| Message |
|
|
toni wrote:salutare,vreau sa ma apuc de acvaristica, chestia este ca am o mica nedumerire...am cumparat un (burete si in interior avea o mica "chestie" verde, un plastic care are forma pietrei de aer,ce ziceti trebuie sa inlocuiesc acest plastic cu o piatra de aer sau sa o las acolo...si daca as inlocui plasticul cu o piatra este mai bine?....astept raspunsuri... :o
Bine ai venit!
Buretele despre care vorbesti este de fapt un filtru. Poti sa inlocuiesti "chestia" verde cu o piatra de aerare. Numai ca iti mai trebuie si o pompa de aer, despre care vad ca nu ai pomenit nimic.
Citi litrii are acvariul? Filtrele de acest tip sunt bune pentru acvariile micute.
|
 |
|
|
lucian.con wrote:Sa le dau mai mult ?
Este foarte bine cum le dai tu de mincare. Hrana neconsumata strica apa.
|
 |
|
|
bilti wrote:.
Ieri am facut un schimb de aproximativ 25% si am pus vreo 20-30 picaturi
de verde de malachit pentru ca am observat ca si un mascul de Colisa statea in agonie sprijinit de niste plante cu burta un pic umflata si ochii tulburi.
Nu inteleg de ce ai pus verde de malachit? :o Acesta se foloseste pentru gris. Ai observat cumva simptomenle acestei boli?
bilti wrote:. Nu stiu valorile la PH sau alti parametrii.
Mai bine ai fi cumparat un test de pH. Sau mai bine puneai niste Aqua Safe in apa luata direct de la robinet.
|
 |
|
|
|
..si obligatoriu un incalzitor in apa, ca degeaba e cald afara daca in "casa" e rece... Vezi ca racesc destul de usor...
|
 |
|
|
alix wrote:
Sa pun sare neiodata si Cu2so4 (sulfat de cupru) pentru a grabi reactia? Multumesc!
Sulfatul de cupru este destul de toxic, asa ca mai bine nu. Citeste Despre bolile pestilor - paraziti comuni - Ichthyophthirius multifiliis.
O sa mut topicul la sectiunea Boli/tratamente.
|
 |
|
|
ozi wrote:...iar daca e asa de nedorit carbunele asta activ de toata lumea experimentata de aici de pe forum...ma intreb de ce oare se mai fabrica asa ceva, adica de ce nu se renunta pe plan modial la filtrele cu carbon activ???? sunt oare alea doar pentru fraieri...ca si pietrisul ala oribil colorat, constructiile alea cu corabii scudundate si comori si plantele de plastic???? 
Carbunele activ este bun dupa ce ai facut un tratament in acvariu. In rest, nu are rost sa il folosesti. La unele filtre, in locul compartimentului pentru carbune mai poti pune un buretel si ii maresti capacitatea de filtrare.
PS Cum poti sa te iei de pietrisul colorat si plantele de plastic?  Nu vezi citi fani au? 
|
 |
|
|
Si as mai adauga inca ceva - daca vrei sa-si pastreze o foma anume, trebuie tunsa periodic.  Altfel te trezesti ca o sa zboare tot felul de firicele care incontro si nu este prea aspectuos. Partea buna e ca nu are cerinte deosebite si nu ii trebuie lumina foarte multa.
|
 |
|
|
mausmann wrote:Ok Dolly duminica daca vrei ti-o aduc cred ca are cam 17-20 cm "diametru"  .
Si am primit-o! :veselyellow:  Acum sta la loc de cinste in acvariu.
Multumesc mult inca odata! :-)
|
 |
|
|
CMG wrote:ce a fost vulgar lol? ai modificat din "care e temeperatura" in "care este temperatura" e exact acelasi lucru... doamne ce gramatica ati facut voi ma? oricum gl hf
Modificarile acelea nu le-am facut eu, nu stiu daca ai observat. Era vorba de cu totul altceva.
Oricum, revenind la subiect, ma bucur ca pestisorul e bine. 
|
 |
|
|
CMG wrote:acum vad ca un mascul sta pe fundul acvariului cu coada desfacuta ca un evantai si parca se sprijina in ea e ciudat oare ce are? a stat asa toata ziua
Schimburi de apa la cit timp faci? Filtrarea merge in continuu?
Da toate datele posibile despre acvariu, ca altfel nu avem de unde sa stim ce se petrece.
Cite despre faza cu scoala, nu suntem la stadiul de a invata sa scriem si sa citim, ci tine mai mult de bunul simt al persoanei respective si despre respect.  Asadar, no offence, dar sa stii ca pentru limbaj vulgar poti lua ban.
|
 |
|
|
Dalles wrote:Sunt flacoane mici, pentru ca mancarea dinauntru sa nu expire inainte sa fie consumata. De asemenea, sunt suficient de multe pentru ca pe orice mofturos sa-l razbeasca foamea inainte sa vina din nou la rand felul lui preferat.
Si eu procedez exact la fel. :-) Ca un mic amanunt - cind am cuparat neonii, vinzatorul m-a avertizat ca nu maninca decit un singur fel de granule - erau ambalate la pliculet, fara nume, termen de garantie, etc. Am cumparat unul dar nu stiu daca le-am de doua ori din mincarea respectiva pina acum. Papa foarte bine ce maninca si ceilalti pesti. Si fara mofturi.  Si eu am o gramada de cutiute de la Tetra si Sera, spirulina si artemia congelata. Un meniu foarte variat. 
|
 |
|
|
CMG wrote:care e temperatura optima pentru guppy
24-25 grade.
CMG wrote:si apropo mia fatat o femela in acvariu ce sa fac ca deabia ii vad pe aia mici cum sa ii scot afara?
Pune plante de suprafata.
Si atentie la exprimare, ca nu suntem in spatele blocurilor!!!!
Am modificat eu postul.
|
 |
|
|
|
Vezi ca problema sa fie de la filtre...
|
 |
|
|
drilea wrote:chiar ca m-ati bagat in ceatza...... 
Lasa ca te lamuresc eu. Si-a luat adio de la forum de buna voie. Si dorinta i-a fost indeplinita. 
|
 |
|
|
MihaiCalin wrote:si laterita tot o argila este (din cate stiam eu). si nu iese prin pietris sa-ti strice apa  . eu unu am folosit o perioada si argila de aia si nu face nimic rau. dar tot mai buna e laterita.
Asa o fi, dar nu cred ca te dai cu laterita pe mutrita..  .Eu ma refeream la argila alba care se gaseste la plafaruri si care e pentru masti cosmetice. Si parca nu am vazut sa scrie laterita pe borcan.... O fi totusi unul si acelasi lucru? :o Nu prea cred...
|
 |
|
|
ozelot wrote: sau si mai simplu se merita incercat si lutul alb pentru cosmetica.
Adica argila?...Daca despre asta e vorba, se face ca o pasta daca este tinuta in permanenta in apa...Esti sigur ca nu iese din pietris/nisip si iti face apa de nu se mai vede nimic prin ea?
|
 |
|
|
steffyx wrote:Tocmai a murit  .
Se mai intimpla...Si in mod sigur nu esti singurul caruia ii vine sa plinga dupa un pestisor...  E normal, te atasezi de ei si devin practic o parte din familie.
Dar sunt sigura ca ceilati pe care ii vei avea se vor bucura de si mai multa dragoste si grija! Si inca ceva - nu cred ca exista doi pesti la fel, lucru valabil si in cazul altor animale, ca sa nu mai zic de oameni.
Curaj si bafta multa! 
|
 |
|
|
eek! wrote: Din pacate nu prea ai sanse sa-i gasesti stapan, asa se intampla mereu...
De unde stii? Magda, pune un anunt pe net sau la un ziar, nu neaparat pe acvariu.ro...Sunt o gramada de oameni care isi doresc un animalut linga ei.  Eu l-as fi luat cu mare drag, dar am catel si ar iesi razboi mare...
eek! wrote:In orice caz nu il da unor persoane care au copil mic.
Asta nu e o regula. Cunosc destule familii cu copii mici si care au in casa diverse animale. Nu toata lumea este alergica. Iar chestii cu murdaria si microbii pe care acestea le-ar putea aduce sau i-ar dauna copilului, e vrajeala. O igiena stricta te fereste intotdeauna de belele. 
|
 |
|
|
Romi wrote:Nu stiu, da' io pe masura ce parcurgeam postul asta aveam asa o impresie, ca sunt luat la misto. Si ma pregateam sa ies d-aici cand dadui de fraza asta: " naspa cu algele , cumva acvariu este in dreptul gemului? "  . Si zau ca nu ma putui abtine sa nu intreb ce fel de gem  . Ca are mare importanta, de asta depinde probabil si tipul algelor care pot apare, verzi, brune, etc  ) . Si mai aflai cateva lucruri noi, cum ar fi ca daca vreau sa nu mai am probleme cu algele trebe sa schimb substartul cu unul cernut la ~ 2 mm. Sau ca ciclarea pot s-o fac si cu apa tatuta  .
Mai e vreo 3 posturi pe care ma abtin sa le comentez :paperbag: . Nu de alta, da' daca le-as comenta, probabil ar fi nevoie de un ban (foarte indreptatit) pe perioada nedeterminata. Asa ca mai bine tac si ma uit ca  :paperbag: .
O fi oare primul topic plin cu greseli de ortografie/tastare?  Credeam ca te-ai obisnuit deja.  Astea cred eu ca sunt mai putin importante atita timp cit reusesti sa pricepi ideea.
Ceea ce m-a lasat pe mine :paperbag: e faptul ca are 5 pesti cit palma in 160l...De schimbatul apei nu mai zic nimic. Iar de faptul ca algele au aparut dupa ce a pus Criptocorinele, nici atit. 
|
 |
|
|
alix wrote:Salut ...cred ca din nou am o problema Am un acvariu de 30 litri pompa de aer resun 9903 cu filtru de burete si piatra substrat din nisip si ceva p-lante i, una destul de mare si 4 ceva mai mici.Ideea e ca dupa ce le-am scimbat cam 5 litei de apa pestii au dus-o foarte bine (guppy) ma refer in acvariu mai am 2 carasi mici auri 2 sanitari 4 guppy 4 xipho si 2 neoni. Insa in a 3 a zi gupyy au inceput sa stea mai mult pe la suprafata si nu isi mai etaleaza cozile.Par tristi.de mancat mananca dar nu ca inainte.Ceilalti pesti o duc foarte bine. sa fie de vina un guppy pe care l-am luat de la ubn pet shop si care a murit o zi mai tarziu...sau se intampla altceva ph ul apei este 7.0
Ph este bun, dar ai o gramada de pesti in 30l. Lasa acolo doar guppy. Restul nu au ce cauta in 30l, mai ales carasii. Sau da guppy si mai ia citiva neoni + 2-3 cory. Acum probabil ca sunt inca mici, dar cind vor creste ....
Problema la tine in acvariu nu este legata de pH, ci de compatibilitatea dintre speciile alese.
|
 |
|
|