Message |
|
Stelu' e omnivor. Razuie vegetale, detritus de pe piatra vie. La vegetale o las sa ia ce se formeaza si ii mai bag dedesubt ceva congelatura pt chirurgi. Carnitza gusta din portia de Brine Shrimp Plus ce o administrez coralilor.
Heliofungia nu se muta...cel putin nu la mine si nici nu am vazut in descrierea ei sa faca acest lucru. Este un disc robust si prefera sa stea pe un substrat de nisip fin.
|
 |
|
Si o poza cu Stelu' ....

|
 |
|
Frumos Ciprian. In ambele poze vad clovnii indiferenti fata de anemona. Nu s-au "cazat" ? Stau tot in palythoa?
|
 |
|
Lasa ca mai ai putin si "randezi" si pietrele alea putin. Acum indraznesc sa spun ca are un aspect cam "Malawi" asa.... Spor!!!
|
 |
|
Pana acum Stelu' "cotrobaie" prin piatra vie. nu vad corali afectati.
Heliofungia papa crevete decorticat. Ideea este ca se hidrateaza foarte tare si de la dimensiunile de 7-8 cm ale discului poate ajunge la 15-17 cm. Mie imi place acest coral, nu mi se pare pretentios, mananca bine. La mine a halit si un clovn care nu a mai razbit in bazin. Cat despre culoare...daca e aurie e bine. Daca e un maro spalacit...mai bine iei una verde.
|
 |
|
Aseara m-am intors din concediu. Insula Thassos...plaje multe, vin...taverne. Noutatea in bazin este o stea de mare rosie "echinaster sepositus". Am gasit-o pe plaja Aliki si mi-a fost greu sa nu o iau. Erau mai multi la snorkeleala acolo si pe langa faptul ca mi-a placut .... eram sigur ca va deveni o amintire sigura pentru altcineva, dar o amintire uscata. Uite asa am mers eu la plaja zilnic cu Stelu dupa mine. Unii veneau cu catelul...eu cu Stelu  . Cand am ajuns acasa am vazut ca nu prea rezista la temperaturi peste 22 de grade. Urmeaza sa vad cum se comporta. Revin....
|
 |
|
V-a facut mucii haturi pustiu'... Felicitari Andrei!!! Esti ca un copil facut la batranete. Colegii stiu ca sunt pozitivcand spun asta. Singurul meu sfat este sa te opresti putin la un proiect si sa revii si cu fapte.
|
 |
|
Mda...de vis. Merge si un snorkeling acolo....
|
 |
|
Merge oare sa folosesti doar zeoliti? Fara sistemul zeovit in intregime?
|
 |
|
Si fro doua pozne...

|
 |
|
Iau...dar acum ma abtin sa mai cumpar ceva. Pe 28 plec in concediu si as vrea totusi sa fiu acasa cand apar noutati in bazin. Vezi ca pe 5-6 iulie sunt acasa...poti trimite fragurile  .
|
 |
|
|
 |
|
Corect. Asa cred si eu. Piatra vie iti trebuie o cantitate foarte mare. Iti recomand ca skimmer un Deltec. Al meu are pompa de 11w. Din pompa de recirculare deviezi un debit printr-un recipient cu matrix.
|
 |
|
Eu sunt patit. Am renuntat pt ca dupa un an sa revin. Acum nu ma mai las ca trebuie sa o iau iar de la capat  . Am tot ce-mi trebuie, piatra e vie, ciclarea e facuta... 
|
 |
|
Acu daca pica maru' pe jos ...doar nu il lasi sa se strice acolo. Am notat ... Multam fain.
|
 |
|
Azi la pranz am dus copiii acasa de la scoala si ...stupoare. Nu vedeam in bazin "Acropora lu' Shubi" ...
M-am tot holbat acolo si zic...sigur e la Shubi. Acu'....am zis sa fac o intrebare si la tine...e sau nu e???
|
 |
|
Nu are nimeni un frag de acropora?
|
 |
|
Foarte frumos Calin. Felicitari!
|
 |
|
Slab...630 la mine. Schimb membrana ca sosetele. 
|
 |
|
Stocul viu nu se da si separat?
|
 |
|