[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Salut !  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
hauserBZ
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Cu toate ca e cam tarziut sa ma prezint ma gandesc ca e bine totusi si acum decat deloc
Ma numesc Cosmin am 22 de ani sunt din Buzau si m-am apucat de acvaristica de 3 luni.
Am un acvariu de 60l un filtru claro(mai am unul la cutie daca aud pareri ca e nevoie il pun si pe el si mergcu2)
Acvariul e putin suprapopulat deoarece va dati seama si singuri nu m-am putut abtine din cumparatul pestilor da chiar azi vine o vecina sa ii dau si ei vreo 4 deci usor usor o sa ajung la cantitatea de pesti necesara pentru bazinul meu
AM sa pun si o poza precizez ca ieri am plantat tot ce se vede. Mai mentionez ca avea niste bilute de la JBL care tin loc de substrat si mi-au cat tulburat apa putin si voiam sa va intreb daca o sa revina la culoarea initiala sau va ramane asa ca ar fi trist sa o iau de la zero sa schimb tot.
In rest imi face placere sa interactionez cu celelalte persoane care sunt iubitoare de acvarii e ceva nou pentru mine si sunt cu totul entuziasmat.
Cam atat despre mine si micul meu acvariu
[Thumb - IMG_20150516_100733.jpg]

Nisipul Rosu, Malawi 200L
[Email]
Shaba
Member

IP:

Salutare

This message was edited 1 time. Last update was at 16/05/2015 09:37:42

Past Projects: Planted Community Tank 54L
Amber Caves
Present Project:
Bimbi 112L
ocean
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Bine ai venit ,cu fatatoarea aceia ce faci in bazin?! Degeaba pui femelele sa faca acolo daca jos ii asteapta pe pui ceilalti pesti adulti" la o gustare", la partea de substrat foloseste unul natural ca structura si culoare , mie rosul ala mi-ar da dureri de cap ,nuanta asta nu o sa o vezi nici macar in desene animate, asa ca sugestia ar fi sa refaci dar normal fiecare cu ale lui
[Email]
hauserBZ
Membru de baza
[Avatar]

IP:

pai nu ii asteapta nimic pentru ca dupa ce fata ii bun intr`un acvariu mititel puii pana cresc putin apoi ii donez la petshop. si da nisipul o sa im schimb cu unul natural. dar ce spuneti sa il iau tot din comerta sau sa ma duc la rau sa il iau singur?(fac 5 minute pana la rau).inca ceva cel natural imi va ajuta si plantele mai mult nu ?

[Email]
paradoxx
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Cu siguranta mai trebuie adaugat filtru LA acvariul tau,mai ales fiind suprapopulat,IAR daca vrei ca plantele sa iti traiasca,opreste bulele De aer,si pune filtru sa valureassca suprafata apei pt schimbul De gaze.

Sunt Mandru ca sunt SUMA DEFECTELOR MELE 1488
[Email] [Yahoo!]
hauserBZ
Membru de baza
[Avatar]

IP:

gata le-am pus pe amandoua si am scos bulele.valuresc la suprafata apei acum. inca o data multumesc

[Email]
Daniel1402
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Buzoian de-al meu , ideal ar fi sa creezi un mediu cat mai natural, fara substrat colorat, fara robotei si vaporase pe post de decor.
Poti lua de la rau, nu stiu ce granulatie are, ca daca este prea mare se strange mizerie in el.
Nu iti va ajuta plantele sa creasa mai bine, tine doar de estetica.
hauserBZ
Membru de baza
[Avatar]

IP:

am inteles. daca tine doar de estetica sincer il pastrez pe asta pentru ca mie chiar imi place cum spune si un domn mai sus fiecare cu gusturile lui. o sa pun si o poza sa vedeti cum am pus filtrele la suprafata sa imi spuneti daca e ok !

[Email]
paradoxx
Aquamaster
[Avatar]

IP:

bravo pt actiunea rapida,si ai grija ce substrat vei pune,daca va fi granulatia prea mare gen pietris se va strange mizeria in substrat si vei avea mereu apa murdara cu ph ridicat,iar daca va fi prea fin gen nisip,iti va sufoca plante.mult noroc

[Email] [Yahoo!]
hauserBZ
Membru de baza
[Avatar]

IP:

am pus si poza sa vedeti mai clar. apa e putin neclara deoarece am pus acum vreo 30 de minute 2 pastile ferrotabs.
ce vreausa spun e ca acum filtrele fac foarte multa galagie fata de metoda anterioara. Sa fie ca le-am pus eu prea sus ? am observat cadaca le pun mai jos putin numai e galagios dar nu prea mai fac bule deloc. cum sa fac ?
[Thumb - IMG_20150516_150744.jpg]

[Email]
hauserBZ
Membru de baza
[Avatar]

IP:

granulatia nisipului e de 4 mm acum.dar la fiecare 7 zile cand schimb apa aspir si mizeria nu e ok ?

[Email]
paradoxx
Aquamaster
[Avatar]

IP:

bule nu tre sa faca,ci doar sa valureasca apa.vezi ca filtrele sa fie in totalitate emerse(in apa).ai grija ca ventuzele sa fie bine lipite,si fundul filtrului,capul de jos cu buretele,cum ar venii,sa nu atinga sticla,caci eu asa pateam la claroul meu cel mic,cand atingea plasticul sticla,facea urat.lasa cat de jos poti,sau ataseaza spray barul si lasa filtru in jos

[Email] [Yahoo!]
hauserBZ
Membru de baza
[Avatar]

IP:

super gata le-am dat mai jos ma gandeam ca era o chestie f necesara sa faca bule. le-am pus 1 cm mai jos valuresc de nu se poate si da am grija si eu de chestia asta doar ventuzele sunt de geam cu toate ca partea de jos a fitrului fara ventuze e la circa 10-20 mm de geam.sper sa fie ok

[Email]
ocean
Aquamaster
[Avatar]

IP:

hauserlovefish wrote:pai nu ii asteapta nimic pentru ca dupa ce fata ii bun intr`un acvariu mititel

Pai fatatoarea acea nu are o fanta subtire in partea de jos pe unde trec puii ? Iar ei trec in bazinul mare unde ai pesti ?! Nu cred ca vei fi non stop langa acvariu pentru ca in momentul fatarii sa si prinzi puii si sa-i scoti. Nisipul cu granulatie de 4 mm e prea mare, 2 mm ar fi mai bun, ideea e ca nu poti suficient sifona sa-l cureti destul
[Email]
paradoxx
Aquamaster
[Avatar]

IP:

stiu cum e,de.asta iti spuneam de plasticul ce vibreaza urat cand atinge sticla.daca e bine,e bine :d

[Email] [Yahoo!]
hauserBZ
Membru de baza
[Avatar]

IP:

nu nu are nici o fanta are doar o sita la jumate sa treaca in partea de jos a maternitatii si raman acolo numai au iesire la acvariul mare. in legatura cu granulatia o sa iti urmez sfatul pentru ca, cam asa e am aspirat vineri si am reusit sa iau cam 80% din mizerie.Dar cel mai probabil nisipul va fi tot colorat sincer imi place cred ca sunt mai copil si de aceea

This message was edited 1 time. Last update was at 16/05/2015 14:39:52

[Email]
hauserBZ
Membru de baza
[Avatar]

IP:

iesire la acvariu doar daca ii mananca pe ei in cur sa sara pe deasupra ) atat

[Email]
paradoxx
Aquamaster
[Avatar]

IP:

ca granulatie substratul sa zic ca e ok,si da,daca vrei poti lasa acea culoare,e doar o chestie de estetic,conteaza ca pestii sa se simta bine.eu si acum mai am nisip verde,dar asta pt ca am completat intrun acvariu,pe lnga unul maro.dar vezi ca de acum se vor lua toti de substratul tau,asa ca posturile tale tre sa aibe la inceput:"da,am substrat rosu inestetic"si apoi problema sau ce intrebari ai :p oricum,tre sa iti promiti tie ca la urmatorul acvariu mai mare din viitorul apropiat o sa pui si alti pesti si substrat de preferat negru

[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Despre noi
Go to: