Maestre, am bagat din alea serioasa 60% plus vanturat nisip si aspirat mizeria. Nu ma incurc cu schimburi la galeata.
Intre timp am fost nevoie sa il trimit pe Severumul galben in lumea celor drepti.

Vineri seara am facut un schimb masiva de apa si am aplicat niste unguent cu antibiotic pe ochiul bolnav, insa dimineata cand m-am trezit, situatia se agravase. Ochiul era extrem de umflat si pestele era atacat constant de ceilalti.

Nu aveam de ales ca era jumulit rau.
Cred ca totusi a fost un accident de la crengile alea, cu un aportul calitatii apei celalalt ochi era perfect

Spun asta deoarece am un Severum mai mic care e ciuca batailor intre Severumi si ala care-i stresat de numa' numa', nu are absolut nimic. Asta mare de-a mierlit-o, era cam al doilea si isi cam dadea cap[ete-n gura cu cel rosu dominant. La ei cafteala e formata din ciupeli si fuga cel putin la mine in acvariu.
M-am tot uitat dupa semne de HITH insa nu am vazut nimic nici la Oscari nici la Severumi nici la papagal.

E drept ca poti observa si cand e prea tarziu. Evolutia de la un punct cat gamalia acului pana la o leziune observabila usor e de cateva zile.
Am patit-o cu Oschi, la el observasem cateva punctulete mici de tot care in cateva zile erau leziuni de cativa mm.
Cred ca boala evolueaza subcutanat si odata declansata se vad leziunile dupa ce se distruge "pielea".
O sa ii tin mai la dieta de acum.
Ma gandesc sa dau Severumii galbeni si papaglul.