| Message |
|
|
|
Cat timp nu ai vietuitoare pe acolo poti tine nitratii pe la 100, deci incepe sa faci schimburi de apa zilnice ca sa aduci nitratii pe la 100ppm.
Cand iti scad nitritii sub 0.5 ai incheiat ciclarea si faci schimburile de apa astfel incat sa ai nitratii la nivelul dorit (5-15ppm)
|
 |
|
|
|
Poti sa ai semne ale unei carente de fier dar sa nu fie carenta de fier (manganul) sau si mai des se intampla ca excesul unor microelemente sa blocheze asimilarea fierului.
Dupa ce ti-ai dat seama ca este o carenta de fier?
Cat fier asimileaza zilnic plantele? Cat dozezi zilnic?
Niste poze in detaliu pot ajuta in astfel de cazuri, poza de ansamblu ajuta sa-ti faci o impresie asupra bazinului, densitatea plantarii si starea generala
P.S. PO4 ar trebui mai ridicat (GSA etc...)
|
 |
|
|
mare atentie la utilizarea echipamentelor pentru aer in mediu de CO2 
|
 |
|
|
Eu fac cu el reglajul fin dupa reglajul reductorului. Se manevreaza super usor si fin, este special pentru CO2, etansarea furtunelor este pe filet si corpul este metallic. Este cel mai bun robinet de CO2 pe care eu l-am vazut pana acum 
|
 |
|
|
Eu am utilizat robinet ca cel de mai jos (in poza nu arata, dar vine echipat cu racorduri cu filet pentru furtun 4/6). Ca dimensiuni este foarte mici, are 3x2x1.5cm. Il gasiti aici

|
 |
|
|
Gabriel uita-te din nou la prima schita pusa de Dragos. Daca te uiti la piesa realizata, impresia este ca se va dezamosrsa din cauza ca lipsesc tevile dar daca revezi schita vei vedea ca la oprirea pompei apa se va stabiliza la un nivel dat de coturile tevilor de scurgere si nu se va dezamorsa 
|
 |
|
|
@Dragos: calculele facute de tine sunt corecte si este OK. Oricum cazurile special necesita proiecte speciale
@Gabriel: se baga un furtunel de 4/6 pana in zona superioara unde trebuia sa fie gaura 
|
 |
|
|
|
Frumoasa lucrare Dragos.
|
 |
|
|
petrutz2003 wrote:nu ma deranjeaza biofilmul propriuzis, nu e prima data cand am asa ceva. ceea ce m-a luat prin surprindere este faptul ca facea spume. nu am nici pesti care sa faca cuib pe luciul apei, sa dau vina pe ei
 nu este bun - impiedica schimbul de gaze de la suprafata apei. Din acea cauza apare si spuma (gazele care se degaja din acvariu), dar cel mai rau este ca nu permite oxigenarea.
|
 |
|
|
Adrian Ionut wrote:Fratilor, ma bagati la chieltuieli...
Noi nu avem nici o vina, te-ai bagat singur
Adrian Ionut wrote:Am mai dat peste un tip la un LFS care mi-a pomenit de tub albastru, da nu prea i-am dat crezare... si nici acum nu prea sunt convins ca un tub albastru ar fi OK la un acvariu plantat.
In niciun caz tub albastru
Un alt articol tradus despre lumina Iluminarea acvariului
|
 |
|
|
|
Bine ai venit.
Daca vei schimba si fundalul va fi mult mai bine. Imi place ca este aerisit si curat.
|
 |
|
|
Dragos Matei wrote:nu vreau sa te superi pe mine, dar eu nu am varsta ta inca, si am acvariu de ani buni dar nu-mi amintesc petshop-uri in copilaria mea, sau cel putin pana prin '95 asa cand gaseai d-ale acvariului doar in piata la obor ... Astept cu placere sa fiu contrazis
Daca asta astepti, nu putem sa te lasam sa astepti  Nici eu nu am nici varsta ta si nici a lui (ci mult mai mult decat a lui  ). Ai dreptate nu erau petshop-uri (cuvintele englezesti inca nu inlocuisera limba romana  ) dar erau magazine de acvaristica (cel putin in Bucuresti au fost cateva) tinute de acvaristi pasionati, nu numai tarabele din Obor si din inca 2-3 piete  Unii dintre acei "tineri" acvaristi chiar au avut cont aici pe forum iar altii mai juni, care I-au cunoscut, au scris despre ei si activitatea lor.
|
 |
|
|
|
Poti incepe fara filtrul extern care se poate adauga si dupa in functie de necesitati. Eu nu cunosc filtrul de la acvariul tau sati recomand daca mediile de filtrare sunt bune sau nu daca se poate pune ceva in locul lor pentru filtrare biologica, etc. Poate ne va ajuta cineva aici...
sa nu te astepti la rezultate foarte bune cu cele doua tuburi, care pentru un plantat serios nu sunt de ajuns.
Un substrat inert bun pentru plante si frumos ca aspect este Volcanitul de la Aqua Medic. Pentru plante trebuie sa asiguri un strat de minim 5-7cm in fata si mai mare in spate.
Cumperi plante cu crestere rapida si cu rabdare astepti ciclarea. Niste poze pe parcurs vor ajuta.
|
 |
|
|
Bine ai venit!
Inceputul este foarte bun pentru ca mai intai intrebi si dupa asta faci
Un filtru extern este mult mai bun decat unul intern (mai ales ca nu ocupa loc). In functie de ce vei face mai departe (plantat cu pesti putini sau plantat cu multi vivipari sau ciclide, etc) filtrul acela intern iti poate ajunge sau trebuie suplimentat.
O colectie de articole din toate domeniile gasesti AICI
Scrie-ti in profil si localitatea de unde esti - poate ajuta in multe cazuri.
|
 |
|
|
Frumos. Imi place ca este aerisit, minimalist.
Daca vrei sa faci mutari acum e momentul.
Din lista de plante vad eu ca lipseste Pogostemon helferi.
De ce ti-e frica de greutatea/incarcatura acvariului?
|
 |
|
|
Userul modsi a fost banat pentru ca:
- a pus un anunt de vanzare la alta sectiune
- a pus un anunt de vanzare la primul post
- a modificat un post de atentionare pus de administratie aici
|
 |
|
|
|
In fata (si laterale) substratul fertile nu se pune pana in margine atunci cand culoarea difera de substratul inert de deasupra. Poti sa faci operatia usor astfel incat sa se vada doar cuartul negru.
Pune mai multe plante cu crestere rapida pana se termina ciclarea si ajungi sa scazi nitratii. Dupa aia poti sa le scoti.
In rest este un inceput reusit si curat. Succes!
|
 |
|
|
Daca firele de alga sunt lungi nu pare BBA ci mai degraba Staghorn  Cel mai bine ai pune o poza...
Oricum amandoua se pot "trata" cu success cu Flourish Excel sau Easylife Easy Carbo dazand cam de 3 ori doza recomandata de producator si indreptand jetul catre frunzele mai afectate. SAE apreciaza la dieta BBA
Dar astea sunt tratamente ale simptomelor bolii, boala nu ai tratat-o: algele apar DOAR cand sunt dezechilibre in bazin. Iti recomand sa citesti articolul Fertilizare - Metoda Controlului Dezechilibrului nu atat pentru a incerca sa faci ce spun ei ci pentru a intelege mecanica interdependentei dintre parametrii si a vedea ce sfori trebuie sa tragi ca sa aduci echilibrul (in discutie mai intra si CO2; lumina - intensitate, temp. de culoare, durata; schimburi de apa; cantitatea de pesti si respective de mancare; etc)
|
 |
|
|
Bine ai venit.
Pentru inceput poti sa pui cat mai multe plante cu crestere rapida si nepretentioase si .... multa rabdare 
|
 |
|
|
Confirm si eu ca varianta II merge foarte bine. Eu am reglat sa traga pe jos la maxim si tot isi face treaba la suprafata
viulian wrote:Tot hardware-ul arata perfect, asa ca nu stiu de ce - dar ma asteptam sa vad si layout-ul deja crescut
Bitanu a jucat cinstit cu noi si nu a fost dintre cei care incep sa posteze la cateva luni dupa ce au facut, totul e terminat si este OK
Bafta si rabdare la bibileala!
|
 |
|
|