[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Dolly
Forum Index » Profile for Dolly » Messages posted by Dolly
Hai sa-ti spun un secret: daca le vei da la carasi amestec de granule de Serra/Tetra impreuna cu fulgi de aceia verzi, din vegetale, vei avea placuta surpriza sa observi ca plantele nu-ti vor mai fi distruse Si daca stai sa te gandesti chiar e logic....

Multumesc frumos, dar asta nu-i o noutate. Capata si hrana vegetala din belsug. Si nu am zis ca nu am plante in acvariul cu carasi. Doar ca mai poftesc la ele... :-)
mausmann wrote:Ok Dolly duminica daca vrei ti-o aduc cred ca are cam 17-20 cm "diametru"

Multumesc mult! :-)
Tud wrote:Ce plante i-mi recomandati pentru un acvariu cu vivipari?

Ceratopteris, Riccia, Elodeea - acestea sunt bune in special pentru protectia puiutilor. Acum depinde si de cit de mare este acvariul, de cita lumina are, etc
marinica2222 wrote:
Acum am alta problema "existentiala" :
Cum se planteaza cel mai usor/sigur plantele? Adica:
1. pun substratul (pietris 2...6mm), plantez planta, pun apa
2. pun substratul, pun putina apa, plantez planta, completez cu apa
Exista niste pasi anume sau nu au nici o importanta...? Voi cum procedati?

Vezi Aquascaping - pagina 2. Acolo o sa vezi cum procedeaza unii si altii. Acum depinde si de cum iti vine tie mai usor, ca nu cred ca e o regula generala. :sic:
koala wrote: ... cum ce ? ... sa faca piata si sa bata covoarele ! ...
... stiu ca e off topic, da' nu poci sa ma abtin ... imi iese herpesu' daca tac ...

Daca tu nu ai acvariu plantat, ce sa-ti fac? :bmov: :bverde: Se vede ca tipa invidia in tine...

koala wrote:... aici se vad binefacerile campaniei daruiesti si castigi !

Dar din dar se face rai...
GeorgeT wrote:
Pot sa intreb si eu de ce? In primul rand nu mi se pare deloc logic, in al doilea rand in natura oricum orice peste mananca amestecat, in al treilea rand toti pestii mei de ani buni de zile mananca amestecat si n-au nici o problema.

Adica se pot da granule amestecate cu fulgi? Asta nu stiam. Merci de reteta, dar eu prefer sa le dau mincare asa cum i-am invatat deja si stiu sigur ca nu am probleme.
Iar ca sa amestec mai multe tipuri de fulgi - spre exemplu - chiar nu vad rostul.

Si da, intr-un fel era parerea mea personala, desi am vazut ca mai sunt si alte persoane care fac cam la fel.

Cit despre incepatori, vad ca multi fac tot cum vor ei, indiferent ce le-ai spune...
alix wrote:Sunt destul de proaspat in acvaristica si as dori daca poate cineva sa ma ajute cu valorile ph si a duritatii apei pe specie de pesti si eventual pentru reproducere!

Poti sa fi putin mai exact? Te intereseaza o specie anume?

Vezi ca pe site gasesti descrierea multor specii de pesti, inclusiv a valorilor duritatii si pH-ului pentru reproducere.
shyck wrote: ciudat, nu stiu de ce, dar astia prin craiova recomanda pompele nu filtrele

Sunt icoolti smilie smilie smilie , ca sa citez pe cineva cu vechime in domeniu...

shyck wrote:de aia intreb, ca e mai bine sa stii

Nu ai de unde sa faci rost de un prospect? Daca nu, o sa caut eu diseara cind ajung acasa si o sa-ti zic cam ce scrie pe acolo.

Da sa stii ca nu-i mare filozofie. Si poti sa-l cureti si o data pe saptamina, ca nu se strica. :sic: Totul e sa o faci cu apa pe care ai scos-o din acvariu, ca sa nu distrugi bacteriile.
Sandu wrote: Asa e E foarte decorativ, frunza frumoasa, coroana bogata, dimensiuni mici-ideale pentru acvarii cu coloana medie...si mai presus de toate iti aduce surprize dese in materie de tije .
Am vazut ca lumea nu se inghesuie da` nu stie ce pierde...

Ba uite ca se inghesuie... :sic: Eu una am indraznit si sper ca ii va merge bine...Despre tije...nu bag mina-n foc, dar poate, poate... :-)
Sandu wrote:Decat un cordifolius cu frunze care`n scurt timp iti muta neoanele din soclu prefer de mii de ori planta asta docila si prietenoasa .

Daca zici ca e si prietenoasa si docila, ce mi-as putea dori mai mult?
Userul liviujosceanu a fost banat. Cu parere de rau, dar un asemenea comportament nu este tolerat pe acest forum.

porcu' edit
unu' din motive: incercarea de a minti forumu' cu "realizari" imaginare. smilie
arathemis wrote:citeste aici : http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=1303

Mie situatia mi se pare putin diferita - vezi punctele albe de pe coada. Nu stiu daca numai tetraciclina ajuta.

De cit timp este asa? Pofta de mincare are? Este vioi?
Spune ceva si despre hrana si incearca sa faci un test de pH.
Este bine ca ai pus albastru de metil. Trebuie sa ii mentii apa curata in permanenta - fa schimburi mici si dese si evita pe cit posibil socurile de temperatura, pH, etc ca sa nu-l stresezi mai mult.

Cred ca o lingura de sare la 10l/apa l-ar ajuta in cazul in care este un inceput de gris.

Dar mai asteapta si alte pareri.
Pe forumul vechi era un articol care se referea la apa tulbure. Uite ce zice acolo referitor la apa verde:

"Apa din acvariul meu este verde si tulbure”

Aceasta este cunoscuta sub denumirea de Apa Verde, daunatoare pestilor prin problemele de respiratie pe care le cauzeaza:

1.acvariul se afla in bataia directa a soarelui – urmarea este explozia algelor verzi.Pozitionati acvariul in semiumbra.

2.filtrul este foarte puternic – un debit prea mare al filtrului nu permite algelor sa se aseze, acestea ramanand in suspensie. Solutia este sa reduceti debitul prin filtru sau sa-l inlocuiti cu unul adecvat.

3.apa este aerata puternic – oxigenarea intensa a apei inhiba cresterea plantelor din acvariu dar algele verzi se vor inmulti in exces. Reduceti debitul de aer.

4.iluminatul acvariului este prea puternic – reduceti numarul de watti al corpurilor de iluminat sau timpul cat lumina sta aprinsa.

5.apa este suprafertilizata – reduceti cantitatea de fertilizator pe care o utilizati in mod curent.

6.nu ati efectuat schimbare de apa de mult timp – nivelul de nitrati din acvariu a crescut si odata cu acesta si numarul algelor verzi care se hranesc cu acestia. Un sterilizator cu ultraviolete este de asemenea indicat si inlatura problema algelor verzi definitiv.

7.ati adaugat recent medicamente in acvariu – aceasta nu are de a face cu algele verzi, dar dupa ce medicamentele si-au facut efectul coloratia devine neplacuta. O puteti inlatura fie prin schimbari partiale repetate de apa sau adaugand carbune activ in filtru."

Vezi daca e vreuna din cauzele mai sus mentionate. Sper sa te ajute cu ceva.

PS. Ar fi bine sa dai totusi niste detalii despre acvariu, pesti, plante, iluminare - dupa cum a zis si Marele Alb. Ca altfel ne dam cu parerea asa, la intimplare.
Uite aici un articol despre gurami.
cbuga wrote:Daca e de la admini sa ne spuna si noua, iar daca nu.... :redcard:

Pentru cine e cartonasul rosu? Pentru admini cumva?

Rabdare, se pare ca iar sunt ceva probleme la galerie.
mihai20005 wrote: imi pare rau ca nu am cum sa fac o poza sa o trimit sa vezi.

Nu-i nevoie de poza! Te cred pe cuvint.

mihai20005 wrote:Paraziti oare si din cauza asta sa nu manance ? Nu stiu intreb si eu. Sunt foarte trist din cauza lor. Ar trebui sa pun incalzitorul in functiune, poate le e frig?

Vezi poate te ajuta cu ceva topicul acesta.

Succes!
mausmann wrote:Daca iti place asa de mult sunt gata sa ti-o donez ca sa te bucuri si tu de ea.

Numai daca o sa ai un puisor mititel...Ca de, nu prea e spatiu si nu vreau sa-mi bat joc de el. Iar acvariul vreau oricum sa-l redecorez.

Multumesc tare frumos! :-)
mihai20005 wrote:Dolly nu te gandi la mancare de casa, ci pur si simplu amestec cate putin din fiecare fel de mancare pentru pesti, atata tot.

Pai asta nu prea e bine. Le poti da dimineata fulgi de la Tetra - de exemplu, iar seara spirulina. E foarte bine sa le dai mincare variata, dar nu la aceeasi masa.
Superba! :-) Sa te bucuri de ea!
mihai20005 wrote:....si din cand in cand hrana preparata in casa.

Pentru guppy si xifo? :o Cel fel de hrana? Vezi sa nu fie tocmai asta cauza apatiei lor...
MARELE ALB wrote:
Poti pune pe el niste Vesicularia sau alga lu' Dalles !

Sau un Anubias.

Forum Index » Profile for Dolly » Messages posted by Dolly
Go to: