Message |
|
Deci acum am si ceva rosu in bazin
|
 |
|
Am fost azi in prima si singura mea zi de concediu sa mi mai iau ceva characide linga rasbora si am venit cu astia acasa
|
 |
|
Asa este dar mai pozam si lisitele si gistele din parc si am pastrat setarile alea .Dar cum spui pt crengute ar fi fost mult mai de efect la f-stop 2.8
|
 |
|
Si inca una
|
 |
|
Am iesit azi in parc si nu m am putut abtine .Sorry ca nu au nici o legatura cu acvariul .
|
 |
|
Fiind acvariul crud inca nu am dozat prea mult de frica algelor. Pina acu 2 zile am dozat doar 5 ml de easy life nitro la 2 zile . Dar neavind decit 8 rasbora in acvariu si citiva creveti ma gindesc ca e o cauza si asta ca e foarte jos No3 in bazin .
Cred ca in prima faza voi mari doar doza de NO3 si sa vad daca sint consecinte pozitive .
|
 |
|
BBA nu este , sint doar negre frunzele .Alge am doar citeva GSA, dar foarte putine . O sa las filtrul sa mearga la debit maxim ( acum e obturat partial din robinet - imi face curent foarte mare in partea din fata ).
Cred ca totusi NO3 si chiar Fe sint cam jos si de acolo am probleme.
|
 |
|
Uite ce au mai scris si altii care au avut probleme cu alga asta ( poate ai citit deja):
http://acvariu.ro/forum/posts/list/19817.page
Legat de rotale, si la mine am vazut ca dupa ce cresc baza cred din lipsa de lumina ramine cu frunze mici , chircite . Fie tai si replantezi , fie tai la 6 cm de sol si vor creste fain iarasi .
Legat de pompe eu nu am folosit decit eheim si mi plac foarte mult , am un prieten care are acel eheim care vrei s al iei si e foarte multumit de el . Acum tu decizi .
|
 |
|
Cred ca sint ceva carente de NO3, din ce am mai citit pe net . Valoarea lui era pe la 5 ppm. Am crescut de azi doza sa vad daca se vad imbunatatiri.
Am si la citeva staurogyne frunze noi galbui .
|
 |
|
Foarte faine plante ! te invidiez ! 
|
 |
|
Se spune ca un tablou ca sa fie vazut perfect trebuie sa fii la de doua ori si jumatate distanta de marimea lui .
|
 |
|
Mai pun o poza cu rotala - poate mi da cineva o sugestie de ce cel putin o parte din ele arata asa jalnic .
Am facut si un test de fier in seara asta - undeva la 0,1 mg/l.
|
 |
|
Important e sa ti placa tie , restu sint numai sugestii . Eu personal vad bazinul mai fain fara el , chiar cu groapa care se formaza acolo . Ca tipuri de bolovani ce ai folosit - mi se par super faini .
Acu vad modificarea
Arata f bine ! Si pare mult mai natural aranjamentul .
|
 |
|
Era fain daca reuseai sa umpli tot backgroundul ...piatra aia suspendata arata putin ca un meteorit .
|
 |
|
Si ultima poza ( sper sa va placa )
|
 |
|
Si inca o poza
|
 |
|
Citeva poze cu unii din locatarii favoriti .
|
 |
|
Foarte adevarat CE spui leg at de gusturi. Totusi parca forma nu l ajuta deloc in peisaju asta. Plus cumva e izolat.
|
 |
|
elis wrote:Eu unul as scoate piatra aceea , sigur ar arata mai bine !
Asta e SI parerea mea.
|
 |
|
Foarte fain acvariul si pestii - singurul bolovan care parca nu se integreaza e cel mare , nu si are locul acolo .
|
 |
|