[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Dolly
Forum Index » Profile for Dolly » Messages posted by Dolly
shyck wrote:la un acvariu in jur de 50 L este necesar un filtru? sau te poti paza tot pe o pompa de aer?l

Iti cam trebuie, pentru ca filtrul curata apa, nu pompa.
ashavodaz wrote: ei sunt de mai multe dimensiuni (presupun ca din cauza varstei). din cate am citit se poate afla daca este mascul sau femela dupa dimensiunile pe care le are.

Vazusi ce scrie aici :"Reproducerea: Reproducerea cu succes a melcilor de acvariu depinde de multe lucruri. In primul rand, este nevoie de un mascul si de o femela, si aceasta este prima problema care apare: cum stim daca-i avem pe amandoi? Din pacate, nu este usor sa vedem diferenta fara exercitiu. Pentru a fi siguri, este cel mai bine sa tinem cativa melci impreuna pentru a creste sansele de avea ambele sexe.... "

Daca ai mai multi melci si conditii pentru cresterea si inmultirea lor, atunci cu siguranta vei obtine si pui.

Si las-o mai usor cu ironiile ca nu da bine.
attilio wrote:Se referea la un acvariu mic dolly, cel putin asa cred ?

Eu am presupus ca daca pomaceea se inmultesc, inseamna ca are totusi un acvariu, unde nu vad de ce nu s-ar putea dezvolta normal. Si atunci de unde ideea cu conserva? M-a dus gindul la vreun experiment....
ashavodaz wrote: exista posibilitatea, ca daca il tin intr-o "conserva" sa ramana pitic?

Uite ca imi sta si mie o intrebare desteapta foc pe virful limbutei si mor daca n-o spun - mai ai multe asemenea chestii interesante de intrebat?

Daca vrei sa stii cit creste intr-o "conserva" baga-l intr-una si zi-ne si noua rezultatul, ca la asta nu cred ca s-a gindit nimeni pina acum. Sunt destui care maltrateaza pestii si ii tin in conditii improprii, dar de melci eu una n-am mai auzit.
Eu stiam ca speranta de viata la betta este de 2-3 ani...
marinica2222 wrote:... de cateva zile mi-a dat cineva acest "acvariu" (fara pesti) si am zis sa vad daca sunt "indemanatic" in cresterea pestiilor. Daca vad ca ma pot descurca cu micutii, ma apuc de facut un acvariu mai mare...

Nu prea vad cu o sa-ti dovedesti indeminarea cu un acvariu asa de mic. Acesta poate fi folosit drept acvariu de carantina sau ca maternitate.

Treaba cu pestii sta cam in felul urmator: ori iti plac si vrei un bazin cu pesti frumosi si sanatosi, bine plantat si cu decoruri adecvate - iar in acest caz iti trebuie timp, rabdare si fonduri. Ori il consideri un element de decor care da bine in sufragerie si atunci mai bine uiti.

Daca vrei cu adevarat un acvariu, mai intii de toate citeste articolele Ghidul incepatorului si Ciclul azotului, care te vor scuti de multe surprize neplacute.

Succes!
marinica2222 wrote:Pentru inceput as vrea sa incep cu pesti vivipari (xipho si/sau guppy) maxim 2 perechi; acvariul (dupa unii nu se poate numi asa) este mic, mic de 10...15l; cred ca ar fi bine sa fie niste plante "pitice", sa nu creasca prea inalte.

In 10-15l ar fi bine sa pui doar o pereche de guppy. Si asa acestia se inmultesc intr-o veselie....

Daca ai posibilitatea, fa-ti sau cumpara un acvariu mai marisor, pentru ca e mult mai usor de intretinut.
marinica2222 wrote:Salut!
As vrea sa stiu si eu ce plante sunt mai putin pretentioase, daca exista astfel de plante; ma refer la plante care nu necesita lumina chiar atat de multa si care nu necesita un substrat complex (doar nisip fin, pietris, nisip+pietris).

De ce nu dai si citeva detalii despre acvariu? Si despre pestii pe care ii ai sau vrei sa ii pui?

Plante mai putin pretentioase ar fi Ceratopteris, muschiul de Java, Hygrophila polysperma, Vallisneria - dar pentru aceasta iti trebui un acvariu inat - Heteranthera zosterifolia, Elodeea, Anubias.

Poti sa consulti si site-ul www.tropica.com. ca sa te orientezi si sa-ti faci o idee despre ce plante s-ar potrivi in bazinul tau.
Daca am inteles eu bine, acvariul tau e plantat (doar) cu Vallisneria. Ceea ce este mult prea putin pentru toti pestisorii tai. Pe linga ca zici ca guppy sunt fugariti de xifo, gindeste-te ca ambele specii sunt vivipare. Cind vor aparea puiutii, o sa ai nevoie de mult mai multe plante pentru a le oferi protectie pina in momentul in care ii vei separa. Daca Ceratopteris thalictroides, Hygrophila polysperma nu se ai de unde sa iei, macar niste Elodeea si tot trebuie sa gasesti.

Sau da o fuga in Bucuresti la intilnirile noastre duminicale - anuntata in prealabil - si cu siguranta ca nu vei pleca cu mina goala.
andrei200 wrote:serban a fost varul meu care a stat la mine. el e din cluj. vrea sa-si faca si el acvariu.

Daca esti intr-adevar nou pe aici, atunci bine ai venit!

Cit despre "varul din Cluj"...ne bucuram ca vrea un acvariu, dar inainte de a pune intrebarile pe care le-a postat pina acum, ar fi mult mai bine sa citeasca forumul si site-ul, ca gaseste raspunsurile. Daca sunt nelamuriri, atunci poate/poti intreba.

@serghei - nu baneaza nimeni de dragul de a bana sau de " a face " pe dictatorul. Nici noi nu vedem sensul clonelor sau al posturilor puse la misto sau in pura bataie de joc. Politetea si bunul simt sunt niste lucruri indispensabile intr-o comunitate.
Daca ai fi cautat si pe site, ai fi gasit cu siguranta -Despre melcii de acvariu.
mikehorizon wrote:Intrebare: daca ai filtru de ce mai e nevoie de piatra de aer?

Ca sa scoata bule.
shyck wrote:
Am fost de dimineata si am furGASIT "niscai" pietris! Il spalai prin vreo 20-30 de ape de ma saturai si il lasai pentru mai tarziu sa ii mai trag vreo 20-30!

Da' testul cu otet l-ai facut? Vezi sa nu fie calcaros, ca atunci il speli degeaba...
arathemis wrote:Dar ce rad de pe geam, se prinde de racleta aia? sau de magnet? sa nu imi ramana in apa algele. Ca de golit acvariu ca sa fiu sigur ca (virgula) ce rad nu ramane in apa .... smilie nu prea ii convenabil...

Curetenia asta se face cind schimbi o parte din apa. Mai intii razuiesti peretele si apoi aspiri substratul. Si nici sa nu te gindesti sa golesti acvariul, ca va trebui sa o iei de la capat cu ciclarea.
gremlin wrote:stiu ca am citit pe forum de o adresa unde erau poze si itzi explica cum arata plantele de acvariu (in engleza), daca suntezi amabili sa o repetatzi aici as fi recunoscator.

Cred ca te referi la www.tropica.com.
arathemis wrote:
Acuma eu va intreb cum pot sa scap de algele de pe sticla? .

Cu o racleta sau cu un magnet - se gasesc la pet-shopuri.
dotoru wrote:data viitoare deschidem ochii mai bine smilie .

Ba sa faca bine sa-i deschida el inainte de a fi prea tirziu.
beauty wrote:pai mai puneam verde de malachit daca nu stiam ce boala e?...

Si daca tot stii ce boala e, cum de nu stii ca in acvariul de carantina filtrul e obligatoriu?
florin27 wrote:
Am fost ieri sa-mi cumpar niste Ancistrusi si vanzatorul m-a sfatuit sa nu-mi iau daca am Echinodorisi ca o sa le perforeze frunzele. Mie parca nu-mi prea vine a crede, e adevarat? A avut cineva Ancistrusi si echinodorusi?

Bine ca nu ti-a sugerat sa-ti iei si plante de plastic, ca sa fi mai sigur...

florin27 wrote: ...ce alti mancatori de alge sunt recomandati ...

Daca nu ai incredere in ancistrusi, poate te ajuta asta - Studiul comparativ al unor consumatori de alge

Forum Index » Profile for Dolly » Messages posted by Dolly
Go to: