ajung greu radacinile la el.
Frunzele ei imi par usor galbui .
Si inca ceva e singura din plante care nu o vad perlind..
|
 |
|
Ar fi mare pacat sa l pierzi , sint tare tare faini ca pereche.
|
 |
|
Si a revenit pestele Care nu minca?
|
 |
|
Nu stiu daca un filtru juwel bioflow de capacitate mai mare daca ar face fata ( are capacitate destul de mare in care se poate adauga material filtrant ) .
|
 |
|
Am vazut si eu acum pozele mai clar .Sigur merg bine si genul ala de plante .
Poate dupa ce mi fac fixul cu moss ul sa incerc si alte plante verzi .
|
 |
|
O sa ma uit acasa ca acu s la munca si nu am net decit pe Telefon si nu vad mare lucru. Mersi de idei.
|
 |
|
Salutare Hadul
In primul rind multam tare de apreciere !
Ma bucur mult ca ti Place si apreciez si comenturile critice sa le zic asa sau constructive.
Ideea mea a fost sa creez o compozitie plecind de la o combinatie de Moss pietre albastre si nisip alb(imi Place foarte mult combinatia asta de culori) la Care sa mai adaug plante Care sa se integreze in peisaj si sa aduca o variatie de culoare si forma.
Legat de pietre toate sint cloudy rocks dar din loturi diferite.
Piatra din dreapta are mult alb pe partea de sus dar asta e acum , eventual o voi acoperi cu Moss.
La aranjamentul pietrelor nu as mai umbla petru ca am aquabasis sub ele plus ca ar trebui regindit tot.
Legat de plante poate am sa mai adaug cum zici zu ceva cu frunze fine, nu stiu daca helferi merge neaparat-poate mi dai si alta idee.
Ma gindeam mai incolo intre pietre sa adaug o bucephalandra.
Inca odata multam tare de comment!
|
 |
|
dan.pavelescu wrote:Verde e ok, imi place verde 
 E in regula atunci !
|
 |
|
Cred ca cel mai bine ar fi pentru urmatorul setup sa gindesc un aranjament cu ea . Ce e nostim ca intr un aranjament doar cu plante verzi vorbim doar de plante rosii
|
 |
|
Pai nici nu stiu unde as pune o . Eventual sa scot din staurogyne ...
Clar ca ar merge bine pe alb. Pe nisip maro sigur se pierde in decor .
|
 |
|
Am vazut acum seara pe net poze cu planta ... oare de ce nu ma mira ca e rosie ?
|
 |
|
Hmmm..e prima data cind aud de planta asta..chiar m ai facut curios maestre.
|
 |
|
 Acu as minti sa zic ca o luam cu inima larga, dar o luam sigur. Oricum o sa mai caut si la magazinele recomandate de mister Dan Pavelescu.
|
 |
|
Si a doua poza mai de detaliu .
|
 |
|
Citeva poze din ziua 9 . Plantele incep sa miste . Am inceput sa fertilizez putin si micro .
|
 |
|
O poza cu masa de seara a primilor locatari .
Am si facut mici schimbari pe partea de plante( voi incerca sa pun miine o poza de ansamblu ). Am cautat azi in 2 magazine mari ludwigia mini red dar nu am gasit o .
Am vazut ceva rasbora espei dar erau foarte stersi la culoare. I as fi luat dar nu stiu daca s ar fi colorat ulterior . Adevarul e ca erau si foarte mici , foarte tineri .
|
 |
|
dan.pavelescu wrote:Gabi, localizeaza un Fressnapf prin zona ta. Astea din Austria sunt foarte bine dotate la capitolul plante, cred ca au contract cu Dennerle.
Multam tare de informatie , chiar nu am auzit de ei pina acum . Vad ca ar avea citeva puncte in oras, o sa incep sa i vizitez . Pina acum singurul magazin care m a multumit asa la plante e Kolle Zoo , dar nici ei nu au tot timpu ce doresti . De multe ori merg la ei ca au bazine mari , deschise cu pesti marini si e mirosul specific de sare asa si de mare si mi place de nu mai pot .
|
 |
|
Hmmm... chiar suna bine asa m am uitat acu la bazin si am incercat sa mi o inchipui cum zici tu ... ar da bine . Faza ca nu prea am vazut aici. Daca o gasesc o iau sigur .
Ma gindesc ca si piatra din mijloc e inconjurata de muschi . Cred ca e prea mult si prea intunecat .O sa inlocuiesc putin din el chiar in fata pietrei cu o planta cu un verde mai dechis ( inca nu stiu exact ce ) . Plus ca acum e mult verde deschis in partea din spate si mult verde inchis in fata ceea ce nu prea e ok dupa mine .
|
 |
|
|
 |
|
 Deci comentariul a fost preventiv !
|
 |
|