[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: paradoxx
Forum Index » Profile for paradoxx » Messages posted by paradoxx
sunt sanitari caci scurma in nisip si mananca resturile ajunse prin substrat,deci sunt f folositori,dar fac pariu ca toti cand am avut primii pesti am crezut ca sanitari inseamna scatofagi,dar ii poti numi sanitari,da,inclusiv sae,ancistrus,etc
recomandabil,betta ar trebui hraniti o data pe zi,deci ei oricum nu se ating prea mult de mancare.am cummparat o data u betta alb superb,si cum l.am pus in acvariu,a refuzat sa manance,l.am separat ,a rezistat o saptamana,timp in care am incercat cu tot felul de mancaruri speciale sau nespeciale,dupa care a murit de foame..deci daca e de mai mult de10zile la tine, nu ai de ce sa iti faci griji,dar sa te asiguri ca ii dai astfel incat sa o vada,eventuAl,opresti filtrele de fiecare data cand il hranesti,pana se obisnuieste pe unde si cum ii dai.
ca granulatie substratul sa zic ca e ok,si da,daca vrei poti lasa acea culoare,e doar o chestie de estetic,conteaza ca pestii sa se simta bine.eu si acum mai am nisip verde,dar asta pt ca am completat intrun acvariu,pe lnga unul maro.dar vezi ca de acum se vor lua toti de substratul tau,asa ca posturile tale tre sa aibe la inceput:"da,am substrat rosu inestetic"si apoi problema sau ce intrebari ai :p oricum,tre sa iti promiti tie ca la urmatorul acvariu mai mare din viitorul apropiat o sa pui si alti pesti si substrat de preferat negru
stiu cum e,de.asta iti spuneam de plasticul ce vibreaza urat cand atinge sticla.daca e bine,e bine :d
bule nu tre sa faca,ci doar sa valureasca apa.vezi ca filtrele sa fie in totalitate emerse(in apa).ai grija ca ventuzele sa fie bine lipite,si fundul filtrului,capul de jos cu buretele,cum ar venii,sa nu atinga sticla,caci eu asa pateam la claroul meu cel mic,cand atingea plasticul sticla,facea urat.lasa cat de jos poti,sau ataseaza spray barul si lasa filtru in jos
nu
sa speram ca totul va fi ok acum,se poate sa se fi innecat cu ceva.poate cu apa frumoasa acea ventuza
bravo pt actiunea rapida,si ai grija ce substrat vei pune,daca va fi granulatia prea mare gen pietris se va strange mizeria in substrat si vei avea mereu apa murdara cu ph ridicat,iar daca va fi prea fin gen nisip,iti va sufoca plante.mult noroc
Din toti oscarii,mai pastreaza 4,pe masura ce vor creste,practic iti vor spune ei cat tre sa mai ramana :p periculos cum ai facut ciclarea,si nu stiu despre filtrare.daca ai unul extern,iti trebuie si unul interrn pt filtrarea mecanica,pt a nu ti se colmata prea repede materialele filtrante din extern,si ce filtru poate fi mai potrivit pt volumul acvariului tau decat legendarul resun 2500 ))? iar daca ai unul intern,iti trebuie unul extern cu capacitate cat mai mare de depozitare.de restul pestilor nu stiu ce sa zic,vei vedea pe viitor cum se inteleg intre ei si vei sti care cum trebuie sa ramana.eu as pastra acel plecostomus pt ca e o rasa frumoasa,creste frumos si este si benefic unui acvariu,iar acei cacatei afecteaza decat estetic pt o ora-2,caci se dezintegreaza repede si plus ca daca e ceva ii poti lua cu paleta.acvariu frumos,incearca totusi sa le faci mai mult loc,sunt cam multi si sa nu se raneasca
Cu siguranta mai trebuie adaugat filtru LA acvariul tau,mai ales fiind suprapopulat,IAR daca vrei ca plantele sa iti traiasca,opreste bulele De aer,si pune filtru sa valureassca suprafata apei pt schimbul De gaze.
dap..cu siguranta e mai bine...cauta unul cascada sau ia ce ti-a zis"BATMAN"
nu iti face griji in privinta lor,arata mai "wild" alge cu africani,si lor le plac sa ciugoale,asa ca este ok
se intampla deseori ca atunci cand sunt 3 zebre,2 dintre ele sa faca un gang si sa atace doar pe una din ele,si pericolul de a o stresa maxim e destul de ridicat,in acest caz recomandandu-se adaugarea a inca cel putin 2 zebre.recomandabil ca si celorlalte rase asemenea,sa fie tinute cate 6.acum tu sti cum faci
lemnele arata bestial ! ce sunt ?
sa nu tunzi nimic,sunt satul sa vad plantate "puse la punct" la milimetru,cu stres in caz ca una e mai mare alta mai mica,si etc...Ce e la tine,nu prea am mai vazut,asa ca tine-o tot asa
da.dar cel mai probabil este prea puternic pentru acvariul tau,asa ca baga-te pe aquael turbo si cand ai bani, MINIkani extern..sau poate sun sun
cred ca am mai zis si pe celalalt post al tau,vezi cum faci cu filtrarea...cu prima ocazie,iei un filtru mai bun.
iti recomand sa schimbi mancarea pestilor,ia ceva de la jbl cu prima ocazie cand te ajuta buzunarul
vezi pe nevertebrate.ro,acolo te inghesui cam in toate buzunarele,nu te lua dupa pretul afisat pe prima pagina,vezi ca ai acolo ceva destul de ok si ieftin.

Vezi asta: http://www.nevertebrate.ro/Filtru-Intern-Aquael-Turbo

eu am varianta Turbo1000,si nu imi place debitul ce il scoate(bine,eu l-am umblut de siporax,poate si asta afecteaza),dar sunt obisnuit cu resunul 2500 ce face curent ca o pompa de valuri,poti opta si spre un Resun 1200,caci cel mare de 2500 e prea mare pt acvariul tau,chiar si cu butonul acela reglabil de debit,si ai grija ca in tubul ce il optii de la respectivul filtru saii pui siporax sau bile ceramice.Imi dau seama in ce situatie te afli cu bugetul,si de aceea te indrum catre filtre interne ce pot avea multiple roluri,nu doar filtrarea mecanica.Vezi ca Resun 1200 il poti gasi poate si la tine prin shopuri si chiar si Aquael-ul Turbo Eu l-am luat din Timisoara
Stai lini?tit,o sa vezi des asta,a?a este comportamentul lor,se fugaresc,se incercuiesc,se alearg?,sunt pesti vioi...mai ia1-2zebre,sa aibe cine pe cine sa alerge :p

Forum Index » Profile for paradoxx » Messages posted by paradoxx
Go to: