| Message |
|
|
O sursa de informatii este Catalogul de Articole
Aici gasiti link-uri catre toate articolele si topicurile relevante.
Completari, corecturi si sugestii prin PM la Lucian
|
 |
|
|
|
 |
|
|
|
 |
|
|
|
 |
|
|
Done
L-am introdus si in catalogul de articole.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
Ancamarketing wrote:Geamurile sunt curate dar poza e de vina, facuta cu telefonul.
Deocamdata nu am bani de filtru extern, si nici de plante.
Plante: urmareste ca mai apar donatii la Iasi fiind mai multi gradinari
Filtru: nu acum, dar pune-l cat mai sus in lista de cumparaturi viitoare
|
 |
|
|
Bine ai venit!
La marimea acvariului filtrul se va dovedi mic. Gandeste-te ca un filtru extern.
Lumina pentru un acvariu plantat este putina.
Populatia de pesti: daca vei adauga noii pesti vei trece peste limita superioara si cu atat mai mult iti va trebui o filtrare mai buna.
Mai multe plante ar fi un plus, mai ales la inceput ar trebui mai multe plante cu crestere rapida la care se poate renunta dupa terminarea ciclarii.
...si curata geamurile 
|
 |
|
|
Daca pui doar un robinet zgomotul va creste  Cel mai bine sa dai drumul la excesul de debit in aer. Se gasesc T-uri de distributie aer cu doi robineti sau un T simplu. Pe o ramura pui furtunul de aer de la pompa, o ramura racordezi furtunul catre vasul de eclozare iar pe a treia ramura pui un furtun pe care il strangulezi partial si din el reglezi debitul din vas.
Pompa si vasul il pui in Bucatarie 
|
 |
|
|
CALINDAN wrote:Plantele arata ca in fotografiile de la inceputul postarii(luna februarie) de asta nu am mai facut altele.
In atatea luni nu au mai crescut frunze noi? Frunzele noi cum sunt? Frunzele afectate au stagnat asa cum erau sau a evoluat?
CALINDAN wrote:O sa cumpar teste de NO3,PO4 si Fe si va spun ce am obtinut.Imi recomandati vreun producator pentru teste,sau cumpar ce gasesc?
Salifert dar se gasesc mai greu. Acceptabile sunt si cele JBL.
|
 |
|
|
|
Nicio poza?
Teste de NO3, PO4 si Fe. Dupa ce ne dai rezultatele iti spunem ce lipseste sau este in plus.
Anubiasul mai are obiceiul ca dupa niste schimbari majore sa faca nazuri, dupa care frunzele noi sa-si revina.
|
 |
|
|
kirucd wrote:Sint totusi curios daca poti "produce" BBA in acest fel. La comanda ca sa zicem asa
O seara placuta,
Dragos
Daca as avea un acvariu mic full echipat chiar as incerca (e un proiect interesant  ). Am testat in schimb eradicarea lor cand au aparut primele semne si toate semnele de carente din articol fiind valabile.
|
 |
|
|
Nu chiar orice concentratie de nitrati si fosfati produc alge cu sau fara CO2 (am avea toti alge prin acvarii  ). Din greseala poti nimeri un dozaj corect si nu o sa apara alge
Poti sa-ti alegi algele care sa apara facand dezechilibre controlate. Uite un articol care te poate indruma: Metoda dezechilibrelor controlate
|
 |
|
|
Daca vrei pret accesibil aplica metoda manuala: Pe vremea in care nu existau petshopuri toti acvaristii aplicau metoda sitelor (pe care o aplica si "producatorii" :eek  se cauta site/plase de sarma de genul plaselor de tantari: una prin care sa treaca fractia mai mica decat minima dorita si una prin care sa treaca fractia maxima dorita. Cumperi nisip care sa contina si fractiile pe care le doresti si faci separarea lor.
O alta varianta ar fi Hornbach 
|
 |
|
|
|
Stefan, ce aparat ai?
Iti trimit PM cu adresa mea de mail si sa-mi trimiti o poza neprelucrata.
|
 |
|
|
Bine ai venit!
Imi place ca este aerisit si ingrijit.
Cred ca nu sunt inca pareri si interventii pentru ca acvariul este la inceput. Eu te sfatuiesc sa renunti la echinodorus de pe acum. Cu cat trece timpul cu atat mai dureroasa si "cetoasa"  va fi eliminarea lui.
|
 |
|
|
Multumim Severus
Am adaugat aici
|
 |
|
|
|
Pune totusi cate putina mancare in apa, ca si cand ai avea pesti, pentru ca daca nu au ce consuma culturile de bacterii vor incepe sa se duca si nu ai facut nimic...
|
 |
|
|
|
Frumos ar fi ca dupa ce se mai aduna ceva informatii (sau cand decideti voi) sa separam informatia pura intr-un articol si discutiile pe marginea lui sa fie un post separat.
Ce spuneti?
|
 |
|
|
Done 
|
 |
|
|